Mocsai: Borzasztóan erősek a lengyelek

2013.01.20. 11:22
A férfi kézicsapat 29-26-ra legyőzte Algériát, harmadik lett a D-csoportban, a vb-nyolcaddöntőben hétfőn Lengyelországgal mérkőzik, ha továbbjut, a Dánia-Tunézia párharc győztese jön. Mocsai Lajos szövetségi kapitány elmondta, a tisztességes, de nehezebb utat választotta a válogatott.

Mocsai szerint egy borzasztóan erős lengyel csapat vár az olimpiai negyedik magyar kézilabda-válogatottra.

„Visszanyúltak azokhoz a rutinos játékosokhoz, akik korábban vb-érmesek voltak. Meccsről meccsre javult a teljesítményük. Nekünk az elmúlt napokban voltak problémáink, az irányító Császár Gábor beteg, és nem igazán javul az állapota. Remélem, hétfőn már rendben lesz" - mondta a kapitány a vasárnapi, utazós napon. A magyarok Madridból Barcelonába költöznek, ott folytatják a tornát.

Mocsai kiemelte, hogy a lengyel és a magyar csapat jól ismeri egymást, rendszeresen találkoznak Eb- vagy vb-felkészülések alatt. „Legutóbb szerencsével döntetlent játszottunk velük, de érezhetően borzasztóan erősek" - tette hozzá a kapitány.

„A tisztességes, becsületes szereplésnek van csak helye a magyar válogatott életében, és ennek megfelelően teljesített a csapat Algéria ellen. Sportszerű mérkőzést játszottunk. Császár betegsége miatt kihagyta a mérkőzést, rajta kívül mindenki játéklehetőséget kapott, próbáltuk forgatni, pihentetni a játékosokat, hogy senki ne játsszon egy félidőnyinél többet. Mostantól a lengyelek elleni meccsre figyelünk. Véleményem szerint a C-csoport továbbjutói közül Lengyelország fizikailag a legerősebb, és a legnagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapat. Alapcélunkat elértük, bejutottunk a tizenhat közé" - mondta a kapitány a kézi.hu-nak.

Ha a magyarok sikerrel veszik a hétfői nyolcaddöntőt, akkor a negyeddöntőben - a papírforma alapján - az Európa-bajnoki címvédő dánok következhetnek szerdán, ugyancsak Barcelonában.

A nyolcaddöntők párosítása

vasárnap:
Németország-Macedónia, Barcelona 15.45
Oroszország-Brazília, Zaragoza 17.30
Dánia-Tunézia, Zaragoza 20.15
Franciaország-Izland, Barcelona 20.15
hétfő:
Spanyolország-Szerbia, Zaragoza 19.00
Egyiptom-Szlovénia, Barcelona 19.00
Horvátország-Fehéroroszország, Zaragoza 21.30
Magyarország-Lengyelország, Barcelona 21.30