Az NBA még nem mondott le az idei szezonról

2020.05.21. 12:38

A korábbi NBA-játékos, Dávid Kornél szerint a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt NBA arra készül, hogy rövid időn belül visszatérjen, és folytatódjon a bajnokság.

Száz százalékig, teljes mellszélességgel azon vannak, hogy visszatérjenek és ott folytassák, ahol abbahagyták

– mondta a Milwaukee Bucks játékos-megfigyelőjeként dolgozó Dávid Kornél a Sport TV Alley-oop című podcastjében.

Dávid szerint, ha minden jól alakul, akkor már júliusban tétmeccseket játszhatnak a csapatok. Azt is elmondta, hogy jelenleg az orlandói folytatás tűnik a legvalószínűbbnek, azaz egy helyszínen rendeznék a meccseket, de az még nem dőlt el, hogy az alapszakaszból is játszanak meccseket, vagy csak a módosított menetrendű rájátszást rendeznék meg.

 „Valahogy, valamilyen úton-módon lebonyolításra kerül a szezon” – mondta Dávid, aki hozzáette, hogy a liga döntésén túl, még szükség lesz a politika és az egészségügy támogatására is. Ha ez így történik, akkor a jelenlegi tervek szerint június elejére várható a hivatalos bejelentés, június közepén kezdődhetnek a közös edzések, július közepén pedig jöhet a folytatás.

Az Egyesült Államok a Föld leginkább koronavírus-fertőzött országa, itt a diagnosztizált betegek száma meghaladja a 1,5 milliót, az aktív eseteké pedig az 1,1 milliót. Több mint 94 ezeren vesztették életüket a vírus miatt, eddig több mint 370 ezren épültek fel a betegségből.