Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felfuttatta a Facebookot, a Twittert, az Airbnb-t, és most kicsit elege lett

2018.06.01. 13:17

Ron Conway, akit az SV Angel nevű befeketetési cége miatt a Szilícium-völgy Keresztapjának is hívnak, úgy döntött, hogy a cége nem hoz létre új befektetési alapokat.

A Mediumon megjelent cikkben, amit Conway és több üzleti partnere közösen jegyzett, azt írják, hogy visszavágják a létező SV Angel csoportot, és inkább angyalbefektetőként fognak dolgozni. A támogatások nem apadnak el, de cégenként 25 és 100 ezer dollár közötti összegre csökkentik.

A 2009-es alapítású SV Angel a Facebook, a Twitter és az Airbnb első támogatói között volt. Conway a Szilícium-völgy egyik legismertebb befektetője. Fiával, az alapot menedzselő Topherrel ezentúl is támogatni fogják a feltörekvő cégeket, de jóval kisebb összegekkel, mint eddig.

A levélben Conway és társai a megváltozott üzleti körülményekkel magyarázták a döntést. Szerintük a tech ipar ökoszisztémája alapvetően megváltozott az elmúlt évtizedben. A kezdeti finanszírozásban érdekeltek korábban tíz- és százezer dollárokkal támogatták az ismeretlen startupokat, de azóta a verseny kiélezettebb lett, és az árak is felmentek. 2016-ban 250 befektetési alap összesen 40 milliárd dollárt költött fejlődő cégekre. Ezzel viszont a befektetők között is versengés kezdődött. Conway-ék ebben nem akarnak részt venni.

Mivel ezentúl nem vonnak be külső finanszírozókat, az SV Angel gyakorlatilag családi vállalkozásként fog működni.

(Business Insider | Medium)