Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Olimpia 2004 Program
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd
08.11. 08.12. 08.13. 08.14. 08.15. 08.16. 08.17.
-2. -1. 1. 2. 3. 4. 5.

Olimpia percről percre

4. 7. perc | ONLINE »
Nincsen víz, csak cseppek és bugyborékok között süvöltő magyar olimpikonok. Ezúttal is győztünk, olimpikonok vagyunk. Kérem mondják hangosan.

"A mértéktartó tréfák szórakoztatnak, a szertelenektől haragra gerjedünk." - fogalmaz Seneca, akinek Hupákhübrisz téren van tésztamenzája.

Öröm, boldogság. tovább »

23:19 | Olasz hiszti miatt lett oda az első magyar aranyérem
Az athéni olimpia első napján kiosztott tizenhárom aranyéremből Kína négyet nyert. A magyar versenyzők közül a kardvívó Nemcsik Zsolt állt legközelebb az első hely megszerzéséhez, a döntőben az olasz Montano győzte le. Az úszó cseh László törött lábbal lett bronzérmes, a negyedik helyezett Risztov Éva a verseny után úgy nyilatkozott, elveszítette a hitét. Az Egyiptom ellen győztes magyar férfi kézilabda-válogatott szinte a nyolc közé jutott, mivel a következő mérkőzésen Brazília legyőzése nem jelenthet gondot. Női légpuskásaink lemaradtak a döntőről, a tornász Gál Róbert viszont egyik számában a nyolc közé került. Az Index összefoglalója az olimpia első napjáról. tovább »

23:15 | Hengerelt a Dream Team a nőknél Kosárlabda »
A címvédő amerikai válogatott fölényes, 52 pontos győzelemmel kezdte meg szereplését Új-Zéland ellen az ötkarikás kosárlabdatornán. Az A-csoport eredményei: Ausztrália-Nigéria 85-73, Brazília-Japán 128-62, Oroszország-Görögország 69-62. A B-csoport eredményei: B-csoport: Kína-Koreai Köztársaság 71-54, Egyesült Államok - Új-Zéland 99-47, Spanyolország-Csehország 80-78 (hosszabbítás után).

22:54 | Kikapott a címvédő Kuba Röplabda »
A legutóbbi három olimpián diadalmaskodó Kuba női röplabda-válogatottja nagy meglepetésre 2-0-ás előnyről kikapott Németországtól az athéni első fordulóban. A csoport további eredményei: Oroszország-Dominikai Köztársaság 3-0, Kína-Egyesült Államok 3-1. Az A-csoport eredményei: Brazília-Japán 3-0, Görögország-Kenya 3-0, Olaszország-Koreai Köztársaság 3-0.

22:41 | Lefújták a bombariadót
A rendőrség tájékoztatása szerint a tűzszerészek valóban találtak egy gazdátlan csomagot, de robbanóanyag nem volt benne. Korábban bombariadó volt a Marusszi I. olimpiai sajtófaluban, miután egy ismeretlen telefonáló közölte: robbanószerkezetet helyezett el a komplexum területén. A média munkatársai mintegy húsz percen át várakoztak a sajtófalutól közelében.

22:33 | Kínai arany férfi műugrásban is Műugrás »
Tien Liang és Jang Csing-huj nyerte meg a tíz méteres férfi szinkronugrást. A kínai páros a brit Leon Taylort és Peter Waterfieldet elõzte meg. Az ausztrál páros, Matthew Helm és Robert Newbery bronzérmes lett. Néhány órával ezelőtt a női háromméteres műugrásban is kínai siker született.

22:26 | Thorpe Stevensnek ajánlja győzelmét Úszás »
Ian Thorpe honfitársának, Craig Stevensnek ajánlotta négyszáz méteres gyorson elért gyõzelmét. "Igazán nagyszerű volt, hogy részt vehettem a versenyen, mert egyik legjobb barátom úgy döntött, megadja nekem ezt a lehetõséget, amiért én nagyon hálás vagyok neki" - nyilatkozta a világklasszis ausztrál úszó. Thorpe világcsúccsal nyerte a négyszáz méteres gyorsúszást.

22:15 | Bombariadó az egyik sajtófaluban
Bombariadó volt szombat este a Marusszi I. olimpiai sajtófaluban, miután egy ismeretlen telefonáló közölte: robbanószerkezetet helyezett el a komplexum területén. "Valószínűleg csak egy rossz viccről van szó, jelenleg kutyákkal vizsgálják át az épületeket" - mondta a szervezőbizottság szóvivője. A rendőrség később ad ki hivatalos állásfoglalást. Az Olimpiai stadion közelében lévő Marusszi I-ben mintegy 1600 újságírót szállásoltak el.

22:09 | Meggyőző francia kézilabda-győzelem Kézilabda »
A magyarokkal azonos csoportban szereplő Franciaország férfi kézilabda-válogatottja 31-17-re győzte le Brazília legjobbjait. A nap folyamán lejátszották a csoport másik két mérkőzését is. Magyarország 33-28-ra verte Egyiptom válogatottját, a németek pedig fölényesen, 28-18-ra győzték le a házigazda Görögország csapatát. Az A csoport eredményei: Horvátország-Izland 34-30, Spanyolország-Koreai Köztársaság 31-30, Oroszország-Szlovénia 28-25.

21:42 | Gál Róbert ugrásban döntős Torna »
A tornász Gál Róbert ugrásban bejutott a szerenkénti döntõbe. A magyar versenyzõ nyolcadikként kvalifikálta magát az augusztus 23-án sorra kerülõ fináléba. Másik erős szerén, talajon búcsúzni kényszerült. Talajon már a viadal kétharmadánál eldőlt, nincs esély a számára, ugrásban viszont a záró, harmadik forduló előtt a hetedik volt, vagyis legfeljebb egyetlen versenyző előzhette meg. Ekkor jöttek a világ élmezőnyébe tartozó kínaiak, japánok, dél-koreaiak, ukránok és fehéroroszok, akik közül, nagy meglepetésre végül is éppen csak egyetlen kínai "ugrott elé".

21:38 | A szerbek most ötöt kaptak Foci »
A szerbek ismét nagyon kikaptak, az argentínoktól elszenvedett 6-0-ás vereség után ezúttal az ausztrál válogatott verte őket 5-1-re. Az éremesélyes Argentína 2-0-ra nyert Tunézia ellen, így biztosan a legjobb nyolc között van. A házigazda görögöket Mali válogatottja verte 2-0-ra. Dél-Korea 1-0-ra nyert Mexikó válogatottja ellen.

21:21 | Két világcsúcs, egy magyar érem az úszódöntők első napján Úszás »
Az első olimpiai döntője előtt huszonnégy nappal lábtörést szenvedett Cseh László harmadik, Risztov Éva negyedik helyen végzett szombaton az athéni olimpián. Ian Thorpe és a 4x100 méteres női váltó világcsúcsot ért el. Az úszódöntők első napján négy magyar versenyző nem került a döntőbe. tovább »

21:06 | Török súlyemelő-arany, világcsúccsal Súlyemelés »
Taylan Durcan nyerte a nõi súlyemelés döntõjét 48 kilogrammos kategoriában. A török versenyzõ világcsúcsot jelentő 210 kg-os összteljesítményével a kínai Li Zhout gyõzte le. A harmadik a taiföldi Ari Wiratthaworn lett.

21:01 | Magabiztos amerikaiak Softball »
Az aranyéremre is esélyes Egyesült Államok csapata magabiztosan 7-0-ra verte az olasz válogatottat softballban. A szintén éremesélyes Kína 5-0-ra verte a házigazda görögöket. Ausztrália 4-2-re verte Japánt, Kanada pedig 2-0-ra győzte le Tajvant.

20:53 | Kína újabb aranya Műugrás »
A kínai kettős lett az aranyérmes a női három méteres szinkronugrásban. Vu Min-hszia és Kuo Csin-csing az orosz és az ausztrál párost előzte meg.

20:46 | Gyeplabda eredmények Gyeplabda »
A női gyeplabda csoportmérkőzéseknél az A-csoportban Kína 3-0-ra győzte le Japánt, Argentína pedig 4-0-ra Spanyolországot. A B-csoportban Hollandia a Dél-afrikai Köztársaságot győzte le 6-2-re, Németország 2-1-re bizonyult jobbnak Auszrtália válogatottjánál.

20:11 | Szabó Bence: Nemcsiktől elvették az aranyat Vívás »
A magyar vívókapitány, Szabó Bence szerint Nemcsik Zsolt a végjátékban szabályos tust adott, amivel meg kellett volna nyernie az olimpiai döntőt. A szakmai igazgató, Kovács Tamás szerint le kellett vona léptetnie a későbbi győztes sportszerűtlen olasz Montanót. tovább »

20:07 | Bodor nem jutott a döntőbe Úszás »
Bodor Richárd a száz méteres mellúszás elődöntőjében hetedik lett, így nem jutott a vasárnapi döntőbe. Az amerikai Hansen új olimpiai csúccsal (1:00:01) jutott a legjobbak közé.

19:57 | Világcsúcs négyszer százméteres női gyorsváltóban Úszás »
Az ausztrál női négyes óriási hajrában verte meg az amerikai négyest. Az ausztrálok világcsúcsot (3:35.94 perc) úsztak a négyszer százméteres női gyorsváltó döntőjében. A csapat tagjai: Alice Mills, Lisbeth Lenton, Petria Thomas, Jodie Henry. A harmadik helyen a holland csapat végzett.

19:52 | Kizárták a görög csapatból az olimpiai bajnok atlétát Atlétika »
A négy éve a kétszáz méteres futásban olimpiai bajnok Kosztasz Kenterisz az elmúlt egy évben háromszor nem jelent meg doppingvizsgálaton, legutóbb csütörtökön. A görög olimpiai csapat vezetői feltehetően a NOB nyomására feltételesen úgy döntöttek, hogy nem indulhat a játékokon. Ugyanerre a sorsa jutott barátnője, az olimpiai ezüstérmes Jekaterini Tanu is. abban Az esetben indulhatnak versenyszámaikban, amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a hétfői meghallgatásukat követően elfogadja a mulasztásra adott magyarázatukat. tovább »

19:46 | Gál Róbert talajon búcsúzott Torna »
Talajon nem jutott döntőbe Gál Róbert, az athéni olimpia egyetlen magyar férfi tornásza, ugrásban ugyanakkor van még minimális esélye erre. A szombati selejtező kétharmadánál a Ferencváros versenyzője a talajgyakorlatára kapott 9.587-es pontszámával csak a 14. helyen áll, a fináléban pedig a nyolc - országonként maximum két - legjobb szerepelhet. Ugrásban ugyanakkor jelenleg a hetedik, vagyis ha az utolsó körben csak egy tornász kerül elé, folytathatja szereplését, egyébként búcsúzik. Az esélyeit jelentősen rontja, hogy most következnek a japánok, a kínaiak, a dél-koreaiak, az ukránok, a fehéroroszok és a németek, csupa-csupa világklasszissal.

19:43 | A mezőny hátsó részében a magyarok Vitorlázás »
A szervezők módosították az állást, így kiderült, hogy a Weöres Márta, Payr Anna kettős a 16. (30 pont), a Czégai Péter, Cserép Csaba duó pedig a 22. (41) helyen áll két futam után a vitorlázók 470-es hajóosztályában az athéni olimpián. Finndingiben is elkezdődtek a küzdelmek, szintén két részversenyt bonyolítottak eddig le, s az egyetlen magyar induló, Hajdu Balázs jelenleg a 20. (41) pozíciót foglalja el. A viadal mindkét hajóosztályban vasárnap folytatódik, aznap a két szörfös, Gádorfalvi Áron és Győrbíró Lívia is bemutatkozik.

19:35 | Ausztrália, az Egyesült Államok és Nigéria győzött Foci »
Ausztrália 1-0-ra győzte le a görög női labdarúgó válogatottat a csoportmérkőzések során. Ugyanebben a csoportban a végső győzelemre is esélyesnek tartott Egyesült Államok 2-0-ra verte a brazilokat. Nigéria válogatottja Japánt győzte le, míg Kína és Mexikó 1-1-es döntetlent játszottak.

19:31 | Risztov lemaradt az éremről Úszás »
"De, elveszítettem a hitemet" - mondta Risztov Éva, miután éremesélyesként csaka negyedik helyen ért célba a 400 méter női vegyesúszás döntőjében. Az ukrán Jana Klocskova, a szám nagy esélyese csak nehézségek árán tudta megvédeni címét, mert az amerikai Sandero az utolsó pillanatig komoly harcra késztette. tovább »

19:31 | Thorpe ismét nyert Úszás »
Az ausztrál Ian Thorpe aranyérmes lett a négyszáz méteres gyorsúszáson. Második helyen a szintén ausztrál Grant Hackett végzett.

19:19 | Risztov Éva negyedik lett Úszás »
A negyedik helyen ért célba Risztov Éva a női négyszáz méter vegyes döntőn. Az ukrán Klocskova és amerikai Sandero között igen szoros versenyben az előbbi győzött.

19:01 | Kizárták Kenteriszéket Atlétika »
Kosztasz Kenteriszt és Katerina Thanut eltiltották a versenyzéstõl. A görög csapat vezetõi 5-1-es arányban döntöttek a két sportoló megbüntetése mellett, mert nem jelentek meg a doppingvizsgálaton. Csak akkor vehetnek részt a játékokon, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hétfői meghallgatásukat követően elfogadja a mulasztásra adott magyarázatukat.

18:55 | Nemcsik Zsolt ezüstérmes kardvívásban Vívás »
Férfi kard egyéniben a '92-es barcelonai olimpia óta nem szerztek érmet a magyar versenyzők. Akkor Szabó Bence nyert, ezúttal Nemcsik Zsolt egy találattal alulmaradt az olasz Montanóval szemben. A Vasas vívója egész nap jól szerepelt, de a végén nem sikerült megszereznie a magyar sport százötvenedik olimpiai elsőségét. tovább »

18:48 | Visszaesett a jegyeladás Atlétika »
Athéni szervezők szerint a jegyek eladása az atlétikai versenyekre drámaian visszaesett a Kenterisz-Thanu doppingbotrány miatt.

18:45 | Nemcsik Zsolt ezüstérmes Vívás »
Nemcsik Zsolt a második helyet szerezte meg igen szoros küzdelemben az olasz Aldo Montano ellen a férfi kard döntőben. Nemcsik 15-14-re kapott ki.

18:41 | Cseh László bronzérmes Úszás »
Harmadik helyen végzett Cseh László 400 méter vegyesen. A döntő előtt huszonnégy nappal lábtörést szenvedett magyar versenyzőnek az első helyre nem volt esélye, de az ezüstéremről csak kevéssel maradt le. Az amerikai Michael Phelps világcsúccsal nyerte meg a verenyt. tovább »

18:35 | Cseh László harmadik lett Úszás »
Megvan az első magyar érem. Cseh László harmadik lett a négyszáz méteres férfi vegyesben. Első helyen az amerikai Michael Phelps végzett világcsúccsal.

18:32 | Nemcsik 8-6-ra vezet Vívás »
Nemcsik Zsolt 8-6-ra vezet a kard döntő félidejében az olasz Montana ellen.

18:27 | Kezdődik a kard és az úszó döntő
Megkezdődött a férfi kard egyes döntő. Nemcsik Zsolt az olasz Aldo Montano ellen küzd az első helyért. Perceken belül kezdődik a négyszáz méteres férfi vegyes döntő. Itt Cseh László küzdhet az amerikai Michael Phelps ellen.

18:20 | Görögország-Ausztrália 0-1 Foci »
Ausztrália foci válogatottja 1-0-ra vezet Görögország ellen az első félidőben. A nőknél a G csoportban a végső győzelemre is esélyesnek tartott Egyesült Államok válogatottja Brazília ellen küzd ezekben a percekben.

17:57 | Az olasz Bettini nyerte az országúti kerékpárversenyt Kerékpár »
Paolo Bettini olasz kerékpáros nyerte az egész napon át tartó országúti mezõnyversenyt. A 244,4 kilométeres táv után második helyen a portugál Sergio Paulinho, harmadik helyen Axel Merckx, az ötszörös Tour de France gyõztes belga legenda fia futott be. A sportág egyetlen magyar indulója, Bodrogi László két másik kerekessel együtt megszökött, és több mint két órán keresztül vezetett, de késõbb utolérték õket. Bodrogi végül a 74 helyen futott be. A címvédő német Jan Ullrich 19. lett.

17:48 | Állam- és kormányfők csatlakoztak az olimpiai békefelhíváshoz
Hat államfő és tíz miniszterelnök csatlakozott az Olympic Truce néven ismert olimpiai békefelhíváshoz az Athénban rendezett szombati ünnepség során. Az összejövetelen - amelyen jelen volt többek között Tony Blair brit kormányfő - beszédet mondott Jacques Rogge, a NOB elsőszámú vezetője, majd Schmitt Pál. Utóbbi, mint az Olimpikonok Világszövetségének elnöke, hangsúlyozta a csatlakozás fontosságát, s szignálta ismételten a felhívást. Az Olympic Truce gondolata a nemzeti olimpiai bizottságok szervezete februári közgyűlésén is fontos téma volt, akkor egyébként Schmitt Pál és Aján Tamás, a MOB elnöke és főtitkára átnyújtott a tagságnak egy dokumentumot, amely 500 olimpiai bajnok, Athénba készülő versenyző, sportvezető olimpiai béke melletti elköteleződését kifejező aláírását tartalmazta.

17:45 | Nemcsik Zsolt döntős a kardvívásban Vívás »
A kardozó Nemcsik Zsolt az ukrán Tretyak magabiztos legyőzésével jutott az egyéni verseny döntőjébe, ellenfele az olasz Montano lett, aki simán, 15-6-ra verte a fehérorosz Lapkest. A számban '92-ben volt utoljára magyar egyéni arany, akkor a mostani szövetségi kapitány, Szabó Bence győzött. A döntő 18:40-kor kezdődik. tovább »

17:29 | Magyarország-Egyiptom 33-28 Kézilabda »
A pontszerzésben bizakodó férfi kézilabda-válogatottunk idén eddig kétszer játszott a német Uwe Lommel által felkészített egyiptomiak ellen és mindkétszer nyert, márciusban öt, majd júliusban egy góllal. A Skaliczki-csapat az olimpián megismételte a tavaszi teljesítményét, és ismét öt góllal bizonyult jobbnak Zakiéknál. tovább »

17:25 | Fazekas Mária továbbjutott Asztalitenisz »
A legjobb negyvennyolc közé jutott a npi asztaliteniszezők egyéni versenyében Fazekas Mária. A harmadik számú magyar versenyző az üzbég ellen négy játszmában győzött.
Fazekas-Inojatova (üzbég) (6, 7, 3, 7)

17:24 | Nemcsik kiválóan kezd az elődöntőben Vívás »
Nemcsik Zsolt ellenállhatatlanul kezd, és már 7-3-ra vezet ukrán ellenfele ellen a férfi kard elődöntőben.

17:17 | Fölényes német győzelem a B-csoportban Kézilabda »
A magyarokkal azonos csoportban szereplő, Európa-bajnok német férfi kézilabda-válogatott első összecsapásán fölényesen 28-18-ra győzte le a házigazda Görögország csapatát az athéni olimpián. Az első félidő végén 15-8-ra vezetett Németország.

16:36 | Két japán aranyérem cselgáncsban Cselgáncs »
A cselgáncsozók elsõ döntõjét a nõk között rendezték. A 48 kg-osok versenyét Ryoko Tani nyerte, miután a döntõben legyõzte francia riválisát. A japán hölgy az elsõ a történelemben, aki megtudta védeni címét a sportágban. Honfitársa, Nomura Tadahiro nyerte az olimpiai cselgáncstorna nyitónapjának aranyérmeit Athénban. Tadahiro azzal írt történelmet, hogy Atlanta és Sydney után harmadik olimpiáján sem talált legyőzőre.

16:23 | Lemondással fenyegetőznek a svéd atléták Kenterisz miatt Atlétika »
A svéd atlétikai válogatott vezetői azt fontolgatják, hogy visszaléptetik versenyzőiket az athéni olimpiától, ha nem tiltják el a doppingvizsgálatot elmulasztó Kosztasz Kenteriszt, a férfi 200 m-es síkfutás címvédőjét és Ekaterini Tanut, a női 100-on Sydneyben ezüstérmes sprintert. "Egyelőre még nem döntöttünk az ügyben, hiszen meg kell várnunk az ítéletet, de ha indulhatnak, komolyan el kell gondolkoznunk a további szereplésen" - mondta az északi együttes szóvivője. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ellenőrei csütörtökön az olimpiai faluban keresték, ám nem találták Kenteriszt, valamint atlétatársát, Tanut. A két sportoló később visszatért szállására, de mindketten azt állították, senki sem értesítette őket, hogy szűrésre kell menniük. Önmagában már ez, a vizsgálat elmulasztása is doppingvétségnek minősül. Később Kenterisz és Tanu az olimpiai falu közelében motorbalesetet szenvedett, s kórházba szállították őket. Mindez néhány órával azelőtt következett be, hogy a két sportolónak meg kellett volna jelennie a háromtagú különbizottság előtt, amelyet Jacques Rogge, a NOB elnöke állított fel "a doppingellenes szabályzatnak a két görög atléta általi állítólagos megsértése jellegének és körülményeinek" kivizsgálására. Az atléták ezért 72 órás haladékot kaptak a "magyarázkodásra".

16:02 | Zúzódásokkal megúszta a nagyot bukó kerékpáros Kerékpár »
Csak zúzódásokat szenvedett, ezért elhagyhatta a kórházat az athéni olimpia országúti kerékpáros mezőnyversenyének elején hatalmasat bukott Igor Astarloa. A 224 km-es távból a mezőny alig tett meg 3 km-t, amikor öten elestek. A spanyol jobb könyökét és kulcscsontját ütötte be, s törés gyanújával szállították kórházba. A kolumbiai Marlon Perez és a holland Michael Boogerd sem tudta folytatni a viadalt, de ők kisebb sérülésekkel megúszták az esetet. A sportág egyetlen magyar indulója, Bodrogi László nem keveredett bele a bukásba, sőt két másik kerekessel együtt megszökött, de később utolérték őket, jelenleg a 30. hely körül hajt.

15:48 | Újabb kínai aranyérem Lövészet »
A női légpuska után férfi légpisztolyban is kínai aranyérem született az athéni olimpia első napján. A számot Vang Ji-fu (Wang Yifu) nyerte.
Az már a finálé előtt biztos volt, hogy az első helyért csak Vang és az orosz világ- és Európa-bajnok Mihail Nyesztrujev lehet versenyben, hiszen az alapverseny után a kínai hat, míg az orosz klasszis hétkörös előnnyel vezetett a harmadik Vlagyimir Iszakov előtt.
A záró tíz lövésben aztán Vang jobban koncentrált, s 690 körrel nyert, mindössze két tizeddel megelőzve Nyesztrujevet. A szám magyar indulója, Simon Attila 562 körrel a 43. helyen zárt.
férfi légpisztoly, olimpiai bajnok:
VANG JI-FU (WANG YIFU, KÍNA) 690 kör (590)
2. Mihail Nyesztrujev (Oroszország) 689,8 (591)
3. Vlagyimir Iszakov (Oroszország) 684,3 (584)
...43. Simon Attila 562

15:42 | Lemondott két görög tévés igazgató Foci »
Technikai hiba miatt lemaradtak az görög csapat első futballmeccsének első tíz percéről a görög ET-1 közszolgálati televízió nézői szerdán. Csütörtökön a hibáért felelősséget vállaló John Kalimeris programigazgató és Giorgos Papamokos technikai igazgató beadta lemondását, amit a kormányzat el is fogadott - jelentette az Associated Press hírügynökség. A közvetítési gikszer oka rövidzárlat volt. A mérkőzést nagy várakozás előzte meg, a tévécsatorna olimpiai közvetítésének leghangsúlyosabb pontja volt a Dél-Korea elleni meccs, ami egyébként 2-2-es döntetlenre végződött.

15:35 | Amerika háborúja az olimpiai békében
Az Irakban zajló hadműveletek nem tartoznak bele az úgynevezett olimpiai fegyverszünet által tiltott háborús cselekmények sorába, áll az Egyesült Államok külügyminisztériumának állásfoglalásában. 2003-ban az Egyesült Államok képviselője is elfogadta és támogatta a görög fegyverszüneti ENSZ-előterjesztést. tovább »

14:55 | Szélcsend és hőség Athénban
A helyi időjárásjelentők szerint 33 fok van, a szél alig fúj, a páratartalom negyven százalékos, nem úgy, mint Budapesten. Csak a biciklisták tekernek és izzadnak.

14:53 | Hangulatfokozás, áremelés
Még el sem csitult az olimpiai megnyitó tüzijátékának zaja, és máris minőséget váltanak az események. A hangulat fokozódik, ahogy az árak és a közlekedési káosz is. Tudósítónk utolsó reménye, hogy a vendéglátók megrendíthetetlennek tűnő kedvessége a végsőkig kitart. tovább »

14:41 | Mégis megvív izraeli ellenfelével az iráni cselgáncsozó Cselgáncs »
Mégsem lép visza az athéni olimpiai küzdelmektől Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó, akinek a sorsolás alapján az izraeli Ehud Vaks ellen kellett volna tatamira lépnie az első fordulóban. "Hónapok óta edzek, jó formában érzem magam, de a palesztinok iránti szolidaritásból nem vagyok hajlandó egy izraelivel megmérkőzni. A döntésem megalapozott, így az éremszerzési lehetőség elszalasztása nem is visel meg igazán" - mondta korábban a 23 éves sportoló, aki az iráni küldöttség egyik legnagyobb esélyesének számított, lévén hogy 2001-ben és 2003-ban is világ legjobbja volt. Szombaton azonban Mohamad Deraksanmombarakeh, az iráni szakszövetség elnöke bejelentette, hogy a péntek esti nyitóünnepségen a nemzeti zászlót vivő klasszis időközben meggondolta magát. Miresmaeili vasárnap Ungvári Miklós súlycsoportjában, 66 kg-ban szerepel.

14:39 | Hajmeresztő kezdéssel, higgadt vívással a legjobb négy közé Vívás »
A magyar kardozóknak nem volt szerencséjük a sorsolással, Lengyel Balázs a mindig veszélyes Tretyakot kapta a legjobb harminckettő között, nem is tudott továbblépni ellenfelén. A legjobb tizenhat között két magyar egymás ellen kellett vívjon, némileg azért vigasztaló, hogy Nemcsik Zsolt már a legjobb négy között van. tovább »

14:00 | Óriási bukással kezdődött az országúti kerékpározás Kerékpár »
Egy nagy esélyes kiesésével kezdődött az athéni olimpián az országúti kerékpárosok mezőnyversenye: Igor Astarloa, a szám világbajnoka hatalmasat bukott, s csonttörés gyanújával kórházba szállították. A 224 km-es távból a mezőny alig tett meg 3 km-t, amikor öten elestek. Legrosszabbul a spanyol versenyző járt, aki jobb könyökét és kulcscsontját ütötte be. Rajta kívül a kolumbiai Marlon Perez és a holland Michael Boogerd sem tudta folytatni a viadalt, de ők kisebb sérülésekkel megúszták az esetet. A sportág egyetlen magyar indulója, Bodrogi László nem keveredett bele a bukásba, sőt két másik kerekessel együtt szökésben van. A svéd Magnus Backstedt vezet, őt körülbelül két perc hátránnyal követi a magyarok időfutamban világbajnoki bronzérmes klasszisa és a francia Richard Virenque, aki az idei Tour de France-on történelmet írva hetedszer lett a "hegyek királya". Kettejük előnye másfél perc a mezőnnyel szemben. (MTI)

13:59 | Egy délelőtt - négy magyar továbbjutás
Nemcsik Zsolt kardvívó bejutott az elődöntőbe, jól szerepelt a magyar úszócsapat két éremesélyese, Cseh László és Risztov Éva is. A férfi kézilabda-válogatott is győzelemmel kezdte szereplését, Skaliczki László együttese öt góllal, 33-28-ra győzte le az egyiptomi válogatottat. tovább »

13:44 | Balzsay megszenvedett tunéziai ellenfelével
Az olimpia után a német Universumhoz szerződő Balzsay Károly csak az utolsó menetben bokszolt tudásához méltóan, azonban tunéziai ellenfele ellen ennyi is elég volt a továbbjutáshoz. tovább »

13:36 | Náci múlt árnya vetül az olimpiai jelképekre
A fáklyát világszerte körbehordozó váltófutás Adolf Hitler ötlete volt, aki minden igyekezetével azon volt, hogy az 1936-os berlini játékokat a Harmadik Birodalom ünneplésévé torzítsa. Az ötkarika a náci pompa szerves részévé vált, az olimpiai láng Európa megfélemlítését célozta volna. tovább »

13:35 | Simon Attila 43. a légpisztolyos lövészetben Lövészet »
A 43. helyet szerezte meg Simon Attila a férfi légpisztolyosok között az athéni olimpián. A BHSE 34 éves sportlövője a várakozásoktól elmaradva csak 562 körös teljesítménnyel zárta a 60 lövéses alapversenyt, így messze elmaradt a finálétól, amelyhez 582 körre lett volna szüksége. Az első szakaszt a világ- és Európa bajnok orosz Mihail Nyesztrujev zárta az élen 591 körrel. (MTI)

13:28 | Boksz: Balzsay Károly kiverte tunéziai ellenfelét Ökölvívás »
A középsúlyban induló 25 évers, kecskeméti bokszoló, Balzsay Károly pontozásssal verte ki tunéziai ellenfelét, Mohamed Sahraouit.

12:49 | A szervezők és a NOB elnöke is elégedett volt a megnyitóval
Mind a szervezők, mind Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke dicséri az athéni olimpia péntek este tartott megnyitóját. Valamennyien bíznak benne, hogy a folytatás is hasonló lesz, és a botrányok elkerülik a játékokat. tovább »

12:16 | Van Almsick visszalépett a 100 m pillangó további küzdelmeitől Úszás »
A német Franziska van Almsick az athéni olimpián visszalépett a női 100 m pillangó további küzdelmeitől, mivel sokkal fontosabbnak tartja a 4x100-as gyorsváltó sikerét. A 200 m gyors világcsúcstartója - aki a játékok után visszavonul - csak a 11. időt érte el a 100 m pillangó előfutamában, így kevés esélye lett volna az éremszerzésre. "Az elődöntőben már nem állok rajthoz, mivel minden erőmre szükség lesz a váltó során. Ez csak egy kisebb teszt volt számomra" - mondta van Almsick.

12:12 | Nemcsik Zsolt kardban a legjobb négy között Vívás »
Az egyetlen versenyben maradt kardozó Nemcsik Zsolt hihetetlenül izgalmas találkozón verte a szám címvédőjét a román Covaliut, ezzel bejutott a legjobb négy közé, azaz már biztos pontszerző. Következő ellenfele az ukrán Tretyak, akit Nemcsik szintén verhetőnek tart. tovább »

11:45 | Rogge elégedett volt a megnyitóval
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke elégedetten nyilatkozott az athéni játékok péntek esti nyitóünnepségéről. "Igazán látványos előadás volt, minden elismerésem a szervezőké" - mondta a belga sportdiplomata.

Giselle Davies, a NOB szóvivője szerint a fantasztikus kezdet elhomályosította a két hazai sprinter, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu doppingügyét. "Ez a gála önmagáért beszélt, nem aggódom amiatt, hogy a botrányoké lesz a főszerep" - jelentette ki.

11:44 | Ullrich megsérült, de indul Kerékpár »
Jan Ullrich, az országúti kerékpár mezőnyversenyének olimpiai címvédője Krétán edzés közben elesett, és kisebb sérüléseket szenvedett. "Jan egy kanyarban megcsúszott, és bukott. A jobb lábát fájlalja, de természetesen ez nem veszélyezteti szereplését" - mondta Mario Krummer, a T-Mobile csapatfőnöke. Miután a 30 éves világklasszis a várakozásoktól elmaradva szerepelt a Tour de France-on, legfőbb céljának tekinti, hogy Athénban megvédje címét, s az egyéni időfutamban is érmes legyen. Utóbbiban egyik legnagyobb riválisa Bodrogi László lehet.

11:38 | Risztov éremesélyesként jutott a 400 m vegyesúszás döntőjébe Úszás »
Akárcsak Cseh László, Risztov Éva is 400 m vegyesen mutatkozott be az athéni olimpián, és futamgyőzelmet érő produkcióval az összesítésben a harmadik legjobb idővel biztosította helyét az esti döntőben. Jakabos Zsuzsanna a teljes rangsorban a 15. időeredményt vallhatta a magáénak, ez kevés volt a továbbjutáshoz. tovább »

11:28 | Bodor továbbjutott 100 mellen Úszás »
Bodor Richárd a 12. idővel jutott tovább a 100 méteres mellúszás előfutamán.

11:17 | Nemcsik legyőzte Ferjancsikot Vívás »
A kardozók egyéni küzdelémeiben a legjobb nyolc közé a három magyar indulóból már csak egy, Nemcsik Zsolt került, aki a legjobb tizenhat között éppen honfitársát Ferjancsik Domonkost búcsúztatta. tovább »

11:01 | Klocskova három másodperccel volt gyorsabb Risztovnál Úszás »
Risztov Éva a harmadik idővel jutott a 400 méteres vegyesúszás döntőjébe, legfőbb vetélytársa, Jana Klocskova 4.38.36-tal nyerte futamát, ami három másodperccel jobb, mint Risztov eredménye. Jakabos Dóra nem jutott a döntőbe.

10:47 | Risztov Éva gond nélkül jutott tovább 400 vegyesben Úszás »
Risztov Éva, a nõi 400 vegyes úszás esélyese legalább három testhosszal verte a mezõnyt, és 4.41.20-as idővel simán nyert a selejtezõn.

10:35 | A Haller, Bencsik páros csak a reményfutamba jutottak Evezés »
Az olimpia előtt nem sokkal összeállt Haller, Bencsik páros evezős páros a csalódást jelentő ötödik helyen végzett, így csak a reményfutamban harcolhatja ki a döntőbe jutást. A számot toronymagasan nyerte az olasz hajó, 24 másodperccel megelőzve a mieinket. a másodikak a britek, harmadikakaz amerikaiak lettek, míg negyedik helyen a lengyelek értek be.

10:34 | Joó Éva és Krzyzewsky Beáta sem jutott döntőbe Lövészet »
Nem jutottak be a magyar versenyzők a női légpuska döntőjébe, így az első éremosztáskor nem jut érem magyar sportolónak. A szombat délelőtti elődöntőn Joó Éva 394 körrel a 14., míg Krzyzewsky Beáta 387-tel a 37. lett. tovább »

10:24 | Kínaiaké az első arany Lövészet »
Női légpuskában a kínai Du Li nyerte az athéni olimpia első aranyát. A második az egészen utoldó körig vezető orosz Ljubov Galinka, a harmadik a cseh Katerina Kurkova lett.

10:17 | Férfi kézilabda: Spanyolország-Korea 31:30 Kézilabda »
A magyarok számára érdektelen A csoportban a spanyolok a 17:12-es félidő után kis híján kikaptak.

10:12 | Lengyel nem jutott a legjobb 16 közé Vívás »
Az utolsóként pástra lépõ magyar kardozó Lengyel Balázs az ukrán Tretak ellen nehezen lendült bele, így a meccs elején az ukrán vezetett. A magyar kardozó 5-5-nél egyenlített. Lengyelnek nem sikerült ellépnie, ellenfele 7-7-nél egyenlített, majd innen elhúzott egészen 10-7-re. Lengyel mindent megpróbált, de hiába, az ukrán 15-12-re nyert, így a magyar vívó elbúcsúzott a további küzdelmektõl. Az Index helyszíni tudósítója szerint Lengyel vívásával az lehetett a gond, hogy a magyar sportoló tempóra vívott (azaz a kezdeményezést átengedte ellenfelének), a bíró azonban más felfogásban vezette az asszót. Lengyelnek a szünetben váltania kellett volna, de ezt csak később tette meg. Így bár 12-7-rõl szép és okos vívással jött fel 14-12-re, a végén nem állt mellé a szerencse.

10:08 | Kiss Boldizsár kiesett 400 gyorson Úszás »
Saját legjobbjától is elmaradva 7. helyen ért célba a 400 méteres gyorsúszás selejtezőjén Kiss Boldizsár, így nem jutott döntőbe. A dél-koreai kizárást jelentő kiugrásával kezdődő versenyt a kínai Zhang Lin nyerte.

10:03 | Nehéz ágon a férfi kardvívók Vívás »
Nagyon nehéz ágon vannak a legjobb 32 közé került magyar kardvívók - nyilatkozott az Index athéni tudósítójának Kovács Tamás, a Magyar Vívó Szövetség technikai igazgatója, aki azonban bízik abban, hogy legalább egyikük bejut a legjobb négy közé. Ferjancsik és Nemcsik ha bejutnak a legjobb 16 közé akkor egymás ellen vívnak majd, és bármelyikük jut tovább, vagy az éremesélyes román Mihai Covaliuval, vagy a Sydneyben olimpiai bajnokká lett francia Touyával kell megmérkőzniük. Nemcsik egyébként a vártnál keményebb meccsen nyert a kínai Huang ellen 15-12 arányban, míg Ferjancsik simán verte a kanadai Boulost 15-8-ra. Lengyel Balázs az ukrán Tretyakkal, vagy az olasz Tarantínóval kerül majd össze.

09:59 | Ferjancsik is a legjobb 16 között Vívás »
A másodikként pástra lépő magyar vívó Ferjancsik Domonkos magabiztosan, végig vezetve 15-8-ra győzött a kanadai Michel Boulos ellen, így könnyedén jutott a legjobb tizenhat közé. Pechjére ott a kínai ellenfelét legyőző Nemcsik Zsolttal találkozik.

09:55 | Boulsevicz nem jutott a döntőbe Úszás »
A női 100 méteres pillangó úszás előfutamában Boulsevicz Beáta futamában 1.00.18-al a hatodik helyen ért célba, így nem került a döntőbe. A futamot 58.48-al a szlovák Moravcova nyerte.

09:38 | Nemcsik bejutott a legjobb 16 közé Vívás »
A kardozók első magyar érdekeltségű találkozója magyar szempontból jól indult, hiszen Nemcsik pillanatok alatt 3-1-re vezetett, a kínai Huang azonban fordított és 5-3-ra ellépett. A „félidőben” továbbra is két ponttal vezetett az ázsiai 8-6-ra. A rövid pihenő után azonban Nemcsik feljött, két ponttal vezetett is, a kínai azonban ismét egyenlíteni tudott 12-12. Nemcsik ekkor megrázta magát és gyorsan bevitte a győzelemhez szükséges három találatot.

09:32 | Az amerikai exelnök nyitotta meg a softballtornát Softball »
George Bush, volt amerikai elnök nyitotta meg az olimpiai softballtornát az Ausztrália-Japán mérkőzés előtt. A politikus bemutatása után lépett a pályára, majd az amerikai szokásokhoz - ahol a baseballszezont mindig az ország első embere kezdi el - hasonlóan ő végezte el az első dobást, amely a japán fogó kezében landolt. Az Egyesült Államok jelenlegi elnökének, George W. Bushnak az édesapja néhány játék megtekintése után hagyta el a nézőteret, majd hazája válogatottját látogatta meg, amely az olaszok elleni összecsapásra készül. (MTI)

09:29 | Cseh László magabiztosan jutott a 400 m vegyes döntőjébe Úszás »
A magyar úszón meg sem látszott, hogy júliusban eltörte a lábát, remek teljesítmémnnyel, a második legjobb idővel került be a délutáni döntőbe. tovább »

09:28 | Nem jutottak döntőbe a légpuskás magyar nők Lövészet »
Joó Éva 17., Krzewsky Beáta a 30. lett a légpuskás nők selejtezőjében, így nem jutottak be a döntőbe.

09:24 | Cseh László simán nyerte előfutamát Úszás »
A három hete még lábtöréssel küszködő Cseh László simán, mintegy öt méteres előnnyel nyerte a négyszáz méter vegyes selejtezőjét, 4.1426-tal nyert, ami másfél másodperccel jobb, mint a fő ellenfelének számító Boggiattóé.

09:22 | Cseh László már a vízben Úszás »
A magyar esélyes a négyes pályán, a negyedik futamban áll rajthoz a négyszáz vegyes úszásban. Cseh László másodikként fordult, de már vezet, ahogy kell.

09:09 | Megkezdődtek a férfi 400 vegyes selejtezői Úszás »
A magyar esélyes, Cseh László néhány perc múlva áll rajthoz, a negyedik selejtező-futamban, a négyes pályán.

Vujity Tvrtko kongói sportvezetőket lelkesít
A férfi kardozók helyszínén szorító helyszíni tudósítónk összefutott Vujity Tvrtkóval, akinek barátja kongói színekben kardozik. Tvrtko hétfőig marad, addig még szurkol egyet a kézilabdázó Pigniczki Krisztának, aki csapatával Kína ellen küzd majd.

08:45 | Hollandia veri Dél-Afrikát női gyeplabdában Gyeplabda »
5:1-es félidő után 6:2-vel zárult a női gyeplabda első mérkőzése. Az esélyesebb Hollandia simán győzött.

08:22 | Már eveznek az evezősök Evezés »
A nõi egypárevezõsök elõfutamaival megkezdõdtek a mai versenyek, most a férfiak hasítják a vizet. A cseh Václav Chalupa két hajóhosszal a többiek elõtt. Az előfutamok győztesei automatikusan a középdöntőkbe kerülnek.

07:30 | Elfogták a jegyűzéreket
A görög rendőrség négy brit és egy francia állampolgárt tartóztatott le jegyüzérkedésért. A britek a belvárosban próbáltak hatszoros áron gyeplabda belépőket eladni pakisztáni szurkolóknak éremesélyes válogatottjuk találkozóira, ám a drukkerek azonnal hívták a rendőrséget. A francia "árus" az Akropolisznál kínált háromszoros áron jegyeket az úszóversenyekre.

07:22 | Visszalépett az iráni, mert izraeli ellen küzdött volna Cselgáncs »
A péntek esti megnyitón hiába hangoztatta a megbékélés jelentőségét Rogge NOB-elnök, máris az olimpián kívüli ellentétek jelentkeznek a sportolók között: visszalépett a küzdelmektől Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó, mivel a sorsolás során kiderült, hogy az izraeli Ehud Vaks ellen kellett volna tatamira lépnie az első fordulóban. "Hónapok óta edzek, jó formában érzem magam, de a palesztinok iránti szolidaritásból nem vagyok hajlandó egy izraelivel mérkőzni" - mondta a 23 éves sportoló, megnyitón még országa zászlaját vitte.

00:12 | Magyar éremesélyek már az első napon
Az olimpia első hivatalos játéknapján tizenhárom aranyat adnak át és néhány olyan számban is bajnokot avatnak, ahol a magyar résztvevők éremre, de akár az elsőségre is esélyesek. A férfi kardozók egyéni küzdelmeiben Ferjancsik Domonkos érhet a csúcsra, de Joó Éva révén van érdekeltségünk a játékok elsőként véget érő versenyében, a női légpuskában is. Az uszodában Cseh László sérülése után is esélyes a dobogóra a négyszáz méteres vegyes úszásban, míg a nők ugyanezen számában Risztov Éva az ukrán Klocskova legyőzésére készül. tovább »

szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd
08.11. 08.12. 08.13. 08.14. 08.15. 08.16. 08.17.
-2. -1. 1. 2. 3. 4. 5.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt