Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Március 22-én búcsúztatja Görbiczet a válogatott

2018.03.06. 16:00

A Hollandia elleni, győri Európa-bajnoki selejtező előtt búcsúztatják el a magyar női kézilabda-válogatottól Görbicz Anita korábbi csapatkapitányt.

A magyar szövetség (MKSZ) weboldala szerint a meccs március 22-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik a győri Audi Arénában. Az Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes holland csapat ellen az irányító - aki a decemberi világbajnokságon játszott utoljára a magyar válogatottban - nem lép pályára.

Novák András főtitkár elmondta, hogy az MKSZ ünnepélyes külsőségek között ismeri el Görbicz válogatott-pályafutását.

"Különleges alkalom a mérkőzés, nem csupán azért, mert a világ egyik legjobb csapatát fogadjuk Európa-bajnoki selejtezőn, hanem mert 233 mérkőzés és 1111 gól után elbúcsúztatjuk a válogatott történetének egyik legnagyszerűbb játékosát és gólkirálynőjét, Görbicz Anitát" - hangsúlyozta.

Kiemelte, az irányítóra az elmúlt bő másfél évtizedben mindig támaszkodhatott a magyar női kézilabda és a válogatott, amelyet többször is átsegített a nehéz helyzeteken és győzelemre vezetett.

"Anitára a klubjában még sok komoly feladat és mérkőzés vár, a válogatottban viszont lezárult egy fejezet, amelyre mindig jó szívvel emlékezhetünk vissza. Egy történet tehát véget ér, ezzel együtt elkezdődik egy új, amely mindenkinek új feladatot ad, elsőként már a hollandok elleni találkozón" - magyarázta Novák András.

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. csoportjában a holland és a magyar válogatott mellett Fehéroroszország és Koszovó szerepel, az első és a második, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki a decemberi, franciaországi Eb-re. (MTI)