József, Bánk
-6 °C
0 °C

Ferencváros-Újpest 0-1 (0-0)

2004.05.02. 14:02
Tíz év után tudott nyerni ismét a Ferencváros otthonában az Újpest, ezzel ismét nyílttá téve a bajnokság sorsát. Az Arany Ászok Liga 26. fordulójában a zöld-fehérek hazai vereségükkel visszaestek a harmadik helyre.
A Ferencváros rossz sorozatát - előző két meccsén nem lőtt gólt és összesen ötöt kapott - akarta befejezni az Újpest elleni örökrangadón, ráadásul üldözői - a Debrecen és a Balaton FC - szombati döntetlenje után, rosszabb gólkülönbsége miatt a harmadik helyre szorult. A Fradira nehéz hét vár, hiszen szerdán kupadöntőt játszik a Bp. Honvéd ellen, a következő bajnoki fordulóban pedig Debrecenbe látogat. Vagyis a zöld-fehérek ezen a három meccsen "mindent vagy semmit" játszanak.

Az Újpest került fölénybe

A Ferencváros céljának megfelelően kezdett, de aztán alábbhagytak a hazai próbálkozások, és az Újpest került mezőnyfölénybe. Volt, hogy Tököli ollózva mentett a saját ötösénél, de a legtöbbször a nemrég hazai góltalansági rekordot döntő Szűcs Lajos bravúrjaira volt szükség. A liláknál elsősorban Simek volt aktív, a huszonnyolcadik percben csak a kapufa mentette tizenhatosról leadott lövését. Az Újpest elsősorban a Fradi jobb oldalát játszotta át, míg a hazaiak kevés labdát szereztek, és ezeket sem játszották meg pontosan.

A második játékrészben kissé visszaesett az iram, és Pintér Attila hiába hozta le csapata egész baloldalát, változás nem állt be játékában.

Gyanús tizenegyes

Egy Simek-szöglet után ismét Szűcs védésére volt szüksége a Ferencvárosnak: Tóth Norbert huszonkét méterről lőtt kapura, Botis lábán megpattant a labda és a zöld-fehérek hálóőre nagy bravúrral, jó reflexszel tolta ki azt szögletre.

Negyedórával a befejezés előtt aztán gól lett az Újpest mezőnyfölényéből, igaz, ehhez egy tizenegyesre volt szükség. Tóth Norbert tört be a tizenhatoson belülre Bognár mellett, majd amikor a büntetőterületre ért, elesett, Bede játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. A sértett jól irányzott lövésén rajta volt Szűcs, de nem védhette a büntetőt.

A gól igazából csak Tököli Attilát paprikázta fel: előbb Kriston lába mellett zúgott el passza a tizenhatoson belül, majd tíz méterről fejelt kapura, aztán lövéssel próbálkozott, de egyedül nem volt képes az egyenlítésre.

A Ferencváros újítani nem tudott, így vereség lehetett csak a gyenge produkció vége. Az Üllői útiak ezzel elkerültek a tabella éléről és csak a harmadikak a Debrecen és a Balaton FC mögött.