Ábrahám
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem is olyan rég adták át a hollandiai Utrechtben a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát. Belegondolni is nehéz, hogy mekkora forgalom van ott (na jó, azért segítünk), ahol szükség van egy hatezer férőhelyes kerékpár-tárolóra.

    És ez még csak az első ütem! Októberben további 1500 hellyel bővül, 2018-ban pedig a második szárny is kinyit, így összesen 12500 férőhely lesz benne.

    A Bicycle Dutch videója és posztja nem csak azért érdekes, mert tök jól bejárja a félkész létesítményt. Kiderül belőle az is, hogy mivel egy közpénzből épülő, közösségi beruházásról van szó, nem csak a sajtónak rendeztek folyamatosan bejárásokat az építkezés alatt, hanem minden érdeklődőnek. Szimpatikus.

  • Ezt a képet az MTI fotósa, Varga György lőtte Nagykanizsán, a Förhénc-hegyi kápolnánál. A képen egyszerre 2 meteor is látható köszönhetően a hosszú expozíciós időnek. A Perseida meteorraj tetőzésén ugyan már túl vagyunk, de a hét végéig még bőven van lehetőségünk számolni a hullócsillagokat. Na meg kívánni!

  • Rég érkezett már ilyen jó hír: októberben Magyarországra jön a legendás vibrafonos-billentyűs Mulatu Astatke. A zenéje ha máshonnan nem, a Broken Flowers című Jarmusch-filmből lehet ismerős.

    Astatke az etióp népzenét keverte jazzbe, ezzel lényegében létrehozott egy mára egész jelentős, sőt egyre népszerűbb vonalat. Nem tudnék most olyan dolgot mondani, amit ennél a koncertnél sokkal jobban várnék.

  • Shenyang egyik sertéstelepén napi edzést tartanak a disznóknak. Hogy az állatok élvezik-e a toronyugrást, nem tudom, de egész biztos, hogy izmosabbak, mint a szűk ólban tartott társaik.