Zoltán
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez a férfi úgy gondolta, hogy lefotóz egy idilli aligátor családot. Ám mivel messziről nem ment, úgy gondolta, hogy közelebb megy. Csakhogy a dühös anya aligátor - aki a kicsinyeit védte - úgy gondolta, hogy elmehet a fotós a francba:

 • Idősebb olvasóink talán még emlékeznek arra, hogy a konzervatívabb időkben volt egy Erzsébet tér nevű közpark Budapesten. Elég menőn nézett ki, elegáns szállodák, nagykövetség, városháza, templom nézett rá.

  Aztán ahogy liberálisabb, gazdasági szempontokat figyelembe vevő vezetés került előtérbe, az évek során fokozatosan elvesztette köztérjellegét.

  Mára már nem a közé - gyakorlatilag néhány vállalkozó telephelye -, és nem is park, hiszen az elárusítóstandok, a vendéglátóhelyek, az óriáskerék és a rekláminstallációk mellett az nem fér el.

  Valami adminisztrációs hiba miatt maradt a térnek egy kis szeglete, ahová nem építettek fel sem elárusítóstandot, sem vendéglátóhelyet, sem óriáskereket, sem rekláminstallációt. Az illetékesek úgy döntöttek, hogy ha már nem termel pénzt ez a rész, akkor legalább ne is vigyen, úgyhogy nem költöttek se fűmagra, se öntözővízre, se kertészre.

  Tulajdonképpen nagyon rendes döntéshozóink vannak: míg mások szórják a pénzünket hülyeségekre, ők takarékoskodnak vele. Nagyon köszönjük!

 • Moise Kean volt az első 2000 után született játékos, aki pályára léphetett az európai topligákban, amikor novemberben beállhatott Pescara elleni bajnokin a Juventusba, most viszont nem ezzel, hanem egy elég bizarr üggyel került a figyelem középpontjába az elefántcsontparti származású olasz játékos.

  Kean szülei ugyanis mezőgazdasággal foglalkoznak Elefántcsontparton, elég nagy földjük is van, ezért amikor Keant megvette a Juventus, a játékos apja a 700 ezer eurós éves fizetés mellett pár traktort is kért, hogy még jobban menjen otthon a munka.

  Ezeket viszont azóta sem kapta meg a Juventustól, amely azt állítja, sajnos a traktorok nem férnek bele a klub büdzséjébe – pedig csak Gonzalo Higuaín 7,7 millió eurót keres évente a klubnál. A dolog azért bajos, mert Kean még nincs 18 éves, vagyis csak a szülei jóváhagyásával írhat alá bármilyen szerződést, és ha nincs traktor, hosszabbítás sem lesz a Juvénál.

  A Kean-ügylet egyben óriási potenciált nyithat meg a jövőre nézve, Football Managerben például imádnám, ha úgy igazolhatnék Debrecenből, hogy pár kombájnnal szépítenék az ajánlaton.

 • Írtuk volna 120 éve, amikor a borsodi megyeszékhely, a kisemberekre gondolva, elindította az első villamosát. Sőt azóta már meg is duplázta a villamosvonalainak a számát. Van az 1-es és a 2-es villamos, mondjuk pont ugyanazon az útvonalon. De most nem ezt, hanem a 120 éves évfordulót ünneplik, eképpen:

  A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén, június 24-én a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében 16:00-22:00 óra között különleges estét szervez, írja közleményében a helyi társaság.

  Forrás: mvkzrt.hu
  Forrás: mvkzrt.hu

  Ki lehet majd próbálni, milyen beülni egy autóbuszok illetve egy villamos vezetőfülkébe. Lesz veteránjármű-kiállítás, különleges járművek bemutatója, gyerekprogramok, telephely-látogatás, és még koncert is, az MVK Zrt. színpadán 18 órától a Holdviola Zenekar, 19 órától a Musical Műhely és 20 órától Mogyorósi Adrienn lép fel. És lesznek ingyenes járatok, bővebben itt olvashat erről.