Szoboszlai Dominik után újabb magyar légiósok köthetnek ki a Premier League-ben

Átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.07.04. 17:43
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sorban állnak az európai élcsapatok Kerkez Milos játékjogáért. Egyes sajtóhírek szerint a magyar válogatott labdarúgója már megegyezett a Lazióval, a Daily Mail viszont arról számolt be, hogy a Premier League-ben szereplő AFC Bournemouth tárgyal a magyar védővel.

    Amennyiben az angol klub szeretné megvásárolni a 19 éves játékost, 20 millió eurót kell fizetniük érte az AZ Alkmaarnak.

    Bocsák Bence, Angliában élő magyar sportújságíró emellett arról ír Twitter-oldalán, nem biztos, hogy Szoboszlai Dominik lesz az egyetlen magyar, aki a nyáron a Premier League-be igazol.

    Gyerekkori barátja, Bolla Bendegúz, akivel együtt játszott a Főnix Goldban, a svájci kölcsönszezonok után visszatérhet a Wolverhampton Wanderershez. Az angol élvonalbeli klub 2021 nyarán vásárolta meg a magyar válogatott védőt, majd ezután két szezonra kölcsönadták a Grasshoppers csapatának.

  • Az Internazionale labdarúgócsapata hamarosan szóbeli megállapodást köthet Davide Frattesivel – számolt be róla az átigazolási hírekben naprakész és kifejezetten jól értesült szakértő, Fabrizio Romano közösségi oldalán posztolt bejegyzésében.

    A 23 éves, ötszörös olasz válogatott középpályásnak 2026 nyaráig szóló szerződése van a Sassuolóval, amelyben az elmúlt szezonban 36 bajnoki mérkőzésen hétszer volt eredményes.

    Az átigazolási guru úgy tudja: a játékos képviselője a személyes kérdéseket illetően már egyezségre jutott a milánói alakulattal, amelynél első számú pótlásként tekintettek rá a szaúdi élvonalba távozott Marcelo Brozovic helyére.

    A mértékadó transfermarkt.de 25 millió euróra teszi Frattesi értékét.

  • Az angol élvonalban szereplő Brentford egyik riválisától erősített: Nathan Collins ugyanis a Wolves mezét cseréli piros-fehérre.

    A 22 éves ír belső védő 6 évre kötelezte el magát új csapatánál, amely további 2-vel meghosszabbítható. Ráadásul a Brentford klubrekordot döntött, 23 millió fontot fizetett a válogatott játékosért.

     

  • A 14-szeres BL-győztes spanyol alakulat a hírek szerint meghosszabbította egyik legnagyobb sztárja, Vincícius Jr. szerződését. Az új kontraktus értelmében a 22 éves brazil 2027 nyaráig marad a Real játékosa, ami viszont ennél is édekesebbb, az a kivásárlási ára: 

    azt ugyanis 1 milliárd euróban (!) határozta meg a fővárosi alakulat.

    A hivatalos bejelentésre azok után kerülhet sor, hogy a szélső visszatér a nyári szünetről és elkezdi a felkészülést a csapattal a következő szezonra.

  • Sandro Tonali eladása után a Milan igazán aktívan keresi jövendőbeli középpályásait. Az egyik újonnan felmerült név a Bayern München játékosa, Ryan Gravenberch  írja a sempremilan.

    A lap információi szerint az észak-olasz klub hivatalosan is érdeklődött a 21 éves játékos leigazolásának lehetőségéről. Mint írják a Milan kész „komolyabb anyagi áldozatot” hozni az egykori Ajax-sztárért, aki az előző szezonban mindössze 559 percet játszott a Bundesligában és 250 percet a Bajnokok Ligájában a bajor klubban.

    A játékos iránt a Liverpool és a Newcastle is érdeklődött korábban,  de a német rekordbajnok eddig megmakacsolta magát a kérők előtt. Talán éppen ezért vette meg a Newcastle Sandro Tonalit, illetve a Liverpool Szoboszlai Dominikot. 

    Más olasz források szerint a Milan vezetőiben felmerült egy kölcsönvétel lehetősége is, bár ennek ellentmond, hogy a játékos fizetési igénye kb. 9 millió euró/év, ennyit pedig a legutóbbi Bajnokok Ligája elődöntős klubnál senkinek nem adnak. 

    A 2002-es születésű holland játékos szerződése 2027 nyaráig szól a német bajnokcsapatnál. A transfermarkt.de az értékét 30 millió euróra becsüli, de az olasz Gazzetta szerint a német klub 35 millió euró alatti ajánlatokat „meg se hallgat.   

  • Az olasz bajnokság előző kiírásában negyedik, még éppen BL-indulást érő helyen végző AC Milan szemet vetett az Atlético Madrid támadójára, Álvaro Moratára.

    A milánói alakulat a 30 éves csatár ügynökével már fel is vette a kapcsolatot, sőt előrehaladott tárgyalásokat folytatott a menedzserrel. Morata kivásárlási ára 25 millió euró körül mozog, Diego Simeone együttese azonban a hírek szerint egy 20 milliós ajánlatra már rábólintana.

     

  • Azt már napok óta kész tényként kezelik, hogy a francia élvonalban szereplő PSG labdarúgócsapatát Luis Enrique irányítja majd a következő szezonban, a hivatalos bejelentésre viszont egyelőre még várni kell.

    Mai sajtóhírek alapján azonban erre akár már ma sor kerülhet, a Barcelonával a 2014/15-ös Bajnokok Ligája-győztes menedzsert ugyanis kedden a francia fővárosba várják, ahol többek között a szerződését is aláírhatja.

  • A Borussia Dortmund hivatalos csatornáin jelentette be: 30 millió euróért megszerezte a Wolfsburgtól Felix Nmechát.

    A 22 éves német középpályás 2028 nyaráig kötelezte el magát a sárga-feketéknél, és a 8-as mezben fog játszani.

  • Kerkez Milosért sorban állnak a csapatok, a játékos a hírek szerint már meg is egyezett a Lazióval, ám angol és német első osztályú klubok is szívesen leigazolnák.

  • Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelona két labdarúgója, Eric García és Nico González nagyon közel került ahhoz, hogy a következő szezonban a Betisben szerepeljen kölcsönjátékosként.

    A katalánoknál jelenleg egyikük sem számít alapembernek, ami a 21 éves Nico esetében kevésbé meglepő. A középpályásnak 2026-ig van élő szerződése Barcelonában.

    Más a helyzet a rutinosabb, bár még csak 22 éves hátvéddel, hiszen Eric García két éve a Manchester Cityt hagyta el, és fogadta el nevelőklubja hívását.

    Érkezése után Ronald Koemannál még stabil helye volt a védelem tengelyében, és Luis Enrique is számított rá a spanyol válogatottban. Xavi Hernández azonban már egyre kevésbé tervezett vele és Ínigo Martínez várható érkezésével – és egy fiatalabb védő első keretbe történő beépítésével – még kevesebb játéklehetőséghez jutna.

    A Barcelonának pedig kulcsfontosságú, hogy nem használt labdarúgóitól „megszabaduljon”, azok fizetése ne terhelje túl az egyébként is kicentizett büdzsét: Samuel Umtiti már távozott, Clément Lenglet egy lépésre van a Tottenham Hotspurtől, így Eric García a belső védők közül már a harmadikként léphet ki a katalánok öltözőjéből.

  • José María del Nido Carrasco, a Sevilla labdarúgócsapatának alelnöke a spanyol liga gáláján elárulta, hogy klubjuknál Rakitic és Fernando helyzete jelenti jelenleg „a forró témát”, Sergio Ramosé viszont nem.

    A sportvezető Rakitic és Fernando esetéről elmondta, hogy mindkét játékosnak élő szerződése van, viszont ők és az érintettek is nagyon jó ajánlatokat kaptak Szaúd-Arábiából.

    Ez most az egyik legjobban mozgó piac a futballban idén nyáron. Mi mindig hangsúlyoztuk azt, hogy alapvetően egy értékesítő klub vagyunk, így mindennek és mindenkinek megvan az ára. A játékoseladás a klub, a csapat fejlődése érdekében fontos, mert senki sem nélkülözhetetlen.

    Sergio Ramosról – akinek lejárt a szerződése a PSG-nél, és egyre több hír jelenik meg arról, hogy az Inter Miamihoz követi Lionel Messit – Carrasco elárulta: nincs realitás arra, hogy megszerezzék a védőt, annak ellenére sem, hogy remek kapcsolatot ápolnak vele.

    „Nagyszerű játékos, aki a Sevilla akadémiáján nevelkedett, majd mutatkozott be a felnőttmezőnyben, de egy szerződés ügyében most nincs semmi kapcsolat a játékos és a Sevilla között.”

  • Az átigazolási hírekben jártas Fabrizio Romano szerint a spanyolok világ- és Európa-bajnok játékosa, Sergio Ramos követheti párizsi csapattársát, Lionel Messit, és ő is az Inter Miamiban folytathatja pályafutását.

    Bár Ramost a hírek szerint két szaúdi klub is csábítja – micsoda meglepetés… –, a 37 éves hátvéd családjával egyeztetve inkább az USA felé venné az irányt.

  • A 24 éves portugál Joao Pedro Neves Filipe, futballnevén Jota a szaúdi élvonalban legutóbb aranyérmes Al-Ittihad csapatában folytatja karrierjét.

    A szélső sajtóhírek szerint három évre szóló szerződést írt alá, és 25 millió fontot fizetett érte a portugál Nuno Espírito Santo által irányított arab együttes, amely a nyári átigazolási szezonban már megszerezte Karim Benzemát és N'Golo Kantét.

    Az U17-es korosztályos válogatottal Európa-bajnok (2016), az U19-ben Eb-aranyérmes (2018) és döntős (2019), az U21-ben szintén ezüstérmes (2021) Jota a Benficában nevelkedett, majd 2020-ban kölcsönben a Valladolidhoz került.

    A Celtic 2021-ben szerezte meg, első évében szintén kölcsönben szerepelt, tavaly viszont végleg megvették a játékjogát, és öt évre szóló szerződést írtak alá vele, amelyből már csak egyet teljesített.

    Kétéves glasgow-i időszaka alatt 83 tétmérkőzésen 28 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott, és négy trófeát gyűjtött be, közte két bajnoki címet.

  • A nyár egyik legnagyobb kérdése lehet, hol köt majd ki a Tottenham és az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane. A 29 éves támadó szerződése egy év múlva jár le jelenlegi klubjánál, így ha a londoni alakulat nem akarja ingyen elveszíteni, Kane pedig nem hosszabbítja meg kontraktusát, akár már nyáron klubot válthat.

    Több európai topklub érdeklődéséről is hallani lehetett vele kapcsolatban, a Manchester United, a Chelsea, valamint a Real Madrid is szívesen látná a soraiban, a német rekordbajnok Bayern pedig hivatalos ajánlatot is tett érte.

    Bár ezt a Tottenham elutasította, egybehangzó szigetországi sajtóértesülések szerint Kane döntött a jövőjéről és már a vezetőséggel is közölte: 

    mindenképpen a münchenieknél szeretné folytatni pályafutását!

  • Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool vasárnap jelentette be hivatalosan, hogy kifizette az RB Leipzignek a 70 millió eurós kivásárlási árat a magyar válogatott csapatkapitányáért.

    Szoboszlai Dominik a Vörösök második nyári szerzeménye, nem sokkal előtte a világbajnok Alexis Mac Allistert is megszerezte Jürgen Klopp alakulata a Brightontól, aki szintén a középpályán bevethető.

    Talán éppen emiatt, de a Pool spanyol játékosának, Thiago Alcantarának a jövője bizonytalanná vált az Anfielden – olyannyira, hogy a 32 éves futballista az Instagram-oldalán a bemutatkozásából kitörölte a Liverpoolt.

    A drukkerek máris elkezdtek aggódni a közösségi médiában, szerintük ugyanis Thiagónak helye lenne a jövő Liverpooljában – annak ellenére, hogy eddigi 97 mérkőzésén nem túl acélos a statisztikája: három gól és hat gólpassz fűződik a nevéhez.

     

  • Ma is kinyit a Futballbazár, az Index új, átigazolási híreivel és pletykáival foglalkozó, folyamatosan frissülő hírfolyama. Kövessenek minket ma is, és nem maradnak le a keddi nap legfontosabb történetéről sem a magyar, sem a nemzetközi piac mozgásairól!