Hatodik meccsen dőlhet el a Spurs-Heat

2013.06.19. 02:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nincs itt semmi varázslat, ez kosárlabda

    Néhány órán belül az NBA bajnoka lehet a San Antonio Spurs. A döntő egy generáció utolsó meccse lehet. A rekordhalmozó Miami Heat az életéért küzd, sok múlik a szupersztár LeBron Jamesen.

  • A hatodik meccs a legfontosabb, nem aggódhatunk azon, hogy mi lesz a hetediken. A hatodikkal kell foglalkozni, és hazamenni, bízni a játékunkban és a győzelemben. - mondta James, aki elővette a sportpszichológusok kedvenc tételét, miszerint mindig csak az időben legközelebb eső feladatra szabad koncentrálni. A statisztikák azonban nem annyira kedveznek a Heat-nek, 26 napja képtelenek voltak két egymás utáni meccset megnyerni.

  • Danny Green a legutóbbi meccsen dobott hat hárompontost, ezzel ő lett az NBA-döntők legeredményesebb tripladobója, már 25-nél jár, a korábbi rekorder Ray Allen 22-ig jutott.

    A spursos Green ráadásul simán elmehet harmincig még most hajnalban. A texasiak rekordot is döntöttek a 113-77-re megnyert 3. találkozón, egyetlen mérkőzésen tizenhatszor találtak be a vonalon kívülről, korábban ez egyik csapatnak sem sikerült.

  • A hétfő hajnali 5. mérkőzésen a heates LeBron James huszonöt ponttal zárt, de mezőnyből csak 36 százalékosan dobott, ráadásul utolsó tíz próbálkozásából csak kettő ment be.

    „Nagyon meg fogom nyomni, hogy kiharcoljuk a hetedik meccset, készen állok erre a kihívásra" - mondta a tavalyi döntő legjobbjának választott kosaras.