Ödön
2 °C
11 °C

A Youtube megmondja, mennyi időt pazarolunk el rajta

2018.08.28. 12:53

A nagy techcégeket sokan vádolják azzal, hogy a szolgáltatásaikba épített ösztönzőkkel hozzájárulnak a mobilfüggőség kialakulásához. Ezért – akár valódi felelősségvállalásból, akár puszta pr-reakcióként, de – egyre erősödő trend az utóbbi időben, hogy ezek a cégek látványos új funkciókkal igyekeznek felhívni a figyelmet arra, mennyit nyomkodjuk a kütyüiket vagy milyen sok időt töltünk el a szolgáltatásaikkal, illetve eszközt próbálnak adni a kezünkbe, hogy önkontrollt gyakorolhassunk.

Ebbe az irányba tett lépéseket például az Apple és az Instagram is, na meg a Google, amely egész sor ilyen funkciót jelentett be. Bár ezek egy része még nem is érhető el a mostanában érkező új Androidon, a cég folytatja a sort: most már a Youtube-on is megnézhetjük, mennyi időt vertünk el rajta, és korlátozhatjuk is a videózást.

Az új eszköz egyrészt megmutatja a Youtube-on eltöltött időt, másrészt finomhangolhatjuk vele, miről és milyen gyakorisággal akarunk a figyelmünket elvonó értesítéseket látni, harmadrészt időkorlátot állíthatunk be magunknak, ami alapján a Youtube szól, hogy most már ideje lenne szünetet tartani – írja a Gizmodo.

A profiloldalunkon megtalálható új funkciók egyelőre mobilon érhetők csak el, és fokozatosan jelennek meg a felhasználóknál, tehát ha önnél még nem látszanak, de kezdjen pánikszerűen kontrollálatlan videózásba, hanem várjon pár napot.

Valami ilyesmit kell majd keresni a beállítások között:

yt
Fotó: youtube

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?