Salamon
7 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A franciapolinéziai Papeete-t ábrázoló képeslapot 1966-ban adta fel Chris - aki a vezetéknevét nem írta a képeslapra - Robert Giogiónak. Azt írta, nagyon jól érzi magát. A képeslap most úgy került elő, hogy nemrég elküldték arra a címre, ahova Chris címezte. A posta szerint még külföldön akadt el a képeslap, de amúgy büszkék rá, hogy többnyire pontos munkát végeznek.

  Az is kiderült, hogy a képestlapot Chris Reynolds adta fel, aki egy egyetemi jogászprofesszor. A levél címzettje egy barátja volt, aki szintén jogász. Reyolds elmesélte, hogy nem emlékszik arra, hogy mikor írta pontosan a képeslapot, de az biztos, hogy 15 éves volt, és Tahitin voltak a családjával, ahonnan nem sokkal később Angliába mentek. Robert Giorgio 16 éves volt, és az iskolából ismerték egymást, de aztán megszakadt köztük a kapcsolat. (Independent)

 • Tehát nem azért elérhetetlen hetek óta a kormánypárt honlapja, hogy ne lehessen visszakeresni a fideszes politikusok korábbi (ma már néha-néha kínos) nyilatkozatait, ahogy az újságírók között terjedő összeesküvés sejteti.

  De vajon a Fidesz frakcióvezetőjének a Fidesz.hu jelenleg elérhetetlen archívumáról a hirtelen beszántott Népszabadság jutott eszébe, vagy ez csak egy rosszmájú feltételezés? Nézze meg és döntse el!

 • Bill Murrayt a kiemelkedő amerikai humoristákat elismerő Mark Twain-díjjal tüntették ki vasárnap.

  Az Idétlen időkig, a Szellemirtók és A Grand Budapest Hotel sztárja az ünnepségen elmondta, hogy sikerét a családja szeretetének és azoknak a tehetséges kollégáinak köszönheti, akikkel több mint négy évtizedes pályafutása során együtt dolgozhatott.

  A Mark Twain-díjat korábban Richard Pryor, George Carlin, Lily Tomlin, Neil Simon és Eddie Murphy is átvehette. Az elismerést olyan művészeknek szánják, akik humorukkal hasonlóan nagy hatást gyakoroltak az amerikai társadalomra, mint a 19. századi író.

 • Áron szúrta ki a Kámfor utcai táblát, amin a kissé gondozatlan terület tulajdonosa ad tanácsot a kéretlen szemetelőknek.

  A tábla 2009-ben  és 2011-ben még nem volt kinn, a 2014-es térképen tűnt fel.