György
2 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Magyar Madártani Egyesület minden év áprilisában és májusban megtartja a Fülemülék Éjszakája című programsorozatot, amiben tapasztalt madarászok segítségével kirándulhatunk, és hallgathatjuk meg a világ egyik legszebb hangú madarának énekét.

  Az első ilyen program Budapesten, a Margitszigeten lesz csütörtökön, de szinte minden megyében meghirdettek már hasonlót (itt lehet megnézni a helyszíneket). Ne hagyja ki!

 • Vicces, de a Kreml hivatalos oldaláról szerkesztették be Orbán Viktor Wikipedia-oldalára a miniszterelnök aktuális profilképét, ami az angol és a magyar nyelvű oldalon is látható most.

  Azt már rögtön itt az elején leszögezném, hogy ennek talán semmi, de semmi jelentősége nincs az égadta világon. Viszont, már belegondolni is elképesztően vicces, hogy Magyarország miniszterelnökéről nem volt jobb (és szabadon elérhető) kép a világszéles interneten, mint a pont a Kreml oldaláról letölthető fotó.

  Amiről, ráadásul, első körben kivágták Orbán Viktor fejét (a képen eredetileg épp kezet fog Putyinnal 2016. áprilisában), majd pár nappal később kiphotoshopolták a feje mögött a fehér területet is.

  krem

  Ez az eredeti kép:

  tumblr inline oowujckNYO1qbiefe 540

  Tumblren indult a nyomozás a profilkép eredetéről, de sokat mondjuk nyomozni sem kell, mert a Wikin minden változtatás remekül dokumentálva van. Eszerint a Kreml fotóját egy Cheep nevű felhasználó töltötte fel áprilisban, majd RLevente retusálta át a profilképet májusban. A szerző egyébként nem-túl-aktív a miniszterelnök wiki-oldalán, ez ugyanis az egyetlen érdemi változtatása az oldalon az elmúlt évekből.

  Itt a profilkép cseréjének rövid története.

  Egyébként, ha a rejtett igazságra kíváncsiak: Orbán Viktor nevére keresve a Google képkeresőjében szinte csak olyan fotókat fognak találni a szabadon használható képekre szűrve, ahol a miniszterelnök Putyinnal fog kezet, vagy épp a közelében tartózkodik - ezeket a fotókat mind a Kreml teszi hozzáférhetővé:

  Mit jelent ez?

  Ezek szerint tényleg nincs egy friss, saját gyártású, szabadon elérhető profilkép az interneten Magyarország miniszterelnökéről? Úgy tűnik, nincs. Csak Moszkván keresztül.

  Úgy tűnik, nincs. 

 • Rómából érkezik és a győri polgármester Borkai Zsolt is ott lesz a lángfogadásnál. 

  Győrben rendezik ugyanis az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megadja a módját ennek az eseménynek is.

 • Ha már most ilyen:

  18118856 1411859958870612 4586057723374494387 n

  A fotót a Metróért Egyesület Facebook-oldalán osztották meg, azzal a hozzáfűzéssel, hogy a felvétel a 6010-es pályaszámú, felújított orosz metrókocsiban készült. Az ilyenek ártanak legtöbbet ennek a járműcserének a megítélésében.

  Bíró Endre, az egyesület elnöke a képhez annyit tett hozzá, személyes félelme az, hogy ezek a legalább 30 éves konstrukciójú kocsiszekrények rendkívül silány anyagminőséget biztosítanak. A képen egyébként szerinte egy rossz korrozióvédelemmel ellátott fém tartószerkezeti elem látható, ami két hónap után ledobta a festéket.

  A keretes szerkezet kedvéért újra feltesszük a kérdést: hogy fogja ez az orosz metró 30 évig bírni?