Hatodik meccsen dőlhet el a Spurs-Heat

2013.06.19. 03:14
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Leonard dobta be, és még egy büntetőt is dobhat.

  • Parker tartja a tempót.

  • Bosh volt jó,

  • Miller az aki, bedobja az első hármast, megint megy a Miami.

  • máris egyenlít a Spurs.

  • Bosh dobta az első pontokat. Az amerikai mintát követve előre írjuk a vendégcsapat, hátra a hazaiak eredményét.  Tehát Spurs vs. Miami.

  • Ha ezt hozza ma is, Popovichnak sem lehet egy szava sem.

    Ginobili legjobb pillantai az ötödik meccsről
  • közben teljesen céltalanul lángszóróznak a parketten, vagy így próbálnak a Heatre utalni?

  • Az előző meccsen Ginobilinek nagyon ment a játék, akkor kezdett először. Most megint megkapta a lehetőséget az argentin közönségkedvenc.

  • A Heat csarnokában a pálya közepére kirakott szerkezet ontja a lángokat, a csapatot bemutató szpíker óbégat bőszen.

  • így inkább egy koravén hangú kiscsajra bízzák az eléneklését.

  • A Spursnek olyan szuper szürke mackóalsói vannak, amiket a magyar futballválogatott kapusa is biztosan szívesen felhúzna magára.

  • Hangja alapján látatlanban hússzal többnek tűnt.

  • A San Antonio Spurs utolsó döntős hazai meccsén 114-104-re nyert, Manu Ginobili volt a hős.

  • A Lakers-kosaras Metta World Peace azt mondta nemrég, azért esélyes a Spurs, mert mentálisan erősebbek. Beszólt LeBronnak is.

    „A Spurs a legerősebb csapat mentálisan az NBA-ben. A Miamiban LeBron és Bosh azt várja, hogy a dolgok megoldódjanak maguktól, nem veszik úgy kezükbe a mérkőzést, mint Michael Jordan tette. Csapattársuk, Chalmers bezzeg akarja, nem annyira tehetséges, mint James, de nagyobb a szíve, Derek Fisher típusú játékos. Az ilyen kosarasok mindig keményebben harcolnak" - magyarázta az ESPN-nek a harmadik meccs után.

  • Az NBA twitterére feltöltött rövid videón elég elszántnak tűnnek a Miami játékosai.

  • Ahogy arra egyik olvasónk az imént felhívta a figyelmünket, a Nike már előre ivott a medve bőrére, és már gyártott is "kétszeres bajnok" cipőt LeBron Jamesnek, a talpbetétbe az győztes szezonokat is beleírták, az tuti, hogy tavaly nyert, de a 2012/13-ast előre bevésni nagy merészség volt. Mindegy, legfeljebb bezúzzák, a megmaradt példányok meg majd olyan ritkák lesznek, mint a Kék Mauritus.

  • Sokban hasonlít az idei döntő a két évvel ezelőtti Dallas-Miami fináléhoz. Elsősorban abban, hogy most is az esélytelennek számító fél irányítja a sorozatot. A Miami 2-3-as hátrányból próbál fordítani hazai pályán, kettőből kettőt kell nyerniük a végső győzelemhez. Akkor ez nem sikerült, és amennyiben a címvédő nagy hármasa nem nyújtja a tőlük elvárható maximumot, most sem valósznű. Az eddigi adok-kapok, felváltva nyert meccsek sorozata sem a Miami mellett szól.

    Egyik csapat sem nyert két meccset zsinórban, de a Spurs volt mindvégig lépéselőnyben. A texasi csapat győzelmi receptje egyszerű, ahogy az edző Gregg Popovich az ötödik meccs hajrájában fogalmazott, it's a big boys game. Aki a saját játékát hozza, uralja a tempót, agresszívabb a védekezésben, annak a támadásban is jobban kijön a lépés. A problémát csak az okozhatja, hogy most a Heaten van a sor.

  • A híres amerikai műsorvezető is megtette tippjét, azt írta twitterén, hogy a Miami Heat nyeri a ma hajnali mérkőzést. Ez azt jelentené, hogy pénteken dőlne el minden.

  • Az egykori NBA-sztár Shaquille O'Neal is melegít már a döntőre, a Twitterén kocsmázni hívta a rajongóit. Aztán találkozott is egy alultöltözöttel, aki megmutatta, vagy majdnem megmutatta, mindenesetre klassz tásjáka van.

  • A Spurs kosarasa a döntőben is remekül védekezett az eddigi meccseken, szerda hajnalban ismét nagy feladat vár rá. De ami ennél is fontosabb most, hogy kézmérete még az NBA-ben is kivételesen nagynak számít, egész Amerika megcsodálta már ezt az adottságát.

  • A San Antonio Spurs eddig még egyszer sem veszített döntőt, eddig mind a négy fináléjában (1999, 2003, 2005, 2007) bajnok lett.

    Ilyen hibátlan mérleggel csak a Michael Jordan féle Chicago Bulls rendelkezett, amely hatból hatszor nyert a döntőkben.

  • Hanga Ádám draftjogát két éve szerezte meg a San Antonio, így már ő is Spurs-család tagja, nem is lehet kérdés, hogy melyik csapatnak drukkol, de kíváncsiak voltunk, hogy mit gondol az eddig párharcról.

    „Még semmi nem dőlt el, hiába vezet a San Antonio 3-2r-e, most kétmeccs következik Floridában. Az SA részéről nagyon egyszerű, a kettőből egyet nyerni kell, az azonban nem lesz könnyű. Az SA nagyon sokoldalúan jatszik eddig, olyan játékosok léptek elő húzóembernek, akikre nem is gondolt volna senki. A Miaminak is nehez dolga van, rajtuk nagy teher van, több dolog miatt is, az egyik a címvédés, a másik pedig az, hogy talán nekik van a legerősebb keretük a ligaban, és mindenki tőlük várja a vegső győzelmet.  A döntő előtt mindenki a két Big 3-ról beszelt, hogy ki tud többet kihozni majd magábol a széria alatt, de ne felejtsuk el, ez egy csapatjáték. Nem elképzelhetetlen tehát, hogy a pad fog donteni majd.”

  • Az NBA-ben 1985 óta rendezik úgy a döntőket, hogy az első két és az utolsó két mérkőzést a  kiemelt csapat otthonában játsszák, a közbenső hármat pedig az ellenfélnél.

    Eddig háromszor fordult elő ebben a rendszerben, hogy a 3-2-es hátrányban lévő csapat fordítani tudott hazai környezetben. A Los Angeles Lakers 1988-ban és 2010-ben, míg a Houston Rockets 1994-ben.

  • Egy jegyeladással foglalkozó portál 105 és 30 ezer dollárért árulta a jegyeket a döntőre, de pár jegyet 80 ezerért is eladtak. Ezért sejthetően négyfogásos vacsora is jár, de azt is el tudjuk képzelni, hogy egy korábbi felbérelt NBA-sztár szakkommentel a szomszéd székben. Magyar idő szerint délután ötkor még volt néhány eladó jegy az online értékesítő felületen, de jellemezőn csak a pályától távol lévő tribünökre. Aki tudja, hogy mennyiért árulnak ott vödörnyi popcornt vagy korsó sört, vagy van saját fotója az arénáról, küldje el nekünk.

  • Legalábbis a fogadóknak. Hiába volt sokkoló a Spurs játéka az ötödik meccsen, a fogadóirodák még mindig a Miamit tartják esélyesnek a végső győzelemre. Sikerük még másfélszeres pénzt sem hozhat a fogadóknak. Az alacsony oddszot jórészt a hazai pálya előnye miatt hozták ki. Az alapszakaszban 37 győzelme mellett csak négy veresége volt otthon a Miamiban, igaz ez az arány a rájátszásban erősen leromlott (8-3), de a Spurs play-offos idegenbeli teljsítménye sem sokkal erősebb.

  • A mérkőzést az American Airlines Arenában játsszák a csapatok. A 213 millió dollárból felhúzott húszezer férőhelyes csarnok 1999. december 31-én nyitotta meg kapuit. A Miami Heat 2000 óta játszik benne, de ahogy a legtöbb amerikai arénát ezt sem csak kosárlabdameccsekre használják, hanem olyan bénábbnál bénább bandáknak is kiadják koncertekre, mint a One Direction, ami első ránézésre, még a Kelly Familynél és a Hanson családnál is gagyibb, bár biztos sok hatodikos amerikai kislány sikítófrászban tör ki, ha látja őket.

  • Ha a San Antonio Spurs győzni tud szerda hajnalban Miamiban a Heat ellen, akkor hat év után újra az NBA bajnoka. Ha LeBronék nyernek, akkor jön a hetedik meccs péntek hajnalban.

    Legutóbb 2010-ben volt szükség hét meccsre, hogy eldőljön a döntő, a Los Angeles Lakers 4-3-ra nyomta le a nagy rivális Boston Celticset, Kobe Bryanték 83-79-re győztek a mindent eldöntő találkozón.