53 éve nem volt ilyen gyors gól

2018.04.16. 12:11

Visszavágott a Pittsburgh a Philadelphiának, a hazai jégen elszenvedett legutóbbi vereség után idegenben verte a Flyerst. A mérkőzés legszebb pillanatai azok voltak, amikor Jevgenyij Malkin gólja után öt másodperccel később jött az újabb Pittsburgh találat. Ilyen gyorsan két gólt 1965 óta nem szerzett csapat a playoffban. Akkor a Detroitnak jött ez össze. Ez amúgy a Pittsburgh új franchise-rekordja is egyben.

A gól utáni középkezdésnél a bajnokcsapat kapitánya, Sidney Crosby hozta el a korongot, majd balról jól tette vissza, Brian Dumoulin pedig bevágta. Ezzel vezetett a Pittsburgh 4-0-ra. Crosby amúgy négy pontig jutott a meccsen, gólja mellett három asszisztot is jegyzett.

A Vegas Golden Knights, amely több rekordot is megdöntött az alapszakaszban már 3-0-ra vezet a Los Angeles ellen, azaz egyetlen sikerre van a továbbjutástól. Az újonccsapat lett a liga történetének harmadik klubja a Pittsburgh és a Florida után, amely az első három playoffmeccsét meg tudta nyerni. A Minnesota történetében Jordan Greenway lett az első hokis, aki élete első NHL-gólját a playoffban szerezte.

Hiába ütött két gólt Alekszandr Ovecskin – és lett ezzel a Washington történetének egyedüli olyan játékosa, aki már nyolc plyaoff meccsen szerzett minimum két gólt – a Columbus megfordította a meccset és végül a hosszabbítás 13. percében a győztes gólt is megszerezte. Úgy vezet meglepetésre 2-0-ra a Blue Jackets, hogy mindkét meccsét úgy nyerte meg, hogy kétgólos hátrányt fordított meg.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntők, 2. mérkőzések:

Keleti főcsoport:

  • Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 1-5

A párharc állása: 2-1 a Pittsburgh javára.

  • Washington Capitals-Columbus Blue Jackets 4-5 - hosszabbítás után

A párharc állása: 2-0 a Columbus javára.

Nyugati főcsoport:

  • Minnesota Wild-Winnipeg Jets 6-2

A párharc állása: 2-1 a Winnipeg javára.

  • Los Angeles Kings-Vegas Golden Knights 2-3

A párharc állás: 3-0 a Las Vegas javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.