A PSG semmi áron nem akarja ingyen elengedni Mbappét

Átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.07.05. 21:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A mai napra zárul az Index átigazolásokkal, hírekkel kapcsolatos Futballbazárja. Tartsanak velünk holnap is, és nem maradnak le egyetlen fontos hírről sem a labdarúgás világából.

  • Dzsudzsák Balázs egy évvel meghosszabbította szerződését a labdarúgó NB I-ben szereplő és a Konferencia-liga selejtezőjében induló Debreceni VSC-vel.  Dzsudzsák 2004 és 2008 között, illetve három évvel ezelőtti visszatérése óta összesen 148 mérkőzést játszott, és 54 gólt szerzett debreceni színekben.

    Minden további részlet alább

  • Spanyol sajtóhírek arról számoltak be, hogy a Real Madrid vezetősége Luka Modric visszavonulása után is a klubnál tartaná a horvát „varázslót”. Kifejezett céljuk, hogy miután szögre akasztotta a stoplisokat, a klub vezetőségében ajánljanak fel számára egy pozíciót.

    Hozzáteszik: természetesen a horvátra bíznák, pontosan milyen szerepkört töltene be, viszont azt szeretnék, hogy profi pályafutása után is a klub kötelékében maradjon. Modric többek között öt Bajnokok Ligája-trófeát ünnepelhetett a csapattal, amelynek hosszú éveken át kulcsjátékosává vált. A 37 éves játékos idény nyáron hosszabbította meg további egy évvel a szerződését, amely szezon minden bizonnyal profi pályafutása utolsó idénye lesz.

  • A francia labdarúgó-élvonalban (Ligue1) szereplő Paris Saint-Germain kinevezte új edzőjét: a következő szezontól Luis Enrique irányítja a csapatot. A francia rekordbajnok szerdán napközben köszönte meg véglegesen a munkát Christophe Galtier-nak, utódját pedig már be is jelentette a spanyol szakember személyében.

    Luis-Enr 960px
    Fotó: Getty Images

    Mint az várható volt, Enrique kétéves szerződést írt alá a párizsiakkal, hivatalos bejelentése is csak azért csúszhatott, mert állítólag egy ideig elégedetlen volt az edzői stáb összetételével. Az 53 éves szakvezető 2015-ben triplázott a Barcelonával, legutóbb pedig a spanyol válogatottat irányította. A 2022-es világbajnokság után távozott a nemzeti csapattól, amely már a nyolcaddöntőben búcsúzott Marokkó ellen.

  • Mérföldkőhöz érkezett Kylian Mbappé jövőjével kapcsolatos ügye Párizsban – jelentette Fabrizio Romano. Az olasz szakíró információi alapján a Paris Saint-Germain tulajdonosai semmi áron nem akarják jövő nyáron, ingyen elengedni sztárjukat, így döntés elé állították. 

    Vagy hosszabbítsa meg most szerződését, vagy rögtön megpróbálják értékesíteni a piacon, nincs más lehetőség.

    „A mi álláspontunk világos: ha Kylian maradni szeretne, akkor szívesen hosszabbítunk vele, de ha menni akar, akkor még idén nyáron eladjuk. Nem akarjuk ingyen elveszíteni a világ legjobb játékosát, ez lehetetlen” – mondta Al Khleaifi, a klub elnöke.

    A francia világbajnok már korábban jelezte csapata felé, hogy nem szándékozik jövő nyáron kihasználni szerződésének potenciális egyéves hosszabbítását, így 2024-ben ingyen távozhatna Párizsból. A világsztár legélénkebb kérője a Real Madrid, a sportfogadó irodák pedig már magasan a spanyol gigászt tartják legesélyesebbnek Mbappe következő klubjaként.

  • A hatalmas változásokon áteső londoni klub keretét az ecuadori Moisés Caicedo megvásárlásával erősítené meg. A Chelsea már egy ideje figyelemmel kíséri a válogatott középpályás teljesítményét, nyárra pedig sokkal intenzívebbé vált érdeklődésük. Az üzlet megvalósulásában az egyetlen kérdés a két klub közötti megállapodás, mivel a személyes feltételek várhatóan nem fognak problémát jelenteni.

    A 21 éves labdarúgó piaci értékét már most 75 millió euróra taksálják, mivel többek között oroszlánrészt vállalt abból, hogy a Brighton történetében először kiharcolja az európai kupaindulás jogát.

  • Lejárt Jesse Lingard szerződése az élvonalbeli Nottingham Forrestnél, így szabadon igazolhatóvá vált a nyáron. A 30 éves korábbi angol válogatott középpályás úgy látja, minden lehetőségét meg akarja fontolni, mielőtt döntést hoz jövőjével kapcsolatban.

    A Sky Sports úgy tudja, Lingardot már három szaúdi klub is megkereste ajánlattal, míg a középpályás is nyitott lenne a közel-keleti folytatásra. Lingard pályafutása fénykorát a Manchester United csapatában töltötte, ahol többek között megnyerte az Európa-ligát.

  • Megállapodott az Arsenal és az Ajax Jurrien Timber klubváltása kapcsán. A holland válogatott labdarúgó játékjoga 49 millió euróba került a londoni sztárcsapatnak – derült ki sajtóinformációkból. A 2001-es születésű hátvéd posztja egyik legtehetségesebb játékosa, piaci értékét a mértékadó Transfermakt 42 millió euróra taksálja. Timber pozíciója középhátvéd, de otthonosan érzi magát a jobb szélen is.

    Ezzel az Arsenal folytatja nyári bevásárlásait, szintén a mai nap híre, hogy klubrekordot jelentő 105 millió fontért igazolták le Declan Rice-t.

  • Egybehangzó sajtóértesülések jelentették, hogy az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami Lionel Messi és Sergio Buquets szerződtetése után újabb korábbi Barcelona-játékosra vetné ki hálóját: Andrés Iniestát csábítanák magukhoz.

    A RAC1 értesülései szerint a Tata Martino által edzett klub következő nyári átigazolása a 2018-tól idáig a japán Vissel Kobénál játszó Iniesta lehet, míg a 39 éves középpályás kora ellenére folytatná még az élsportot. Sőt, nem Iniesta az egyetlen célpontja a David Beckham által tulajdonolt klubnak, mivel a Barcelonában szerződést nem hosszabbító Jordi Alba is a kívánságlistájukon szerepel.

  • Szívesen megválna Sadio Manétól a Bayern München idén nyáron

     – jelentette Florian Plettengberg. A szenegáli támadó mindössze egy szezont töltött a bajor klubnál, viszont nem marasztalnák, főleg azok után, hogy a télen botrányok sorozatába keveredett, leginkább csapattársával való verekedésével. Akkor egy mérkőzésre is eltiltotta csapata, majd a szezon hátralévő részében kegyvesztetté vált.

    A hírek szerint a 31 éves támadónak elsősorban Szaúd-Arábiából vannak kérői. 

  • A katalán klub közösségi oldalán jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a Barcelona és Inigo Martínez között, aminek értelmében a baszk védő a csapathoz igazol. A 32 éves védő az Athletic Bilbaótól érkezik, és kétéves szerződést írt alá, csatlakozva ezzel Ilkay Gündoganhoz, a katalánok első nyári szerzeményéhez.

    Martínez szerződésében 400 millió eurós kivásárlási árat fogalmaztak meg. A ballábas spanyol válogatott játékos 357 La Liga-mérkőzésen lépett pályára, ezeken 22 gólt szerzett.

  • A német Sky Sports információi szerint a rekordbajnok Bayern München továbbra is megpróbálja leigazolni idén nyáron Harry Kane-t. Az angol válogatott jelenlegi klubja, a Tottenham viszont tartja magát ahhoz az állásponthoz, miszerint semmi áron nem hajlandó megszabadulni kulcsjátékosától. Sőt, a klub azt is kijelentette, hogy a hírek ellenére egy hivatalos ajánlat sem érkezett hozzájuk Harry Kane kapcsán.

    A világklasszis támadó a következő szezonban szerződése utolsó évébe lép, ennek értelmében jövőre szabadon igazolható lenne.

  • Hivatalossá vált, amit már több napja mindenki tudott: Mason Mount a Manchester Unitedban folytatja pályafutását. Az angol válogatott középpályás szerződése 2028-ig szól, de igény esetén további egy évre meghosszabbítható. 

    Sosem könnyű elhagyni a klubot, ahol felnőttél, de a Manchester United izgalmas, új kihívást jelent karrierem következő szakaszában. Alig várom, hogy részese lehessek ennek a csapatnak, és együtt nagy trófeákat nyerjünk

    – mondta Mount bemutatkozó interjújában. A középpályás hozzátette, már találkozott Erik ten Hag vezetőedzővel is, és készen áll a klubnál elvárt kemény munkára.

  • Christophe Galtier mindenben megegyezett a francia labdarúgó-élvonalban (Ligue1) szereplő Paris Saint-Germain vezetőségével, és távozik vezetőedzői posztjáról. Az 56 éves szakember mindössze egy szezonon keresztül irányította a fővárosiakat, amely időszak alatt ugyan megnyerte a bajnokságot, de a Bajnokok Ligájában a csalódástkeltő nyolcaddöntő volt a végállomás.

    Utódja már minden bizonnyal meg is van, mivel a sajtóhírek szerint hamarosan bejelentik, hogy Luis Enriqué veszi át a PSG irányítását.

  • Mason Mount, az angol válogatott és a Chelsea korábbi meghatározó játékosa a Manchester United színeiben folytatja pályafutását – derült ki napokkal ezelőtt. A nagyjából 60 millió fontos vételárral a klub egyik legdrágább igazolása lett, és személyes belátása szerint ez volt számára a legjobb időszak, hogy váltson.

    Úgy érzem, a Chelsea szurkolói többet érdemelnek egy írásos közleménynél. Ezért is szerettem volna nektek elmondani, mennyire hálás vagyok az elmúlt 18 évben nyújtott támogatásotokért. Tudom, hogy döntésemnek nem fogtok örülni, de a karrierem jelenlegi szakaszában ez a helyes döntés számomra. Hatéves koromban csatlakoztam a Chelsea-hez, és sok mindenen mentünk keresztül együtt. Nyertünk Szuperkupát, klubvilágbajnokságot, és együtt éltük át azt a felejthetetlen estét, mikor megnyertük a Bajnokok Ligáját. Mindenkinek egy hatalmas köszönettel tartozom

    – szólt a Chelsea szurkolóihoz Mount egy videóüzenetben. Az angol válogatott középpályás érkezését hivatalosan a következő órákban jelentheti be a Manchester United.

    Közben a Manchester United közösségimédia-felületein már megjelent a videó, amely Mount érkezését sejteti. 

  • Még mindig az első hivatalos ajánlatra vár a Bajnokok Ligája-döntős Internazionale a Manchester Unitedtől André Onana kapcsán. Az angol sztárcsapat nagyon szívesen látná soraiban a kameruni kapust, de az Internazionale által kért árat egyelőre sokallja. Az olasz Sky Sports úgy értesült, a United további lehetőségek után néz a piacon, amelyek költségvetésén belül eshetnek.

    Mint ismert, David De Gea, a vörös ördögök első számú kapusának szerződése június 30-án lejárt, így már nem áll a klub alkalmazásában. 

  • A Liverpool FC-től távozó Roberto Firmino a szaúdi al-Ahli labdarúgócsapatához igazolt. A 31 éves brazil játékos szerződése lejárt Szoboszlai Dominik új klubjánál, így ingyen szerződött az ázsiai egyesülethez.

    Firminónak többek között csapattársa lesz a kapus Edouard Mendy, aki a Chelsea-nél eltöltött három idény után szintén elhagyta a Premier League-et. Firmino 2015-ben igazolt a Liverpoolhoz, amellyel Bajnokok Ligáját, FA-kupát és bajnoki címet is nyert. A brazil válogatott futballista május végén köszönt el az Anfieldtől, a szezon utolsó meccsén megszerezve 111. gólját a vörösök mezében.

    Firmino a legújabb azon játékosok sorában, akik az elmúlt hetekben – követve Cristiano Ronaldo példáját – a szaúdi ligába szerződtek: az aranylabdás Karim Benzema, valamint N’Golo Kanté és Ruben Neves ugyancsak ott folytatja a pályafutását.

  • Egybehangzó sajtóértesülések szerint Arda Güler, a Fenerbache 18 éves labdarúgója a Barcelona helyett a Real Madrid mellett tette le a voksát. A török csodagyereknek tartott játékos jelenlegi kivásárlási ára 18 millió euró, és a két spanyol gigász mellett angol élvonalbeli klubok is érdeklődtek iránta. 

    Most viszont úgy néz ki, Arda Güler célja, hogy a Real Madridban futballozzon.

    Madridi információk szerint a Real vezetősége úgy számol, hogy Güler az újjáépülő Castillában kapna először lehetőséget, majd Casemiro, Vinícius Jr. és Rodrygo útján kerülne be az első csapatba.

    Van-e olyan 10-es, aki jobb nálam? Egy név egyből eszembe jut, a testvérem, akiben nagyon hiszek. Bízom benne, hogy Isten is megsegíti az útján. Ő nem más, mint Arda Güler

    – mondta Mesüt Özil korábban fiatal honfitársáról.

  • A legmegbízhatóbb források szerint mindenben megegyezett az angol élvonalbeli Arsenal és West Ham United Declan Rice klubváltásáról. A transzfer már egy jó ideje téma volt a csapatok között, a végleges egyezségre viszont csak most került sor. A hírek szerint az Arsenal 

    105 millió fontot fizet a középpályásért, mellyel Rice lesz a klub és az angol futball történetének legdrágább igazolása. 

    A 24 éves középpályás a Chelsea utánpótlásából került tíz évvel ezelőtt a West Ham Unitedhez, ahol a 2017. májusi bemutatkozása óta összesen 245 tétmérkőzésen lépett pályára, nemrégiben pedig Európa-konferencialigát nyert. Rice az ír korosztályos válogatottakat kijárva 2019-ben mutatkozott be az angol felnőttválogatottban, tagja volt a Nemzetek Ligájában bronzérmes, az Eb-döntős és a világbajnoki negyeddöntős csapatnak is.

  • A Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke hétfőn késő este bejelentette: a brazil válogatott kispadján folytatja 2024 nyarától Carlo Ancelotti, a Real Madrid jelenlegi edzője. A sportvezető hozzátette, tiszteletben tartják, hogy az olasz szakember még egy évig a spanyol gigász trénere, első nagy tornája a brazilok élén a 2024-es Copa América lesz. 

    Az 59 éves szakember a világ egyik legjobb edzője: nyert Bajnokok Ligáját a Milannal és a Real Madriddal, edzette többek között a Juventust, a Chelsea-t, a PSG-t, a Bayern Münchent és a Napolit is, míg összes jelentősebb európai bajnokságot megnyerte. Nemzeti csapatot azonban még sosem irányított pályafutása alatt.

  • Ma is kinyit a Futballbazár, az Index új, átigazolási híreivel és pletykáival foglalkozó, folyamatosan frissülő hírfolyama. Kövessenek minket ma is, és nem maradnak le a szerdai nap legfontosabb történetéről sem a magyar, sem a nemzetközi piac mozgásairól!

    A keddi nap legfontosabb híreit alább böngészheti.