Nagy: Eddig még nem értünk el semmit

2012.10.19. 10:21

A Bajnokok Ligája-címvédő német Kielt megroppantani egyszer sem tudta a magyar kézibajnok Veszprém, de amikor az utolsó percekben elment három góllal (31-28), onnan az ellenfél már nem tudott visszajönni. A 31-30-as végeredmény azt jelentette, a szezonban először kapott ki a címvédő.

A meccs közben többször eltüntettek ekkora különbséget a villámgyors németek, a hajrában a nagy ziccereket fogó Fazekas Nándor viszont olyan lökést adott, hogy egygólos különbségnek legalább maradnia kellett.

A csapatmunkát valamennyi magyar kiemelte, a hosszú sérülése után bombaformában visszatérő Iváncsik Tamás azt is hozzátette, ha így folytatják, nagyon sok jó dolog fog még történni velük a szezonban.

Iváncsik szárnyalásában nyilván közrejátszik az is, hogy sokkal többször játsszák meg, mint korábban bármikor, Nagy is remekül kiszolgálta az első félidőben éppúgy, mint a másodikban.

A kilencgólos csapatkapitány, Nagy László a vége után azt mondta, a Kiel több gólt lőtt, mint gondolták, de hát a világ legjobb és legerősebb lövősora van náluk, ezen nem lehet csodálkozni, és a harminc végül is elfogadható.

„A védekezésünk így is rendben volt, és ha komoly szándékaink vannak, már pedig azok vannak, akkor 14 játékos maximális odaadására van szükség. A támadásban és a védekezésben nincs különbség. Nagyon messze van még a vége, eddig még nem csináltunk semmit, mondhatnám, idézőjelek közt, persze. Mert ez a siker egy óriási csapatmunka volt, és a gyengébb időszakunk szerencsére nagyon rövid ideig tartott” – összegzett a csapat vezére, aki az Atleticónak vasárnap tíz gólt lőtt, vagyis formája átütő az olimpia után is.

„Fantasztikus meccs volt egy nagyon jó ellenfél ellen, a legjobb csapat ellen. Új csapatunk van, ezért álomszerű, hogy nyertünk. Az elmúlt néhány napban letettük a névjegyünket Európában. Sok munkát kell végeznünk még, hogy továbbra is ilyen eredményeket tudjunk elérni" - ezek már Carlos Ortega edző szavai voltak.

Kollégája, az izlandi Gislason fantasztikusnak minősítette a Veszprémet, a csarnokot pedig a világ egyik legjobbjának.

Ezúttal az arénában ellenfél volt a szerb Marko Vujin, aki két gólig jutott. Ő azt hangsúlyozta, hosszú támadásokra késztette őket a Veszprém, amihez nincsenek hozzászokva. Kiemelte még, hogy a hazai csapat a támadójátékkal nyerte meg ezt a találkozót. Elkeseredésre ugyanakkor semmi okuk, mert a visszavágón nem olyan nehéz két góllal nyerniük, és akkor a csoport első helye meglehet.