Online játékkölcsönzőt nyit az Electronic Arts

2018.07.27. 12:32

Az Electronic Arts jövő héten elindítja az Origin Access Premier szolgáltatást, amivel korlátlanul férhetünk hozzá számítógépes játékokhoz. A szolgáltatás havidíja 14,99 dollár, az éves előfizetés díja 99 dollár lesz. Az európai árak valószínűleg hasonlók lesznek, csak dollár helyett euróban.

Az Electronic Artsnak már most is van egy előfizetéses szolgáltatása – a 29,99 dolláros éves díjért kínált Origin Access –, illetve Xbox One-on elérhető az EA Access, de az előfizetőknek itt több hónapot kell várniuk arra, hogy hozzáférjenek a legújabb játékokhoz. Az Origin Access Premier ezzel szemben öt nappal a hivatalos megjelenés előtt elérhetővé teszi a legújabb pc-s játékokat, a régebbi címeikkel együtt.

A szolgáltatás mindenkinek jó befektetés lehet, aki évente kettőnél több új, az Electronic Arts által fejlesztett játékot szokott vásárolni, ugyanis az éves díj már ennyivel megtérülne. Igaz, az így elérhető játékokat csak licencelhetjük, nem birtokolhatjuk: ha az előfizetésünk megszűnik, a játékok sem lesznek elérhetők. Ugyanakkor a cégnek több játéksorozata van, amik évente jelennek meg; ilyenek például a FIFA, a Madden és a Battlefield. A játékosok általában minden évben megveszik az új részt, és nem a régivel játszanak tovább.

Az előfizetési modell arra is alkalmas lehet, hogy kipróbáljuk a játékokat vásárlás előtt; ez főleg azoknak kedvez, akik nem biztosak benne, hogy néhány hétnél többet játszanának velük. Ha például valaki nem töltené az egész évét a Battlefield multiplayer módjával, csak az egy játékos kampányt nyomná végig, neki érdemes inkább az OAP-előfizetést választania.

(The Verge )