Veszprém-Kiel

2015.05.30. 17:57

Az MKB Veszprém a Bajnokok Ligája Final Fourban először a német Kiellel játszik, ha nyer, a döntőben a Barcelonával játszik története első BL-győzelméért.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • amikor kifutott a bemutatásnál, és a leterített ponyvára lépett, amin meg is csúszott.

  • „Azt sajnálom csak, hogy ilyen hangulatban nem játszottam. 15 ezer néző előtt igen, de itt mégiscsak 20 ezren vannak” - ezt már Herbert Gábor, a Csurgó jelenlegi játékosa mondta, aki világbajnokságon volt Mannheimben, Flensburgban is a magyar válogatottal.

  • Mutassuk meg, miért jöttünk ide Németországba. Legalább tízszer felhangzott a Hajrá Veszprém! Aztán jött az üres a korsó - rigmus Aztán a kieliek is hangpróbát tartottak. Jó hangulat lesz, az biztos.

  • „Nagyon szomorú vagyok, bár csapatom nagyot küzdött és próbálta betartani a taktikát. Talán más lett volna a végeredmény, ha az ellenfél kapuját nem Danijel Saric védi, aki az őrületbe kergetett bennünket. Számítottam arra, hogy a kapusteljesítményeken múlik a meccs, de arra nem, hogy ennyire döntő hatással lesz. Az első félidőben sok hibánk, még visszajöttünk utána a meccsbe, de ez sok erőt kivett” – nyilatkozta Talant Dusebajev magyar kapitány, aki a Kielce edzője is egyben.

  • Az első elődöntőt a Barcelona nyerte, 33-28-ra múlta felül a lengyel Kielcét. 25-25-nél Saric nem hagyta, hogy a katalánok hátrányba kerüljenek, két nagy ziccert is fogott egymás után, majd a hajrára teljesen felőrölték a Kielce nagy lövőit.

  • Negyedszer találkozik egymással a kézilabda-Bajnokok Ligájában az MKB MVM Veszprém és a német Kiel.

    Két éve a németek nem voltak igazán jó passzban, de a bíráskodás a kinti meccs hajrájában egyértelműen nekik kedvezett, és a maguk javára fordították az állást (32-31). Nagy László ekkor borult ki, a magyarok pedig panaszt tettek az európai szövetségnél - hasztalanul.

  • A fogadóirodák Barcelona-Kiel BL-döntőt várnak, de a veszprémi kézisek most nagyobb eséllyel indulnak harcba, mint egy éve. Magyar férfi csapat még sohasem nyert négyes döntőt, most talán eljöhet az idő, ha tudása legjavát nyújtja Carlos Ortega csapata.

  • Kölnben elkezdődött a kézilabda Final Four, azaz a nagydöntő. Ma a Veszprém a szinte házigazda Kiellel játszik a döntőért. A másik ágon a Barcelona már bejutott.