Levélben tiltakozik a Real az amerikai meccsek ellen

2018.10.17. 13:19 Módosítva: 2018.10.17. 13:21

A Real Madrid levélben tiltakozott a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél (RFEF) amiatt, hogy a liga (LFP) az Egyesült Államokban akar bajnoki mérkőzéseket rendezni – írja az MTI.

A levélben José Ángel Sánchez főigazgató arról írt, hogy a klubot nem is tájékoztatták a döntés meghozatala előtt, így abba nyilvánvalóan bele sem egyeztek. Korábban már a csapat tulajdonosa, és Julien Lopetegui vezetőedző is nemtetszését fejezte ki az ügyben, egyebek mellett mert így hiába oda-visszavágós a rendszer, nem mindig lesz egy hazai és egy idegenbeli meccs.

Javier Tebas, az LFP elnöke ez utóbbival kapcsolatban

  • egyfelől azt mondta, a világversenyeken sem mindig azonosak az esélyek, előfordul, hogy az egyik elődöntőt kedden, a másikat szerdán rendezik, így a vasárnapi döntőig az egyik csapat játékosai egy nappal többet pihenhetnek,
  • másfelől pedig emlékeztetett arra is, hogy stadionok felújítása alatt, vagy a nagyobb bevétel reményében már alkalmazott gyakorlat, hogy a pályaválasztó együttes nem hazai pályán rendezi a találkozóit.

A jelenlegi tervek szerint egy januári Girona-Barcelona meccs lehet majd az első Amerikában megrendezett spanyol bajnoki, de egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy tényleg lesz is belőle valami. A játékosok szakszervezete sztrájkot helyezett kilátásba, ha tényleg lesznek amerikai meccsek, és Gianni Infantino, a FIFA elnöke is arról beszélt, hogy nem tartja jónak az ötletet.

Ahhoz, hogy a tervből valóság legyen, az LFP-nek a két érintett klubon kívül meg kell kapnia az RFEF, továbbá a nemzetközi (FIFA), az amerikai (USSF), valamint a két kontinentális (UEFA, CONCACAF) szervezet jóváhagyását is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek