Lejárt a határidő: Mbappé biztosan nem marad a PSG játékosa

Futballbazár: a hazai és nemzetközi átigazolások legjava.

Vége
futballbazár cover
Index
2023.08.01. 20:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Zárul az Index Futballbazárja, de holnap reggel újra jelentkezünk percről percre frissülő hírfolyammal a futballvilág legfontosabb eseményeiről. Tartsanak akkor is velünk! 

  • A Bayern München és a Tottenham is reménykedik benne, hogy minél hamarabb megköttetik az üzlet Harry Kane klubváltását illetően. A német klub legutóbbi ajánlata 95 millió euróról szól, és egy ötéves szerződést kínálna a játékosnak.

    A SkySports hozzáteszi: amennyiben létrejön az üzlet, Kane lehet a Bayern legjobban fizetett labdarúgója. A hírek szerint jelenleg nincs tervben újabb találkozó a két fél között, de amennyiben a Bayern még emelné az ajánlatát, úgy már létrejöhetne az átigazolás.

  • Az angol élvonalbeli Fulham szóbeli megállapodást kötött az Evertonnal Demarai Gray klubváltását illetően. A támadó viszont addig nem hagyhatja el a liverpooli csapatot, amíg nem találnak a helyére egy másik játékost.

    Gray nem kizárólag a Fulham kívánságlistáján szerepelt, voltak kérői a török és szaúdi bajnokságból is, de minden bizonnyal eldőlt, hogy az angol klub nyerte a versenyt. Marcos Silva, a Fulham vezetőedzője Grayt egyértelműen elsődleges célpontjává tűzte ki a nyáron, és úgy gondolja, ha megszületik a klubok közötti megállapodás, a személyes feltételek már nem fognak problémát okozni.

  • A Liverpool honlapja számolt be a hírről, miszerint a távozó Jordan Henderson helyett Virgil van Dijk lesz a csapat első számú kapitánya, helyettese pedig Trent Alexander-Arnold lesz. Van Dijk számára nem idegen a feladat, mivel hazája válogatottjában már ő látja el ezt a pozíciót, és viseli a csapatkapitányi karszalagot.

    A klub kiemeli: Jordan Henderson és James Milner távozott a nyáron, ezért volt szükség két új kapitány kinevezésére. Henderson 2015-től látta el ezen feladatokat.

    „Különleges érzés, hogy én lehetek a csapatkapitány, egyelőre nem is tudom elmondani, mit érzek, csupán annyi biztos, hogy rendkívüli büszkeséggel tölt el” – idézte van Dijkot a Liverpool honlapja. Kiemelték: a holland válogatott védő 2018 januárjában érkezett a csapathoz, és azóta 222 hivatalos mérkőzésen lépett pályára.

  • A Liverpool emelte a tétet, és újabb ajánlatot tett a Southampton 19 éves középpályásért. Romeo Laviáért. A Sky Sports úgy tudja, hogy az élvonaltól búcsúzó klub számára még mindig nem elegendő a Liverpool által kért összeg, mivel 50 millió font alatt nem akarják értékesíteni tehetségüket.

    Romeo Lavia kifejezett szándéka, hogy nyáron az Anfieldre tegye át székhelyét.

    Jürgen Kloppék ezzel egy időben alternatív lehetőségeket is keresnek a piacon: tárgyalásban állnak a brazil Fluminensével a 22 éves André névre hallgató középpályás kapcsán.

  • Kenan Kodro, az élvonalbeli Fehérvár bosnyák támadója hamarosan a Konyaspor játékosa lehet. A legfrissebb török hírek szerint a csatár kivásárlási ára nagyjából 600 ezer euró lehet, a Konyaspor viszont ennél csak kevesebbet fizetne játékjogáért.

    A Nemzeti Sport továbbá úgy értesült, a fehérváriak már keresik a bosnyák válogatott utódját, és hamarosan érkezik egy francia csatár a klubhoz, aki az orvosi vizsgálatok után alá is írhatja szerződését. Délutánra a hírek hivatalos bejelentéssé váltak, a francia Mamadou Karamoko a Köbenhavn csapatától érkezik kölcsönbe, és korábban már a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt. 

    A Fehérvár FC vereséggel kezdte a honi első osztály küzdelmeit, az Újpest ellen maradt alul 2–1 arányban.

  • A francia élvonalbeli Paris Saint-Germain kivásárolja szerződéséből a Barcelona csillagát, Ousmane Dembélét. A világbajnok támadó már korábban megegyezett a francia klubbal, a két csapat közötti megállapodás viszont csak most köttetett meg – jelentette Fabrizio Romano. 

    Dembélé szerződése 2024-ig volt érvényes a katalánokkal, a PSG 50 millió euróért cserébe vásárolja ki kontraktusából a támadót.  

  • Diego Godín 37 évesen bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól. A védő négy világbajnokságon képviselte Uruguay színeit, klubkarrierje jelentős részét pedig Spanyolországban töltötte az Atlético Madrid kötelékében. Madridi karrierje alatt, 2010 és 2019 között megnyerte a spanyol bajnokságot, a kupát, és két alkalommal az Európa-ligában is a csúcsra ért.

    „Kedves futball, ma lezárom életem egy jelentős szakaszát. Egy olyan szakaszt, amely az életet jelentette számomra. Eljött az idő, hogy hazatérjek a családommal, oda, ahova azóta vágyok, mióta elhagytam hazámat” – írta Godín a közösségi médiában.

  • A Konferencialiga-győztes West Ham United köszönte szépen, de visszautasította az Internazionale ajánlatát Gianluca Scamaccáért. A korábban BL-győztes, legutóbb finalista olasz csapat 20 millió eurót ajánlott a támadóért, de ennél az összegnél az angol klub jóval többet szeretne.

    Sajtóértesülések szerint az Internazionale következő ajánlata 25 millió euróról fog szólni, de a West Ham csak 30 millió környékén lesz hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni.

  • Az elmúlt napokban több sajtóértesülés is arról számolt be, hogy egyeztetések zajlanak a Liverpool és a Paris Saint-Germain között Kylian Mbappé kapcsán. Jürgen Klopp, a liverpooliak vezetőedzője elmondta: nevettek rajta, mikor meghallották a híreket.

    Minden további részlet alább!

  • Még mindig megvan a lehetőség a megegyezésre a Bayern München és a Tottenham képviselői között Harry Kane kapcsán. A német klub elöljárói hétfő este tértek vissza Londonból, miután a Tottenham képviselői tárgyaltak.

    Az egyeztetések még annak ellenére is tovább zajlanak, hogy a Tottenham elnökével, Daniel Levyvel nem tudtak megállapodni a németek. A Bayern München hajlandó lenne akár 100 millió eurót is fizetni az angol támadóért, még annak ismeretében is, hogy Kane 30 éves, és mindössze egy szezon van hátra szerződéséből. A Tottenham viszont legalább 115 millió euró körüli összeget szeretne kapni sztárjátékosa játékjogáért.

  • Ahogyan az várható volt, az olasz aranyérmes Napoli visszautasította az al-Hilal 140 millió euróról szóló ajánlatát Victor Osimhenért. Az olasz klub legalább 150 millió eurót szeretne kapni sztárjátékosáért, aki tavaly a gólkirályi címet is elnyerte.

    Érdekesség, hogy az al-Hilal akár heti szinten egymillió fontos fizetést is biztosítana Osimhennek.

    A Napoli vezetősége világossá tette, szeretnének hosszabbítani a nigériai játékossal, de amennyiben olyan ajánlatot kapnak, amelyet nem tudnak visszautasítani, úgy hajlandóak lennének értékesíteni játékjogát.

  • Nagyon úgy néz ki, hivatalosan is véget érnek a Rasmus Höjlund jövőjével kapcsolatos találgatások. A 20 éves dán támadó már megérkezett Manchesterbe orvosi vizsgálatokra, miután a Manchester United és az Atalanta mindenben megegyezett.

    Höjlund 2028-ig ír alá szerződést az angol élvonalbeli klubbal, megvalósítva ezzel gyermekkori álmát.

  • Fabrizio Romano transzferguru értesülései szerint az olasz élvonalbeli Juventus és az angol élvonalbeli Chelsea egy olyan üzletről egyeztet, melynek keretein belül klubot cserélne Romelu Lukaku és Dusan Vlahovics. A Juventus nagyon szeretné leigazolni a belga támadót, míg Lukaku nem szerepel a Chelsea és Mauricio Pochettino vezetőedző tervei között.

    A hírek szerint mindkét fél nyitott az üzletre, főleg annak ismeretében, hogy Lukaku köztudottan jobban preferálja az olaszországi légióskodást, míg Pochettino elmondta: nyitott arra, hogy új támadót szerződtessen a csapat.

  • Távozik Szoboszlai Dominik labdarúgócsapatától, a Liverpooltól a brazil középpályás, Fabinho, aki a szaúdi al-Ittihadnál folytatja pályafutását. A korábban Karim Benzemát és N'Golo Kantét is szerződtető arab együttes sajtóértesülések szerint 40 millió fontért szerezte meg Fabinhót, aki öt évig erősítette a szigetországi együttest.

    A 29 éves Fabinho 219 alkalommal szerepelt a Liverpoolban, amellyel 2019-ben Bajnokok Ligáját, egy évvel később pedig Premier League-et nyert.

    A Liverpooltól – amely idén nyáron szerezte meg a német RB Leipzigtől Szoboszlait – a múlt héten Jordan Henderson is elköszönt 12 év után, ahogy Roberto Firminónak is lejárt a szerződése a csapatnál, és mindkét futballista Szaúd-Arábiába igazolt.

  • Nincs tovább, lejárt Kylian Mbappé ideje, hogy opcionálisan meghosszabbítsa szerződését a Paris Saint-Germain csapatával. A világbajnok támadónak július 31. éjfélig volt lehetősége arra, hogy további egy évvel meghosszabbítsa szerződését, de a várakozásoknak megfelelően nem tette meg, így legkésőbb jövő nyáron egészen biztosan távozik a francia fővárosból. 

    A Paris Saint-Germain továbbra is árulja sztárját, mivel ingyen semmiképpen nem akarja elengedni, Mbappé kifejezett szándéka viszont, hogy jövő nyáron, szerződése lejárta után csatlakozzon a Real Madridhoz. A francia klub úgy gondolja, hogy a játékos és a spanyol csapat már régen megállapodott egymással, emiatt akár fel is jelentheti riválisát.

  • A hétfői nap legfontosabb híreit alább olvashatja vissza. Többek között szó volt az olasz gólkirály heti egymillió fontos ajánlatáról vagy az Ousame Dembélé jövőjével kapcsolatos kérdésről. 

  • Indul a Futballbazár, a futballvilág legfontosabb átigazolási hírei, pletykái percről percre frissítve. Tartsanak velünk, és nem maradnak le egyetlen fontos eseményről sem.