Levélben tiltakozik a Real az amerikai meccsek ellen

2018.10.17. 13:19 Módosítva: 2018-10-17 13:21:46

A Real Madrid levélben tiltakozott a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél (RFEF) amiatt, hogy a liga (LFP) az Egyesült Államokban akar bajnoki mérkőzéseket rendezni – írja az MTI.

A levélben José Ángel Sánchez főigazgató arról írt, hogy a klubot nem is tájékoztatták a döntés meghozatala előtt, így abba nyilvánvalóan bele sem egyeztek. Korábban már a csapat tulajdonosa, és Julien Lopetegui vezetőedző is nemtetszését fejezte ki az ügyben, egyebek mellett mert így hiába oda-visszavágós a rendszer, nem mindig lesz egy hazai és egy idegenbeli meccs.

Javier Tebas, az LFP elnöke ez utóbbival kapcsolatban

  • egyfelől azt mondta, a világversenyeken sem mindig azonosak az esélyek, előfordul, hogy az egyik elődöntőt kedden, a másikat szerdán rendezik, így a vasárnapi döntőig az egyik csapat játékosai egy nappal többet pihenhetnek,
  • másfelől pedig emlékeztetett arra is, hogy stadionok felújítása alatt, vagy a nagyobb bevétel reményében már alkalmazott gyakorlat, hogy a pályaválasztó együttes nem hazai pályán rendezi a találkozóit.

A jelenlegi tervek szerint egy januári Girona-Barcelona meccs lehet majd az első Amerikában megrendezett spanyol bajnoki, de egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy tényleg lesz is belőle valami. A játékosok szakszervezete sztrájkot helyezett kilátásba, ha tényleg lesznek amerikai meccsek, és Gianni Infantino, a FIFA elnöke is arról beszélt, hogy nem tartja jónak az ötletet.

Ahhoz, hogy a tervből valóság legyen, az LFP-nek a két érintett klubon kívül meg kell kapnia az RFEF, továbbá a nemzetközi (FIFA), az amerikai (USSF), valamint a két kontinentális (UEFA, CONCACAF) szervezet jóváhagyását is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?