11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Windows Me az új oprendszer neve

2000.02.04. 17:41
A Microsoft a felhasználói operációs rendszerek családjának Windows 98 SE után következő tagját "Windows Me" néven hozza forgalomba. A belső zsargonban eddig az új Windowst "Millennium" néven emlegették, ami ezek szerint hivatalos elnevezéssé válik.

A Windows Millennium Edition a Windows 98-hoz és a Windows 98 Second Edition-hoz hasonlóan a korábbi OS változatokhoz frissítésként is kapható lesz, illetve új számítógépekkel együtt fogják árusítani. Valamikor 2000 folyamán jelenik meg a végleges változata.

Bár még fejlesztés alatt áll a Windows Me, és biztosan még nem dőlt el semmi, a korábban egymásnak ellentmondó bejelentések azért kisebb zavart okoztak. A Microsoft nemrégiben lemondott elnöke, Bill Gates nyilvánosan jelentette be, hogy a Windows 98 lesz az utolsó DOS alapú operációs rendszer. Ezzel szemben a társaság kiadta a Windows 98 Second Editiont, és ismertté váltak az új Millennium kifejlesztésére irányuló tervek.

Eközben a társaság az eddig legstabilabbnak és legfejlettebbnek tartott szoftvere, az eredeti tervekhez képest sokat késett Windows 2000 eladási rajtjára készül. A Windows 2000 a Microsoft nagyteljesítményű operációs rendszere nagyvállalatok és internetes kereskedelmi szolgáltatók számára. A szoftvercég legdrágább fejlesztési projektje a február 17-i San Franciscóban megrendezett bemutató ünnepséggel zárul.

Először azt feltételezhetnénk, hogy a Windows Millennium majd a Windows 95 és a Windows NT kódjának hibridjeként jön létre, összevonva a két irányt és a nevéből is teljesen elmarad a "98". A Microsoft mindig tagadta, hogy a Me néhány egyszerűbb gyakorlati megoldástól eltekintve tartalmazna Windows NT kódot. De a "millenniumi" OS tekervényes fejlesztési útja, tetézve a Windows 2000 egyre húzódó kibocsátásával, nagyon is megalapozott kétségeket támasztott: létezik-e egyáltalán a Microsoftnál felhasználói OS termékstratégia?

"Mint a Windows 98 SE utóda, az új Millennium Edition név a Microsoft elkötelezettségét szimbolizálja. Hiszen ezáltal követhető marad a terméksorozat a felhasználói operációs rendszerek palettáján belül" - jelentette ki a Microsoft egyik képviselője. A szoftveróriás azt reméli, ezzel csökkentheti a felhasználók tanácstalanságát, vajon melyik OS felel meg az igényeiknek.

Melyiket válasszam?
A Windows 2000 operációsrendszer-család a Windows NT-sorozat legújabb generációja. Ez a számítógépes platform jelentős biztonságot nyújt a rendszerösszeomlások ellen, hiszen a programoknak nincs lehetőségük közvetlenül hozzáférni a hardverhez. Abszolút bolondbiztos, például programok telepítését csak a megfelelő jogosultság mellett végezhetjük. A Win2K nem játékprogramok futtatására való, bár a DirectX 7.0 feletti játékok elmennek rajta. A Windows 2000 Professional az NT 4.0 Workstationnak megfelelő munkaállomás, a Windows 2000 Server (Standard Server) pedig a Windows NT 4.0 Server utóda, 1-2 processzort és 1 Gbájt memóriát képes kezelni. Az Advanced Server változat az NT 4.0 Enterprise Edition 4.0 megfelelője. Eddig NT 4.0-ként nem létezett a Windows 2000 Datacenter Server. A legnagyobb méretű vállalatok igényeit hivatott kielégíteni, 1-32 processzort hasznosít, és legfeljebb 64 Gbájt memóriát kezel. A Windows Me (és a mostani csúcsmodell Win98 SE) ezzel szemben felhasználói OS. Az oprendszer sorozat új tagját elsősorban az otthoni (kezdő és játékmániás) felhasználóknak szánják. Még jobban össze akarják kötni a világhálót a rendszerrel, és a hírek szerint fel akarnak hagyni a jelenlegi Win98 design-nal. Tartalmazni fogja a DirectX 8-at, és az Internet Explorer 6-ot.

Vomit

2000. február 4.  • Hírek
  • Bankszámla