Összefoglaló

Percről percre Nincs még egy olyan játékos Katarban, mint Cristiano Ronaldo

A katari labdarúgó-világbajnokság harmadik napja sem maradt szenzáció nélkül, sőt, egyértelműen a torna eddigi legnagyobb meglepetését hozta: Szaúd-Arábia ugyanis a második félidőben fordítva 2–1-re legyőzte a Lionel Messi vezette Argentínát. Ráadásul a szaúdiak a C csoport élén töltik az első kört, mivel a kvartett másik két együttese, Mexikó és Lengyelország nem bírt egymással. A gól nélküli meccs hőse Guillermo Ochoa lett, aki kivédte Robert Lewandowski tizenegyesét. A D csoportban a Dánia–Tunézia összecsapás sem hozott gólt, míg Ausztrália hiába vezetett, a címvédő franciák végül 4–1-es gálával kezdték a vb-t.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kedden végre Lionel Messi számára is elindul a világbajnokság, szám szerint az ötödik. Magyar idő szerint délelőtt 11 órától lép pályára Argentína Szaúd-Arábia ellen a C csoport nyitómérkőzésén.

    Amint azt már Messi is elmondta korábban, ez az utolsó esélye, hogy beteljesítse álmát és világbajnok legyen – írja a Marca. Erre minden esélye meg is van, hiszen egy olyan csapat veszi körül, amely 36 mérkőzés óta veretlen, ma pedig beállíthatja az olasz Roberto Mancini rekordját, aki 2018 és 2021 között 37 egymást követő mérkőzésen nem talált legyőzőre az olasz válogatottal.

    Nehéz elképzelni, hogy a világranglista 51. helyezettje törje meg az argentin klasszis sikersorozatát. Messiék esetleges keddi győzelme után a rekorddöntésre sem kellene sokat várnia az argentin szurkolóknak, de Lionel Scaloni csapatának szombaton jóval nehezebb dolga lesz, hiszen Mexikó ellen lépnek pályára.

  • Az volt, egészen 2018-ig. A Lausanne-i Egyetem kutatása szerint eddig egyetlen olyan futballvébét rendeztek, ami nyereséges volt: a négy évvel ezelőtti oroszországi torna. A 2018-as világbajnokság 235 millió dolláros nyereséget hozott, ami a befektetések 4,6 százalékos megtérülése.

    A svájci kutatók által vizsgált időintervallumban (1964–2018) 36 nagy világeseményt (labdarúgó-világbajnokság, nyári és téli olimpia) rendeztek, ezek közül 31 veszteségesen zárult. A vizsgált időszakban 14 futballvébé volt, és csak a 2018-as nem volt veszteséges.

    Fontos hozzátenni, hogy a svájci kutatók a rendezés költségeit (helyszínek, szervezés) vetették össze a bevételekkel (jegyeladás, televíziós jogdíjak, szponzorációk), a közvetett hasznokat és költségeket (infrastruktúra-fejlesztés, beruházások) nem vették figyelembe.

  • Megsérült Leroy Sané, a német válogatott szélsője. A Bild arról ír, hogy a 26 éves játékos jobb térdével van probléma, így a szerdai, Japán elleni mérkőzést biztosan kihagyja. 

  • A német köztévé kommentátora, Claudia Neumann hétfőn este az Egyesült Államok–Wales-mérkőzés közben szivárványos karszalagot és pólót viselt.

    Mint ismert, a FIFA hétfőn közölte, hogy sárga lappal bünteti azokat a csapatkapitányokat, akik a OneLove-kampányhoz köthető karszalagot viselik. A döntés után többen bírálták a világszövetséget, a holland szövetség szerint ez szembemegy a labdarúgás szellemiségével.

    Eredetileg Hollandia, Anglia, Wales, Belgium, Svájc, Németország és Dánia csatlakozott volna az akcióhoz a katari vb-n. 

  • A hétfői nap legfontosabb eseményei egy helyen itt!

  • Jó reggelt kívánunk! 

    Ez az első nap az idei világbajnokságon, amikor négy mérkőzést rendeznek. Tartsanak velünk!  

    • 11.00: Argentína–Szaúd-Arábia
    • 14.00: Dánia–Tunézia
    • 17.00: Mexikó–Lengyelország
    • 20.00: Franciaország–Ausztrália