Bayern München: A németországi zsidó közösség és Izrael oldalán állunk

2023.10.20. 14:31
Nyilatkozatot adott ki a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München Nusszer Mazaruival kapcsolatban.

Mint arról az Index is beszámolt, a marokkói szélső védő néhány nappal korábban Palesztinával szimpatizáló posztot osztott meg a közösségi oldalán, az ebből kirobbant botrány során pedig volt olyan helyi politikus, aki azt is felvetette, a futballistát ki kéne utasítani Németországból. 

A német rekordbajnok a hivatalos honlapján tudatta, hogy a klub részletes és egyértelműsítő beszélgetést folytatott a futballistával.

Nusszer Mazraui hitelt érdemlően biztosított bennünket arról, hogy békeszerető emberként határozottan elutasítja a terrort és a háborút. Hozzátette, sajnálja, ha a közösségi médiában megjelent posztjai sértették az embereket. Ezenkívül kiemelte, hogy a terrorizmus minden fajtáját és minden terrorista szervezetet elutasít

– olvashatók Jan-Christian Dreesen vezérigazgató szavai a Bayern München közleményében.

A klub továbbá arról is tájékoztatta az oldal látogatóit, hogy a Bayern és Mazraui is határozottan elítéli a közel-keleti konfliktus erőszakos cselekményeit, és elkötelezettek a németországi béke mellett.

A Bayern München a németországi zsidó közösség és Izrael oldalán áll, semmi sem indokolja gyerekek és családok meggyilkolását

– teszik hozzá.

Az együttes arra is kitért, meggyőződésük, hogy a futballnak fejlesztenie kell a különböző kultúrák közötti egyensúlyra való törekvéseket, különösen a legnehezebb időszakokban.

Mazraui továbbra is a keret tagja marad, de a marokkói válogatott mérkőzésén összeszedett sérülése miatt nem bevethető.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM