Orbán kiosztott egy pápai képviselőt

2013.09.09. 15:07

Ultimátumot adott a bankoknak: ha novemberig nem rendezik a devizaahitel-szerződéseket, a kormány nélkülük lép. Az ülésteremben két politikus-szakkomentátor, a fideszes L. Simon László és az MSZP-s Lukács Zoltán szól hozzá a közvetítéshez. A nép hangját a rákosrendezői pályaudvar melletti kocsmából tolmácsoljuk.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ahogy várható volt, elutasította az országgyűlés a Jobbik javaslatát. A frakció napirendre szerette volna vetetni a politikai nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról szóló előterjesztést.

  • Miután a jobbikos javaslatot elutasította a Ház (nyugdíj-privilégiumok megszüntetése), Novák Előd bekiabált: Biszku Béla köszöni! Kérdeztem, hogy összejárnak-e, de nem válaszolt.

  • Az MSZP vasi országgyűlési képviselőjét, aki a júniusi árvíz idején félmezelenül pakolta a homokzsákokat a nyugat.hu olvasói - nem túl kedvesen - inkább zsákoló dokkmunkásként látnák szívesen Marseille-ben. Pedig nem kellett sok ahhoz, hogy a szavazáson egy másik jövőt szavazzanak meg Neménynek a politikai pályafutása után: aktív jól fizetett szereplője lehetne a lánybúcsúztató buliknak.

  • A magyar tumblr-szcéna mai slágere ez a fotó.

    vadai
    Fotó: Vadai Ágnes / Facebook
  • Az MSZP-s Nemény András a kormányfő minden háztartásba elküldött propagandalevelét bírálja, amely a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről szól. Legyőztük azt az EU-t, amelynek tagjai és alkotórésze vagyunk. A hír igaz, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. A kormány foszt meg minket attól a lehetőségtől, hogy 2013-ban futó 15 uniós programból 13-at különböző szabálytalanságok és csalások miatt még a nyáron leállított az EU. Az adósságszámláló is lekerült a minisztérium honlapjáról (de az Indexére felkerült!!!!).

  • Nemény András (MSZP) interpellál. A miniszterelnök győzelmi leveléről kérdez. A miniszterelnök nem osztogat, hanem fosztogat, mondja azzal kapcsolatban, hogy a 15 EU-s programból 13 le lett állítva. Emiatt a már elkészült beruházások kivitelezői sem fizethetők ki. Egyre drágább a szabadságharc. Meddig kell még közpénzből hazugságokat olvasnunk? – kérdezi Nemény

  • Adminisztratív nézeteltérések miatt állítottak le EU-s programokat. Ez nem magyar specifikum, válaszolta Nemény Andrásnak Semjén Zsolt nemzetpolitikai miniszterelnök-helyettes. A vállalkozók megkapják a már megvalósult beruházások után a pénzüket. A költségvetés az uniós forrásrészt megelőzve teljesíti a kifizetéseket. Magyarorszáég az utolsó centig lehívja az uniós forrásokat.

  • de az egyik kocsmai szakkommentátorunk interfellációnak nevezte az interpellációt.

  • Semjén válaszol??? Mi köze ehhez??? Ettől függetlenül szakmai választ kíván adni. Nem korrupció van, hanem adminisztratív vita - tudjuk meg. Persze, Brüsszel megint jogtalanul csesztet minket. Ja, most látom, hogy minden szót papírból olvas. Ha megkérdeznénk, mi az a Fejlesztési Ügynökség, bajban lenne.

  • Kinek adtak ajándékba 30 ezer hektár állami földet, kérdezte a jobbikos Magyar Zoltán a pályáztatás nélkül bérbe adott földekről. Nem tudni, hogy ezek a földek kinek a gazdagodását szolgálják. Még jogszabályt is hoztak, hogy ezeket az adatokat ne kelljen kiadni. Lehetetlen, hogy a polgár nem tudhatja, ki műveli az állam földjét - a jobbikos képviselő ezzel az interpellációjával akár a Transparency Internationalhez is felcsaphatna.

  • Nemény szerint az összes pénz Simicskáékhoz megy. Szerinte tele van az egész hűtlen kezeléssel. Na ez eléri az ingerküszöböt. A Fideszes kórus közepes hörgésbe kezd, mintegy megrettenve tetteik lehetséges következményeitől. A képviselő nem fogadja el a választ, de a többség igen.

  • Nemény András szocialista képviselőt hallgatva azon gondolkodom, hogy vajon milyen gyakori simicskázást tart üdvösnek az MSZP-s kampánycsapat. Ezzel nem lehet feledtetni nyolc év katasztrofális kormányzását.

  • A kocsmapolitológusokat arról kérdeztük, hogy szerintük hogyan lehetne gatyába rázni az országot. Kiderült, hogy az összefogás reménytelen, bárki is fog össze bárkivel, de van egy remek javaslat, amit egyikük így fogalmazott meg: "Bemennék a parlamentbe és megkeresném azokat a képviselőket, akik már tettek valamit ezért az országért. Van azért ilyen mindegyik pártban. Na, ezeket összegyűjteném, dolgozzanak csak, a többit meg elzavarnám a picsába."

  • Amikor a Jobbik a magyar föld védelméről beszél, semmit nem tesz, csak a politikai haszonszerzés a cél, csinál úgy mintha válaszolna Budai Gyula. Vannak olyan földek, amiket nem lehet 20 évre hasznosítani, ezért egy évre adják bérbe. Úgy tűnik Budai számára nagyon nem egyértelmű, miért kellene közzétrenni az állami földek bérlőinek adatait. Mint mondja, a minisztériumot egyelőre csak első fokon kötelezték arra, hogy a bérlők adatait adják ki. A minisztérium a jogerős döntést majd elfogadja.

  • Elfogadja a Magyar Zoltán (Jobbik) interpellációjára adott választ?

  • Egész napos iskola helyett kötelező napköziket vezetett be a kormány az új tanévben, bírálta az Emmit az LMP-s Osztolykán Ágnes. Az egész napos iskola rugalmas, alkalmas a hátrányok csökkentésére, de ennek feltételei nem adottak. A kötelező napközik csak arra való, hogy a tanárok többet legyenek bent az iskolában, ha már emelik a bérüket. Jobb lenne, ha a gyerekek inkább hazamennének és valami hasznossal töltenék az idejüket.

  • Még soha senki nem mondta ki ennyiszer 5 perc alatt azt, hogy "Tisztelt képviselőtársam!". Gratulálunk!

  • Budai Gyula már megint a földmutyit magyarázza, de nem megy neki. Már a hároméves lányom is hatékonyabban kamuzik, amikor nem akar lefeküdni este. Egyébként Gyula nehezményezte, hogy beszóltam az Orbán lány esküvőjére. El kellett szomorítanom, hogy annál még a borneói páviánok jövője is sokkal jobban érdekel, ezért aztán nem is nagyon szóltam semmit a frigyről. Apropó! Vannak Borneón páviánok?

  • A feltételek nem voltak adottak az igazi egész napos iskolákhoz, ezért a törvényben ez csak lehetőség, válaszolt Osztolykán Ágnesnek Hoffman Rózsa, aki ma élénk narancssárga kosztümben lép fel. A napközi nem kötelező, a szülő kikérheti a gyereket. Délután az iskolák majd színes programokat fognak szervezni azoknak, akikre otthon nem tudnak vigyázni.

  • Kicsit feszül ez a blúz, nem? - ragadja ki Hoffmann Rózsa felszólalásának lényegét az egyik kocsmai szakkommentátor.

  • Elfogadja a Mile Lajos (LMP) interpellációjára adott választ?

  • Mile Lajos felszólalására előkészített posztunkat akkor sem hagyjuk veszni, ha helyette Osztolykán Ágnes, LMP-s politikus kérdezte is Hoffmann Rózsát:

    Mile egyfajta jogi automatizmusnak köszönhetően lett az LMP frakcióvezetője tavaly decemberben, amikor egy drámai vasárnapi napon sorba mondtak le a párt vezetéséről az LMP-sek. Jávor Benedek, Szabó Tímea és Karácsony Gergely lemondásának oka az volt, hogy a küldöttek azt fogadták el a konresszuson, hogy az LMP ne csatlakozzon Bajnai Gorndonhoz. Mile így vasárnaptól egészen hétfőig frakcióvezető lehetett.

  • Hogy megszépült ez a Mile Lajos! - gondoltam, de most látom, hogy a forgatókönyvvel ellentétben Osztolykán Ágnes beszél. A kötelező napközi nevű elmebajról kérdezi Hoffmann Rózsát. Izgalmas! Hoffmann Rózsa kikéri magának a túlzó állításokat. Ugyanis csak fontolgatták, de nem vezették be. Sokan egyébként úgy tapasztalták, hogy a tankönyvek kiszállítását is csak fontolgatták. Ha a képviselő olvasta volna a törvényt, akkor tudná, hogy nincs kötelező napközi, mert a szülő elkérheti a gyereket. Elkérheti!!! Ha ilyet tapasztal, hogy valahol mégis kötelező, szóljon, Ő intézkedik. (Nyilván kiszabadítja a nebulókat.) Osztolykán Ágnes szerint nem kapott választ. Szerinte Hoffmann nem mozdul ki az irodájából, így nem tudja mi a helyzet. Nem fogadja el a választ, de láss csodát: a többség elfogadja. Aztán majd könyöröghetnek a suli előtt a gyerekükért, hogy adják vissza!:)

  • lsimon
  • A magyar kormány példa nélküli intézkedést kezdett tavaly - így kezdi interpellációját a rezsicsökkentésről a fideszes Németh Szilárd István. Aztán még elhangzik az is, hogy Magyarország jobban teljesít. Ugye Önök is sejtik, mire megy ki itt a játék?

  • Csepel fideszes polgármestere megválasztása után azt nyilatkozta: „Mindig arra törekedtem a politikusi munkám során, hogy ne hazudjak". 2013-ban a Népszabadság kérdésére azt válaszolta, ezt eddig száz százalékosan sikerült betartania. Reméljük marad az eddigi stratégiánál. Németh volt egyébként az, aki tavaly novemberben imádságra szólította a csepeli polgárokat a kerület hivatalos weboldalán: Az ellenzék által brutálisan támadott Orbán Viktorért mondatott imát.

    De a személyes kedvencem ez a részlet a vele készült interjúból az fn24-en:

    " fn24: Mi a garancia arra, hogy állami kézben nem pusztulnak le a közszolgáltatók?

    NSZ: Az a garancia, hogy nem pusztulhatnak le. Kiemelt kormányzati cél, hogy működjön a rezsicsökkentés rendszere."

  • Hogy Fónagy János szerint is sikeres volt-e a rezsicsökkentés.

  • Bajnai Gordon közleményben reagált a parlamenti fejleményekre:

    Orbán Viktor elveszítette az államadósság ellen folytatott háborút, elveszítette a növekedésért folytatott háborút és elveszítette a munkahelyekért folytatott háborút. Orbán Viktor minden fronton veszített - egyedül a propagandaháborúban vannak sikerei.

    A költségvetés sokadik módosítása, a hiánycél megemelése újabb beismerése mindennek, miközben tételesen cáfolja Orbán Viktor napirend előtt elmondott nagy szavait.

    Orbán Viktor elveszítette az államadósság elleni háborút: ma magasabb az államadósságunk, mint 2010-ben. A 2011-ben tapasztalt átmeneti csökkenés is csak 3000 milliárd forint nyugdíjpénz államosításával sikerült. Ezzel pedig egyhavi nyugdíjat vett ki a most legaktívabb korosztály zsebéből - feleslegesen.

    Orbán Viktor elveszítette a növekedésért folytatott háborút is. A beruházások csökkenése miatt a gazdaság képtelen növekedni: ma annyi beruházás sincs, amennyi a termelés szinten tartására elegendő.

    Orbán Viktor elveszítette a foglalkoztatásért folytatott háborút. A látszólagos bővülés kizárólag a számokkal való trükközés eredménye: csak az államilag finanszírozott közmunkának köszönhető. A valódi gazdaságban, a versenyszférában gyakorlatilag nem nőtt a munkahelyek száma. Az alkalmazásban állók száma nem magasabb, mint a 2010-es kormányváltáskor Orbán Viktor elveszítette a jövőnkért folytatott háborút is. Vagy inkább meg sem vívta azt. A zárszámadási törvény szerint csupán egyetlen év alatt, 2011-ről 2012-re majd’ 130 milliárd forintot vontak ki az oktatási rendszerből. Ez közel 10%-os csökkentés, de a közoktatásnál még brutálisabb megszorítás történt: több mint 15%-os elvonással. A magyar pedagógusoknak valójában nem a bére emelkedett, csak a kötelező óraszáma.

    Mindezek után Orbán Viktor most úgy készül elkölteni újabb 1000 milliárd forintnyi közpénzt, hogy az megint jobban szolgálja az Orbán-Simicska birodalom, mint Magyarország érdekeit. Az 1000 milliárdból csupán 40 milliárd jut az Orbán-rezsim egyik legdurvábban megtámadott területének, az oktatási rendszernek.

    Ezzel szemben érdemi pénz jut a takarékszövetkezetek lenyúlására, és az E.On gáz üzletágának kivásárlására. Ez utóbbi kapcsán a pontos összeg annak ellenére sem ismert, hogy az Együtt-PM Szövetség felszólítására a kormány még meg is ígérte, hogy nyilvánosságra hozza a konkrét vételárat és a szerződéseket.

    Orbán Viktor ezt az ígéretét sem tartotta meg, így máig sem sikerült cáfolni azokat a sajtóhíreket, hogy a kormány – érthetetlen okból – állítólag 150 milliárd forintos ráfizetéssel készül megvenni az E.On gáz üzletágát.

    Kinek az érdeke, hogy Magyarország ilyen súlyosan ráfizessen a kormány bizniszére? Az Együtt-PM nevében ezért továbbra is követelem az E.On-ügy teljes nyilvánosságát!

    Budapest, 2013. szeptember 9.

    Bajnai Gordon,

    az Együtt-PM Szövetség vezetője

  • Nekem nincs bajom az öninterpellációval, de ezt otthon a négy fal között csinálják!

    – kommentálta Schiffer András a fideszes öninterpellációt a Demokrácia 3.0 tudósítása szerint.

  • Huszonhét uniós tagország körül az első háromban voltunk a háztartások rezsiterheit összehasonlítva, meg ott voltak a devizahitelek is. A kormány sok évtizedes gyakorlattal szakított, amikor meglépte ezt, mert nem tehetett mást, mondta a kormánypárti öninterpellációra Fónagy János államtitkár. A rezsicsökkentéssel éves szinten egy nyugdíjas 40 ezer forintot, a panelekben élők 60 ezer forintot, a vidéki kertes házban élők 70 ezer forintot tudnak megtakarítani.