Jövő pénteken dől el, hogy indulhat-e Pulai

2010.01.12. 12:49 Módosítva: 2010.01.12. 12:49

Jövő pénteken dől el, hogy ott lesz-e a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpián Pulai Imre.

A mob.hu-nak a magyar szánkós kedden elmondta, hogy a hétvégi Világkupa-futamon elért 38. helyével újabb olimpiai kvalifikációs pontot szerzett, így ha a mostani hétvégén, a németországi Oberhofban sorra kerülő Vk-versenyen is sikerül a pontszerzés, jó eséllyel pályázhat a vancouveri részvételre.

A végleges ötkarikás rajtlistáról a nemzetközi szövetség (FIL) dönt, s a 42 éves Pulai szerint van esély arra, hogy - bár nincs elegendő kvalifikációs pontja - engedélyezik számára a részvételt, mivel edzője, Ioan Apostol a FIL-ben és a német szövetségben is fontos tisztséget tölt be, az irányítók pedig már jó ideje szeretnék kibővíteni a sportág bázisát.

Vancouverben harminc szánkós lehet ott a férfi egyesek versenyében, kijutni a Világkupa-futamokon szerezhető pontok alapján lehet.

Pulai kenusként négy nyári olimpián vett részt, Sydney-ben, Novák Ferenc társaként aranyat nyert 500 méteren. A szánkóra a 2006-os, torinói téli játékok előtt váltott, azonban akkor még nem sikerült kiharcolnia a részvételt.