2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Felfordult a gyomrunk: Ronald Koeman az orrában turkált, és megette, amit ott talált

Az Európa-bajnokság harmadik játéknapjának legfontosabb történései egy helyen

Index
2024.06.16. 23:05
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

  • Befejeződött az Európa-bajnokság harmadik játéknapja. Összeszedtük a kontinenstorna legfontosabb vasárnapi eseményeit, íme:

    Hétfőn újabb három mérkőzéssel folytatódik a seregszemle, a belga és a francia válogatott is bemutatkozik. Hétfőn is számítunk a figyelmükre, most mindenki szusszanjon egyet, jó éjszakát kívánunk mindenkinek!

  • Bellingham 13. percben szerzett góljával nyertek az angolok. Nem volt acélos kezdés a „háromoroszlánosoktól”, de a sokat látott edzők erre szokták azt mondani, hogy nem most kell formában lenni, hanem a kieséses szakaszban.

    Itt olvashatja összefoglaló cikkünket a mérkőzésről.

  • Az Olaszország–Albánia Eb-meccs legjobb játékosa Federico Chiesa lett. Ám egy másik olasz játékos minden bizonnyal még jobban megérdemelte volna az elismerést.

    Az olaszok számára Nicolo Barella szerezte meg a győztes gólt a 2–1-re végződő mérkőzésen. Az Inter sztárja a 16. percben hatalmas góllal szerezte meg a mindent eldöntő gólt. Ráadásul Barella a Squadra Azzurra szinte minden veszélyes támadásában részt vett.

    A középpályás mindössze két nappal az Albánia elleni nyitómeccs előtt kezdte meg a közös edzést a csapattal, miután combproblémákkal küzdött. Barella aztán megmutatta, nem csoda, hogy bekerült a kezdőcsapatba, a pályán pedig azt bizonyította, miért kihagyhatatlan a jelenlegi olasz válogatottból.

    Keményen dolgoztam. A meccs végére kicsit elfáradtam. Ám a fiúk mindvégig éreztették velem, hogy fontos, hogy apai-anyait beleadjunk a mezért

    – fogalmazott a középpályás a német BILD-nek.

    S bár Olaszország hamar hátrányba került, de aztán rákapcsolt, és erőteljes támadások után a 16. percben átvette a vezetést, ami főleg Barellának volt köszönhető. Egyetlen kritikával élhetünk: a címvédő nem tudta korán eldönteni a meccset.

    Nicolo Barella szerint több gólt kellett volna lőniük. „Sajnos a foci néha ilyen. Mindig veszélyes, ha csak egy gól a különbség. Albánia pedig jól játszott, de végül megérdemelten nyertünk.”

  • Folytatjuk legendás gólok bemutatását, amelyek a mai napon, csak néhány évvel korábban történtek. A tegnapi Paul Gascoigne-csoda után mára két klasszis megoldást is tartogatunk olvasóink számára, úgyhogy vágjunk is bele!

    Az első mindjárt a hazaiakhoz kötődik, hiszen Jürgen Klinsmann az oroszok elleni csoportmeccs második találatánál olyan zsenialitást mutatott be, amelyet kevesek tudnának leutánozni. A védőjét lesprintelve, lépéselőnyből, ütemtelenül jobb külsővel úgy nyeste be a bal felsőbe, hogy a kapujából kirobbanó Kharinnak esélye sem volt reagálni.

    Másodikként pedig azt a horvát Davor Sukert választottuk, aki kettőt is lőtt a dánok ellen a csoportkörben, a végeredmény pedig 3–0 lett. A 90. percben Suker a dán félpálya közepén kapta az ívelést hátulról, majd egy jó húszméteres sprint után ballal nyúlt a labda alá, és a kirobbanó Peter Schmeichel feje fölött elegánsan átemelve beállította a kiütéses végeredményt.

  • Egy holland szurkoló kezéből egy korsó sör esett ki, miközben a televíziós kamerának pózolt a lengyel–holland meccsen, írja a Daily Mail.

    Az incidens közvetlenül a kezdés előtt történt a hamburgi Volkspark Stadionban, miután a férfi észrevette, hogy egy kamera őt követi. Válaszul ujjongott, és felemelte a jobb kezét, amelyben egy korsó sört tartott.

    Ám a drukker másik kezében is sör volt, legalábbis egészen addig, amíg egy pálya felől érkező, eltévedő labda arcon nem találta. Pontosabban állkapcson. Ezután a jobb kezében lévő sör megmenekült, a balban lévő viszont eggyé vált a földdel. 

  • Három skót szurkolót letartóztattak, és pénzbírságot szabtak ki rájuk. A vád szerint pénteken megtámadtak egy müncheni nőt.

    A müncheni rendőrség tegnap közleményt adott ki, amely szerint a triót pénzbüntetés megfizetése után szabadon engedték. Az esetet azonban most a város bűnügyi rendőrsége vizsgálja, és úgy tűnik, hogy az ügy további intézkedéseket vonhat maga után.

    Mindhárom férfi a hírek szerint észak-írországi címet adott meg. A közlemény szerint pénteken 21 óra 50 perc körül egy 22 éves nő az Olimpiai Park szurkolói zónájában tartózkodott, amikor a három skót szurkoló megtámadta.

    A közlemény szerint a nő azt is állította, hogy megrúgták. „A bírság megfizetése után a három férfit elengedték. A müncheni bűnügyi rendőrség azonban jelenleg vizsgálja az ügyet.”

  • Albánia tegnap este 2–1-re kapott ki Olaszországtól. Ám a meccs az albán szurkolóktól is hangos volt, nem jó értelemben. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem hagyta annyiban, és retorzióra készül.

    Az UEFA vasárnap közölte, hogy az Albán Labdarúgó-szövetség ellen fegyelmi eljárás indult az üzenetek, tárgyak bedobása, tűzijáték használata és a „játéktér inváziója” miatt. A meccs vége felé egy ember szaladt a pályára, a mérkőzést Albánia végül 2–1-re elveszítette.

    Az UEFA nem közölte, hogy melyik üzenetet kifogásolja, csak azt, hogy a vád „sporteseményre alkalmatlan provokatív üzenet továbbítására vonatkozik”.

    Ez az első fegyelmi ügy, amelyeket az UEFA bejelentett a pénteken kezdődött 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon.

  • Bukayo Saka beívelése után zavar alakult ki a szerb védelemben, amit Jude Bellingham kegyetlenül kihasznált, fejes góljával vezet Anglia. 0-1

  • Elkezdődött a Szerbia–Anglia-mérkőzés Gelsenkirchenben, a szerbek piros mezben, az angolok tiszta fehérben futottak ki a gyepre.

  • „Ezúttal szerencsére egészen más a történetem ezen az Eb-n, mint legutóbb – felelte Eriksen az őt szívélyesen üdvözlő dán újságírónak a Szlovénia–Dánia-összecsapást (1–1) követő sajtótájékoztatón. – Ezért pedig rendkívül hálás vagyok a sorsnak. Rengeteg minden történt velem, rengeteg érzelem kavargott bennem, de a legfontosabb, hogy itt lehetek. Hogy visszanyertem a magabiztosságamat a pályán, és segíthetem a válogatottat. Ez rengeteget jelent nekem. Miként az is, hogy ismét egy Európa-bajnokságon szerepelhetek – mindig megtiszteltetés és öröm egy ilyen tornán képviselni a hazámat, függetlenül mindattól, mi történt legutóbb vagy azóta.”

    „Nagyon nagy hálát éreztem, de ezenkívül semmi más nem fordult meg a fejemben ünneplés közben. Csak a futball járt a fejemben, az, hogy egy gól még nem jelenti azt, hogy vége a meccsnek. Sajnos így is történt” – mondta visszafogottan a meccs emberének megválasztott és az Európa-bajnokság eddigi legkülönlegesebb történetét szolgáltató középpályás.

    A dán szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand arról beszélt, soha nem gondolkodott el komolyabban azon, hogy az esetleges meccshiány miatt kihagyja Eriksent az Eb-csapat kezdőjéből. Egyedül annyi érdekelte, fizikálisan megfelelő állapotban van-e, a kevés manchesteri játékpercével nem foglalkozott: „Ő egy elképesztő érzékkel megáldott játékos, aki nemcsak a labdával tud megcsinálni mindent, amit szeretne, hanem a játékot is remekül olvassa, így pontosan tudja, mikor mit tegyen. Egy ilyen természetes zsenit nem lehet leírni, vagy ha bevethető, a kispadon pocsékolni” – tette hozzá a tréner.

  • A gelsenkircheni arénát bejárva kezdődhet az esemény lényegi szakasza. A szerb és az angol szurkolók is elképesztő hangorkánt teremtenek a szebb napokat látott Schalke stadionjában, előbbiek Novak Djokovics teniszlegenda beköszönésére az addigi fütyülés helyett tombolásra váltottak, de még ez is eltörpült az angol kezdőcsapat bemutatásánál, leginkább Harry Kane és Jude Bellingham nevének bejelentése után rengett meg a Veltins-Arena.

  • Anglia Szerbiával csap össze vasárnap este a labdarúgó-Európa-bajnokság C csoportjában. Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya a The Guardian című újságnak nyilatkozva elmondta, elégedett a felkészülésükkel.

    Az 53 éves szakember korábban elmondta, hogy nyáron lejár kontraktusa, kupa nélkül viszont valószínűleg távozik. „Ha nem nyerünk, valószínűleg távozom, lehet, hogy ez lesz az utolsó esélyem. Szerintem a válogatottedzők fele távozik egy torna után – ilyen a nemzetközi futball természete.”

    Ám Southgate nemcsak önmagával szigorú, hanem a csapatával is. Az Eb-keretből ugyanis olyan klasszisokat hagyott ki, mint Marcus Rashford, Jordan Henderson, Kalvin Phillips és Jack Grealish. Bár sokak szerint Harry Maguire is hiányozhat a védelem tengelyéből, aki vádlisérüléssel küszködik.

    Így Anglia most új külsőt kapott, ami azt jelenti, hogy olyan fiatal játékosok kapnak esélyt a bizonyításra, mint Colman Palmer, Eberechi Eze, Adam Warton, Anthony Gordon vagy Kobbie Mainoo.

    Vannak játékosaink, akik nagy estéket éltek át együtt, és olyanok is, akik életük első tornájára készülve tele vannak energiával és izgalommal. Szerintem a tapasztalat nem elengedhetetlenül fontos

    – fogalmazott Gareth Southgate, aki szerint csapata készen áll az Eb-re.

  • Szerbia 24 év után először vesz részt Európa-bajnokságon, ami talán ennél is meglepőbb, először Szerbia néven. A várakozások sok reményt nem ígérnek, bár ha igen, az az egyik sztárjuk, Dusan Vlahovicshoz kötődik.

    A szerb támadó 2022-ben csatlakozott a Juventushoz, a kezdeti nehezebb időszak után az előző szezonban megtalálta a helyét, és a formáját. Az előző szezonban 31 bajnoki meccsen 16 gólig jutott, amely a Juventus góljainak mintegy egyharmada volt. Bár sokak szerint Allegrivel nem volt egyszerű dolga, akinek romboló játékstílusában Vlahovics nem tudta igazán kamatoztatni a tehetségét – írja a német Kicker.

    A szerb válogatottban viszont teljesen más a helyzet, mert Dragan Sztojkovics a támadófoci híve, játékosait is ebben a szellemben küldi fel a pályára. Az 59 éves szakember pedig nagyra értékeli Vlahovicsot:

    Jól ismerem, A gólokon kívül, amely minden csatár számára fontosak, nagyon szeretem, hogy a pályán elvégzett munkáját is kedvelem. Sokat dolgozik a csapatért, és akkor is boldognak tűnik, amikor nem szerez gólt. Ez lélektanilag rendkívül fontos

    – fogalmazott Sztojkovics, aki szerint a támadó jelenleg még nem hozta ki magából a maximumot, van hová fejlődnie.

    Ennyi elismerés után aligha meglepő, hogy Vlahovicsot hazájában a labdarúgó Európa-bajnokság nagy reménységének tartják. A 24 éves spíler azonban továbbra sem tűnik túl felkészültnek, és az esélyein ronthat, ha Sztojkovics nem két csatáros felállásban állítja össze a csapatát, ami gyakran előfordul.

  • Alekszander Mitrovics a Newcastle és a Fulham színeiben, Dusan Tadics pedig a Southamptonban töltött el éveket Angliában, így róluk lehet élmény testközelből, de a két válogatott még nem találkozott egymással Szerbia függetlenedése óta.

    Gareth Southgate csapatának mindenképpen kell figyelni a szerbek fejjátékára, hiszen a mieink selejtezős csoportjában 15 gólig jutó szomszédunk találatainak harmada fejesből született.

    A legutóbbi Eb-n ezüstérmes gárda a fináléban csak büntetőkkel maradt alul Olaszországgal szemben, és

    a tizenegyespárbajokat leszámítva a legutóbbi 18 Eb-meccsükből csak egyet veszítettek el (10 győzelem és 7 döntetlen mellett).

    A világ legértékesebb keretét olyan futballisták alkotják, mint a Bayern Münchennél is megállíthatatlan Harry Kane, a Real Madriddal BL-t és bajnokságot nyerő csodagyerek Jude Bellingham vagy éppen a Manchester Cityvel hatodszor is bajnok Phil Foden. Ja igen, az európai aranycipős és a spanyol és az angol liga legjobbjának megválasztott három futballistáról beszéltünk az imént... 

  • Szerbia: Rajkovics – Pavlovics, Milenkovics, Veljkovics – A. Zsivkovics, Sz. Milinkovics-Szavics, Gudelj, Lukics, Kosztics – Vlahovics, Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics

    Anglia:  Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Rice, Alexander-Arnold – Bellingham – Saka, Foden – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

  • Szlovénia egyenlítő találata után már nem született gól, így szomszédunk és Dánia is egy pontot tehetett zsebre vasárnap este. Összefoglaló cikkünket ide kattintva olvashatják el.

  • Erik Jenza lövése után a labda az egyik dán védőn változtatott irányt, ami után Kasper Schmeichel kapusnak esélye sem maradt a védésre. 1–1

  • Úgy tűnik, mi ma este már nem vacsorázunk. A holland–lengyel mérkőzésen részt vevő szurkolók valószínűleg nem örültek, amikor a kamerák Ronald Koemant mutatták, amint az orrához kap, és jól láthatóan megette, amit ott talált.

    A holland menedzsert sokan az egykori német szövetségi kapitányhoz, Joachim Löwhöz hasonlították, aki számtalanszor került hasonló helyzetbe. Vele még az is előfordult, hogy megszagolta a kezét, miután belenyúlt a nadrágjába.

    A Koeman-klipet hamar felkapta az internet, a rajongók pedig érthetően undorodva nézik végig, talán újra és újra.

  • A gelsenkircheni szurkolói zónában a szlovén–dán meccsel hangolnak a drukkerek az esti szerb–angol rangadóra. Szépen lassan telnek a lelátók (folyamatosan érkeznek az emberek), itt egyelőre nagy fölényben vannak az angolok. Hogy a meccsen mi lesz, azt hamarosan megtudjuk.

  • Gelsenkirchenben most korántsem biztonságos lenni, miután randalírozó angol huligánok megtámadtak egy helyi bárt, ahol szerb szurkolók hangolódtak a Szerbia–Anglia-mérkőzésre a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. Az összetűzésben asztalok, székek és üvegpoharak estek áldozatul, a két tábor ugyanis ezeket hajigálta egymás irányába.

    Helyi idő szerint nem sokkal délután fél négy után a Gelsenkirchen központjában található Aleppo bár előtt gyülekező szerb szurkolókat vették célba az angol huligánok.

    A SZEMTANÚK SZERINT A RANDALÍROZÓK AZZAL TÁMADTAK, AMI ÉPPEN A KEZÜK ÜGYÉBE KERÜLT, ÉS MOZDÍTHATÓ VOLT.

    A helyszínre 200 német rohamrendőr érkezett, hogy véget vessenek a rendbontásnak. Az egyik férfi súlyos feji sérüléseket szenvedett a verekedés alatt. A nevét viszont a helyszínre érkező rendőröknek sem volt hajlandó elárulni, írja a The Guardian.

    Végül orvosi ellátásban részesült, többek között a fejét is bekötözték. A többi verekedő elmenekült a helyszínről.

  • Anglia a C csoport nyitómérkőzésén, Gelsenkirchenben 21 órakor kezdi meg az Eb-menetelését Szerbia ellen. A világranglista 33. helyén álló Szerbia – 29 hellyel az angol válogatott mögött – a selejtezőben a második helyen végzett Magyarországgal szemben egy olyan csoportban, amelyben Montenegró, Litvánia és Bulgária volt még ott. De kik azok a játékosok, akik Gareth Southgate csapatának bosszúságot okozhatnak? – ennek járt utána a BBC Sport.

    • Először is a tapasztalt kapus, Vanja Milinkovics-Szavics, aki Szerbiában, Lengyelországban, Olaszországban és Belgiumban is játszott klubszinten. A 27 éves játékos 2014-ben, 17 évesen szerződött a Manchester Unitedhez, de miután nem kapott munkavállalási engedélyt, távozott. Mivel a selejtezőben kiemelkedő szerepet játszott, várhatóan Anglia ellen is pályára lép, bár vannak olyan szerb szurkolók, akik inkább a Chelsea-ben szereplő Djordje Petrovicsot látnák szívesebben kezdőnek. Milinkovics-Szavics nagy szerepet játszott abban, hogy a Torino a 2023–24-es idényben a kilencedik helyen végezzen a Serie A-ban. Ő az öccse Szergej Milinkovics-Szavicsnak, aki nyolc évet töltött a Lazióban, és Szerbiában játszik a középpályán.
    • A jobb oldali hátvéd Nikola Milenkovics harmadik nagy tornáján képviseli hazáját. A 26 éves játékos a korábbi Premier League-játékosok, Nemanja Matics és Braniszlav Ivanovics oldalán játszott a 2018-as világbajnokságon, és négy évvel később Katarban is szerepelt. A 2022-es tornán a szerb válogatott Kamerun ellen 3–1-re, Svájc ellen pedig 2–1-re vezetett, majd 3–3-as döntetlent ért el, illetve 3–2-es vereséget szenvedett. A szerbek remélik, hogy Milenkovics tapasztalata – hiszen hét évet töltött a Serie A-ban a Fiorentinánál – biztosítja majd, hogy nem omlanak össze ismét a „nagyszínpadon”.
    • Nyolc éve már, hogy Dusan Tadics és Virgil van Dijk segített a Southamptonnak legyőzni az Internazionalét az Európa-ligában egy emlékezetes estén a St Mary’s Stadionban. Tadics 35 évesen még mindig Szerbia alapembere, és Anglia ellen is ő lesz hazája csapatkapitánya. A selejtezőben több góllal is hozzájárult a sikerhez, és márciusban megelőzte Braniszlav Ivanovicsot mint Szerbia legtöbbszörös válogatott játékosa. Tadics Törökországban, a Fenerbahce csapatában futballozik, amely nemrég nevezte ki José Mourinhót vezetőedzőnek.
    • Lazar Szamardzsics nem biztos, hogy automatikusan kezdő lesz, de mindenképpen érdemes lesz figyelni rá, ha pályára lép. A 22 éves, támadó középpályásként vagy szélsőként játszó játékos Berlinben született, és a 21 éven aluliak korosztályáig különböző szinteken képviselte Németországot. Őt tekintik Dusan Tadics esetleges utódjának, mint a szerb válogatott kreatív és meghatározó játékosát. Samardzics Olaszországban, az Udinese színeiben futballozik, a 2023–24-es szezonban szerzett hat Serie A-góljából kettőt az AC Milan és az Internazionale elleni mérkőzéseken lőtt. A közelmúltban Szamardzsicsot a West Ham és a Nottingham Forest csapatával is kapcsolatba hozták.
    • A Premier League-ben a Fulham és a Newcastle United színeiben is játszott Alekszandar Mitrovicsnak extra motivációja van, hogy az angolok ellen is eredményes legyen. A 29 éves játékos, aki 129 angol élvonalbeli mérkőzésen 38-szor volt eredményes, jelenleg a szaúdi Pro Ligában játszik. A selejtezőben öt góllal Szerbia legjobb góllövője volt, Mitrovics pedig kiemelkedő nemzetközi mérleggel rendelkezik: 91 fellépésen 58 gólt szerzett hazája színeiben. Csapattársai remélik, hogy a küzdőszelleméről ismert csatár nem lépi túl a határt, ha a Juventus csatára, Dusan Vlahovics előtt kezd.

    A portál szerint ha erre az öt emberre tud figyelni az angol válogatott, akkor nagy gondjuk nem lehet a kezdőmérkőzésükön, de így sem lesz egy fáklyásmenet. 

  • Vezet az esélyesebb Dánia. Jonas Wind tette a labdát Christian Eriksen elé, aki közelről kilőtte a bal alsó sarkot, nem adva esélyt a kapusnak. 0–1

    Ma is bebizonyosodott, hogy az élet írja a legnagyobb sztorikat, Eriksen pontosan 1100 nappal azután, hogy a legutóbbi Eb-n összeesett a pályán, vezetéshez juttatta az övéit.

  • Szlovénia legjobbjai tiszta fehérben, a dán futballisták pedig tiszta pirosban igyekeznek megszerezni a három pontot.

  • Németország északi feléhez közeledve sem kell attól tartanunk, hogy leégnénk, a bő egyórás út felében szakadt az eső, Gelsenkirchenben szimplán csak hideg van (17 fok), ráadásul a szél is fúj.

    A nézők egyébként a folyóparton felállított hatalmas kivetítőn követhetik nyomon a Szlovénia–Dánia-mérkőzést, amit Stuttgartban rendeznek.

  • Hamarosan kezdődik a Szlovénia–Dánia-összecsapás Stuttgartban, a lelátók lényegében megteltek, miközben pályára vonulnak a játékosok a szokásosnak nevezhető megnyitó végén. A délutáni benyomások igaznak bizonyultak, jóval több a helyszínen a dán drukker, mint a szlovén: parlamenti patkóhoz hasonlítva a tribünöket, úgy kétharmados többségben vannak az északiak. De lehet, hogy az arány még durvább, ugyanis madártávlatból nehéz megkülönböztetni a szlovén (fehér) és a német (fehér) válogatottak első számú mezét – márpedig elég sok német is kilátogatott a találkozóra. 

  • Szlovénia (4-4-2): Oblak – Karnicnik, Drkusics, Bijol, Janza – Stojanovic, Elsnik, Gnezda Cerin, Mlakar – Sporar, Sesko. Szövetségi kapitány: Matjaz Kek

    Dánia (3-4-1-2): Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Bah, Hjulmand, Höjbjerg, Kristiansen – Eriksen – Wind, Höjlund. Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand

  • Stuttgartban egyre jobb a hangulat, rengeteg dánba botlani, akik lenn a metrómegállókban énekelve-tombolva fogadják, mikor begördül az a szerelvény, ami nekik jó.

    A városban járva-kelve az az érzet, sokkal több a dán, mint a szlovén szurkoló. A 18 órakor kezdődő mérkőzésen az is kiderül, helyes volt-e a benyomás.

  • A 85. percben Nathan Aké játszotta be a labdát a tizenhatoson belülre, a lecsorgóra Wout Weghorst csapott le a leggyorsabban, aki aztán a jobb alsó sarokba lőtt hét méterről. 1–2

    Az eredmény már nem változott a hátralévő percekben, Hollandia győzelemmel kezdte a 2024-es kontinenstornát. Összefoglaló cikkünket ide kattintva tudja elolvasni.

  • Vasárnap sajtótájékoztatót tartott a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Steve Clarke. Elismerte, hogy péntek este pocsékul játszottak a németek ellen, ennek ellenére még mindig bíznak abban, hogy tovább tudnak jutni a csoportból.

    „Ami Svájcot és Magyarországot illeti, tegnap két jó együttes csapott össze. A svájciak kiválóan teljesítettek az első félidőben, aztán a magyarok visszakapaszkodtak a szünet után. Tisztában vagyunk vele, hogy két nagyon kemény mérkőzés vár még ránk a csoportban. Remélhetőleg a következő meccseken sikerül életet lehelni a támadójátékunkba” – idézte Clarke-ot a BBC.

  • Szoboszlai Dominik és Schäfer András is biciklire pattant vasárnap, mielőtt becsekkoltak a magyar labdarúgó-válogatott átmozgató edzésére.

    Mint ismert, Marco Rossi csapata szombaton vereséggel kezdte az Eb-t, ezért nagyon nem mindegy, milyen eredményt érnek el futballistáink a második csoportmeccsen. Nem lesz egyszerű dolguk, az ellenfél ugyanis a házigazda Németország lesz, amely a nyitómeccsen átgázolt Skócián.