Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Rákosfalvy Zoltán lemondott elnökségi tagságáról az úszószövetségben

2019.10.29. 11:30

A Borkai-botrányban érintett Rákosfalvy Zoltán hétfőn levélben mondott le a Magyar Úszó Szövetség elnökségében betöltött tagságáról.

A Borkaival egy szexvideón szereplő Rákosfalvyról már tárgyalt volna az úszószövetség, de az ügyvéd nem tudott részt venni az ő személyét is érintő elnökségi ülésen.

„Erkölcsileg elítélendő, ami megjelent róla, az ország legsikeresebb sportszövetségének vezetése érzi az ügy súlyát, ezért személyes meghallgatása elkerülhetetlen” –  mondta korábban az Indexnek Wladár Sándor MÚSZ-elnök.

A győri ügyvéd lemondó levelével elébe ment a szövetség döntésének. Levelében arról írt, hogy valótlan adatok jelentek meg róla, amit az önkormányzati választásokkal hozott összefüggésbe.

 „A személyem körül kialakult helyzettel együtt járó jelentős hátrányokat kizárólag magam kívánom viselni, melynél fogva kifejezetten meg akarom akadályozni, hogy imádott sportomat, az úszást, vagy annak szervezetét, a Magyar Úszó Szövetséget a fenti hátrányok a legcsekélyebb mértékben érintsék. Mindezek alapján a Magyar Úszó Szövetségben Elnökségében betöltött tagságomról a mai nappal lemondok" – írta levelében Rákosfalvy.

A szövetség az ügyet a továbbiakban nem akarja kommentálni.

Borkai Zsolt botránya a választások előtt pár nappal kezdődött. Győr fideszes polgármesteréről és Rákosfalvyról az önkormányzati kampány idejére időzítve kezdtek kompromittáló szexuális felvételek megjelenni Az ördög ügyvédje nevű blogon. A blog szerzője közölt egy szexvideót, emellett korrupciós vádakkal illette a polgármestert, és arra  is utalt, hogy Borkai kokaint fogyasztott, vagyis bűncselekményt követett el. Az orgiáról készült tartalmak ráirányították a figyelmet arra is, hogyan uralta le a helyi üzleti életet a kormánypárti politikus köre.