Továbbvergődött a Boston az NBA-ben

2009.05.03. 09:57
Bár a párharc utolsó összecsapása nem volt olyan szoros, mint a többi, a fiatal Chicago Bulls nagyon megnehezítette a címvédő Boston Celtics dolgát a rájátszás első fordulójában. A Boston végül a tökéletesen dobó Eddie House vezérletével nyert és továbbjutott. Az Atlanta-Miami párharc is a lehető legtovább tart, mert a 6. meccsen nagyon simán nyert a Heat.

A Boston – szakértők szerint minden idők egyik legjobb playoff-meccssorozatában – legyőzte a Chicagót a 7. meccsen, és bejutott a konferencia elődöntőjébe.

A mindent eldöntő összecsapás nem volt annyira szoros, mint az eddigi mérkőzések (melyek közül négy is hosszabbításban végződött), vasárnap hajnalban a Celtics gyakorlatilag a 2. negyedben megnyerte a meccset, pedig a sztárok helyett ezúttal egy csereember villogott a csapatban.

Boston-Chicago 109-99

Pont: Allen 23 ill. Gordon 33
Lepattanó: Perkins 13 ill. Noah 15
Gólpassz: Rondo 11 ill. Gordon 4
A párharcot 4-3-ra a Boston nyerte

Eddie House az összes dobását célba juttatva (köztük 4/4 hárompontost) jutott el 16 pontig, így a kezdőcsapatnak elég volt egy erős átlagot hoznia a Bulls legyőzéséhez. A vendégeknél Ben Gordon játszott nagyott, 33 pontot szerzett (15/15 a büntetővonalról), de nem bírták el a csatárok, elsősorban az előző meccset eldöntő J. Salmons gyenge játékát (12/3). A Celtics a következő körben az Orlandóval találkozik.

Az Atlanta és a Miami párharca is 7 meccsig tart, miután a floridaiak széttépték vendégüket a 6. összecsapáson. A Heat játéka meglehetősen egyszerű volt, a korábbi meccs durva faultjai és keménykedései miatt alaposan bepörgött Dwayne Wade-nek kellett adniuk a labdát, aki meg sem állt 41 pontig. A vezér mellett az újonc Michael Beasley volt elemében, a kidőlő U. Haslem helyére beszálló fiatal 22 pontja és 15 lepattanója sima Heat-győzelmet ért.

Miami-Atlanta 98-72

Pont: Wade 41 ill. Bibby 20
Lepattanó: Beasley 15 ill. Smith 10
Gólpassz: Chalmers 8 ill. Bibby 3
A párharc állása 3-3

A két csapat mindent eldöntő meccsével egy időben már kezdetét veszi a második kör is, a Denver a Dallast fogadja, hétfőn pedig LA Lakers-Houston, és Boston-Orlando összecsapások lesznek, miközben az elsőként továbbjutó Cleveland lassan egy hete nézi, hogyan facsarják egymást leendő ellenfelei.