Biros Péter visszatér a pólóválogatottba

2010.03.22. 11:33 Módosítva: 2010.03.22. 11:33
Jó erőben érzi magát, a sérülések is elkerülték az áprilisban már 34 éves Biros Pétert, aki így mindenképpen játszani szeretne a nyár végi vízilabda Európa-bajnokságon. Háromszoros olimpiai bajnokként is motivált.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Biros Péter váratlan örömhírrel lepte meg Kemény Dénes szövetségi kapitányt. A játékos korábban - Kiss Gergellyel együtt - úgy gondolta, pihenni szeretne idén, most mégis bejelentette: játszani szeretne az augusztus végi zágrábi Európa-bajnokságon, írja a válogatott hivatalos honlapja.

Mivel a bajnokság vége és a felkészülés kezdete közt lesz egy hónap szünet, ezért változtatta meg döntését Biros, aki egyben a Londonra formálódó csapat kapitánya is lesz.

Combizomsérülése nem újult ki mostanában, jó erőben érzi magát, fontos szerepet játszott abban, hogy az Eger egyedüli magyar csapatként még áll az Euroligában, és szerdán a négy közé jutásért játszik a szerb Partizan Belgráddal. (Biros az olimpia után mellkasi műtéten esett át, cisztát szedtek ki belőle, azután is gyorsan visszatért.)

Kemény kiemelte, az 1997 óta válogatott Biros példát mutat azzal, hogy átmeneti pihenője után visszatér a csapathoz, és segíti a sikeres szereplést.

A 33 éves Biros a Varga Dénes elleni afférját - a múlt heti Vasas-Eger rangadón akaszkodtak össze - már egy nap múlva lezártnak tekintette.