új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy látványos támadás után már a 7. percben megszerezte a vezetést a Manchester City az Atalanta ellen. Gabriel Jesus parádés sarkazó passza után Sterling lőtte a hálóba a labdát. 

    Az angol játékos a két csapat előző meccsén mesterhármast lőtt. Most is rendesen belekezdett, nem bízza a véletlenre a City. 

  • A Galatasaray pillanatok alatt kapott egy KO-t, a hetedik percben újra Rodrygo talált be. Ezúttal is Marcelo adott be szélről, de ezúttal fejjel csúsztatott a támadó.

  • A Galatasaray csak négy percig tudott ellenállni a spanyol csapatnak, Rodrygo a góllövő.

  • Mbappé ellen szabálytalankodtak, végül Di María lőtt távolról, de a Brugge kapusa elég simán fogta a lövést.

  • Már a harmadik percben rekordot dönthetett volna Cristiano Ronaldo a Lokomotiv Moszkva ellen. A portugál klasszis október elején állította be Raúl korábbi csúcsát, pályafutása során 33 különböző csapatnak lőtt gólt a Bajnokok Ligájában.

    Most pár centire járt a 34. góltól, a bő húsz méterről lőtt szabadrúgását nagyon szerencsétlenül próbálta megfogni a hazaiak kapusa, kiesett a kezéből a kellemetlenül pattogó labda, és a két lába között gurult be a kapuba. Mégse Ronaldo neve mellé került a gól, mert pár centivel a gólvonal előtt még teljesen feleslegesen belepöckölt a labdába Aaron Ramsey. Elnézést is kért a walesi játékos Ronaldótól, akinek később se sikerült betalálnia a meccsen, érthető hát, hogy bosszús volt, amikor a 81. percben lecserélték.

    Miután a Lokomotiv Moszkva a 12. percben egyenlíteni tudott, nagyon sokáig úgy nézett ki, döntetlen lesz a végeredmény, ám Douglas Costa az utolsó pillanatban betalált, így megismételte a Juventus a két héttel ezelőtti eredményt, ismét 2-1-re nyert az orosz csapat ellen. 

    Ezzel a három ponttal pedig az is biztossá vált, hogy a Juventus ott lesz tavasszal a kiesőszakaszban, továbbjutott a csoportkörből.

    Hamarosan az is kiderül, hogy az Atlético Madrid csatlakozik-e hozzá, a spanyol csapat a Leverkusen ellen játszik 21 órától. Ha a madridiak is nyernek, már csak a harmadik hely lesz kérdéses az utolsó két fordulóban. 

  • Már ma továbbjuthat a Manchester City az F csoportból. Két hete egygólos hátrányból fordították meg az angolok a meccset, és győzték le az Atalantát, Sergio Agüero két gólt, míg Raheem Sterling hármat vágott az olaszoknak. Ha idegenben is nyerni tud ma a City, tét nélkül játszik az utolsó két fordulóban. Nagy meglepetés lenne, ha nem jönne össze a három pont Guardiola csapatának, amely eddig minden meccsét hozta a csoportkörben. A kiesés szélén az Atalanta, három forduló alatt még egyetlen pontot se szereztek, és ha kikapnak ma, matematikailag is elszállhat az esélyük.

    Kiélezett küzdelem várható viszont a másik kiadó helyért, a Sahtar Donyeck és a Dinamo Zagreb 4-4 pontról várja a szerdai játéknapot. Két hete fordulatos mérkőzést játszottak egymással. Az ukránok ugyan már a 16. percben megszerezték a vezetést, de fordított a Fradit kiejtő zágrábi csapat, ám nem sikerült megszerezniük a három pontot, mert a 76. percben egyenlíteni tudott a Sahtar a csereként beállt brazil Dodo góljával. 

  • Az A csoport első három fordulóját hibátlanul vette a francia PSG, a második Real Madrid előtt ötpontos az előnye, a harmadik Brugge csak kétpontos, így egy  győzelemmel a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül továbbjutó a PSG. A Brugge otthon nem lehet akadály, idegenben 5-0-val intézték el a belga csapatot Mbappéék.

    A Real Madrid az előző körben megküzdött a Galatasarayjal, sok helyzetet elpuskázva csak 1-0-ra nyert Zidane csapata. Azóta elég felemás képet mutat a Real, a bajnokságban 5-0-ra ütötte ki a Leganest, a Real Betisszel viszont csak 0-0-ra volt képes. A Madridnak elég sok a sérültje, Nacho, Marco Asensio és Gareth Bale sem játszhat, és még Jamesre sem számíthat az edző. Mindezek ellenére azért a Real az egyértelmű esélyes, a Galata sem igazán acélos a szezonban, a BL-ben csak egy pontja van, a török bajnokságban is csak a hetedik.

  • Amikor ez a négy csoport (A, B, C és D) legutóbb játszott a Bajnokok Ligájában, 30 gól esett. Most ugyanazok a párosítások vannak, csak a pályaválasztói jog cserélt, így könnyen lehet, hogy szerda este is sok gólt láthatunk.

    Két mérkőzés már le is ment:

    • Lokomotiv Moszkva–Juventus 1-2
    • Bayern München–Olimpiakosz Pireusz 2-0

    Kilenc órától pedig ezek kezdődnek:

    • PSG–Brugge
    • Real Madrid (spanyol)–Galatasaray (török)
    • Crvena Zvezada (szerb)–Tottenham Hotspur (angol)
    • Dinamo Zagreb (horvát)–Saktar Donyeck (ukrán)
    • Atalanta (olasz)–Manchester City (angol)
    • Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol)