Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Egervári: Elvárjuk magunktól a bronzérmet

2009.10.16. 13:06 Módosítva: 2009.10.16. 13:06
20 hozzászólás

Egervári Sándor óriási csatára számít a Costa Rica elleni bronzmeccsen, a kapitány az Index kérdésére elmondta, 50-50 százalék az esély, de saját csapatában érzi az erőt és a hitet, ami a győzelemhez kell. A sérültek állapota folyamatosan javul, szinte biztos, hogy a teljes keret a stáb rendelkezésére áll a világbajnokság utolsó meccsén, de Costa Rica veszélyes ellenfél, nem véletlenül jutott el idáig.

„Reményteljes a hangulat a bronzmeccs előtt, a játékosaim nagyon várják már a péntek délutáni összecsapást – mondta Egervári a bronzmeccs délelőttjén. – Egy nagyon hosszú torna végén járunk, de ha a fizikai frissesség már fogyóban is van a csapatnál, mentálisan nagyon jól állunk, senkit nem kell lelkesíteni, mindenkiben ég a harci tűz.”

U20-as világbajnokság, bronzmérkőzést

MAGYARORSZÁG-COSTA RICA
Kairó, 17h, Vezeti: Juicsi Nisimura (japán) TV: M1, Eurosport
Várható kezdőcsapat:
Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Kiss Máté, Koman Vladimir - Simon András, Németh Krisztián

Costa Ricáról a kapitány azt mondta, talán a magyar közvélemény ugyanúgy lebecsüli őket, mint Hondurast, de ennek csak annyi az oka, hogy kevesen látták őket játszani. Ellenfelünk nagyon gyors focit játszik, játékosai végigfutják a meccseket, és végtelenül erőszakosak, Egervári szerint a döntőbe jutásuk sem lett volna meglepetés.

„Kicsit olyanok, mint mi vagyunk. Nekik is voltak botlásaik a tornán, de folyamatosan fejlődött a játékuk, és a végére járatták csúcsra magukat, úgyhogy aki könnyű meccsre számít, az csalódni fog. Annak a térségnek a bajnokai, amelynek egy másik képviselőjétől az egyetlen vereségünket szenvedtük el, igaz, akkor mi is nagyon rosszul játszottunk. Tanultunk az első meccsen elkövetett hibáinkból, azóta nagyon sokat lépett előre a csapatom, de így is nagyon kell koncentrálnunk, ha le akarjuk győzni Costa Ricát.”

Egervári elmondta, azért bízik nagyon a játékosaiban, mert a csapatot jó versenyzőtípusú futballisták alkotják, akiket az sarkall kiváló teljesítményre, ha komoly tétért játszhatnak. A nagy siker lehetősége adott, a kapitány hisz benne, hogy megszerzik a bronzérmet.

„A harmadik helyünkhöz mindenkitől maximális erőbedobás kell, Costa Rica ellen egyszerűen nem fér bele 2-3 átlagos egyéni teljesítmény. Tudják ezt a fiúk is, és ha a közvélemény és a szövetség elvárásait már túl is teljesítették, maguk állítják: elvárás a bronzérem.”

A Honduras elleni meccs nem téma már a játékosok között, de Costa Rica hasonló játékot játszik, mint első ellenfelünk, ezért a kapitány stábja újra átrágta magát a kellemetlen 90 percen. Egervári kisiklásnak nevezte a világbajnokság nyitómeccsét, nem is gondol rá, hogy még egyszer olyan gyalázatos teljesítményt nyújtana válogatottja.

Arra a kérdésre, hogy a világbajnokságon látott csapatok között hol van a magyar válogatott helye játékereje alapján, a kapitány megerősítette, nem véletlen, hogy a legjobb négyben vagyunk, bizonyítottuk, nem érdemtelenül.

„Nagyon sok jó csapat volt a tornán, mi talán a szervezettségünkkel és a mieinket összetartó kötelékek miatt tartozunk a jobbak közé. Csak mi maradtunk Európából, a legerősebbnek tartott zóna két résztvevőjét is kivertük, ázsiai és afrikai csapatot is győztünk le, úgyhogy azt hiszem, jogosan érezzük úgy, helyünk van a legjobb négy között.”

A gyúró-ügy

A magyar válogatott gyúróját, Venczel Józsefet a kapitány kérésére eltávolították a csapat környékéről. Egervári Sándor elmondta, Venczelt jó szakembernek tartja, de viselkedésével nem illett bele a stábba, ezért kérte a küldöttséget vezető Dunai Antalt, hogy küldje haza a gyúrót. "Nem volt köztünk nézeteltérés, egy kérésem volt, amit nem tartott be, azaz a Ghána elleni elődöntőben cserben hagyta a csapatot. Nem kívánok az üggyel tovább foglalkozni, van velünk másik gyúró, aki felkészíti a fiúkat a döntőre."