Péter
8 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rengeteg előnye van annak, ha valaki az Egyesült Államok elnöki székéig (és asztaláig) jut. 

  A Financial Times riportere Donald Trumppal beszélgetett az elnökség első száz napjáról, és az interjú egy pontján rákérdezett a piros gombra is, ami ott virít az elnöki asztalon, egy szolid, fa dobozba ágyazva.

  Mindenki ideges lesz egy kicsit, amikor megnyomom!

  Mondta Trump viccelődve,

  majd előre hajolt és megnyomta a gombot, mire a Fehér Ház egyik inasa lépett a szobába egy pohár hideg kólával.

  (Gizmodo)

 • A Police.hu-n olvastuk, hogy a Gárdonyi és Dunaújvárosi rendőrkapitányság szakmai együttműködésének köszönhetően egyszerre négy különböző bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg egy ercsi férfit. Ebben az esetben indokolt lehet a hazai internetes sajtó egyik kedvenc fordulata, ugyanis ebben a helyzetben "ez még nem minden".

  20172904082712

  K. Sándort fogták el, akinek elég pörgős lehetett a csütörtöki napja. Miután megállították a rendőrök, a következők derültek ki:

  • nem volt rajta bukósisak
  • lopott motoron közlekedett
  • nem volt nála jogosítvány
  • a motor csomagtartójában két lopott rádiós magnó volt nála
  • és még a szonda is pozitív értéket mutatott ki.

  Az már csak slusszpoén, hogy a lopott robogóval autót lopni indult, ám azt nem sikerült beindítania. A körzeti megbízott Ercsiben elfogta, a bíróság pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

 • Április 29. a tánc világnapja, már egészen 1982 óta. Az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete döntött erről, és Jean-Georges Noverre francia balettművész születésnapja miatt választották a mai napot.

  Több programot is szerveznek ennek örömére ma az országban. A Magyar Táncművészeti Egyetem például három órás élő Facebook közvetítéssel ünnepel, aminek keretében bárki belenézhet a próbákba, láthatja a korábbi növendékeket nyilatkozni, 11:15-től pedig a tanulók egy előadását lehet megnézni.

  A Margit-hídon a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház szervez egy közös flashmobot, délelőtt 10 órától. Ezzel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a kortárs táncforma is egy testmozgás, ami nemtől és kortól függetlenül formában tart. 

 • Az elmúlt napokban mintha kicsit elcsendesedett volna a főváros. Nemrég még egymást érték a nagyobbnál nagyobb tüntetések, fanyar transzparensekkel vonultak Budapest utcáin a fiatalok, de hol vannak már ezek? Egész héten úgy feküdtem le aludni, hogy nem visszhangoztak a fejemben skandálások, és nem lobogott lelki szemeim előtt az EU-s zászló. 

  Persze, valahol mélyen éreztem, hogy a pillanatnyi megnyugvás nem fog sokáig tartani, csak vihar előtti csend ez, nem a végső megbékélés hangja. És igen, jól gondoltam, folytatódik a tüntetéshullám! A Hvg.hu azt írja, hogy május 4-én büfékocsisok fognak demonstrálni Budapesten: 

  A legtöbb közkedvelt hazai food truck nem kap engedélyt a közterületen való működésre. Ezért a legnagyobb street foodos gasztrofesztivál, a Food Truck Show előtt figyelemfelkeltő felvonulást rendeznek. A demonstráció 14 és 15 óra között zajlik, a büfékocsik konvojban vonulnak a Citadellától az Astoriáig

  - írta lap. 

  A fülemben pedig megszólalt egy hang, ami azt súgja: több tiszteletet a hamburgereknek! (A budapesti food truck-helyzetet egyébként két éve alaposan körbejártuk, itt elolvashatják.)