László
19 °C
26 °C

Mindenkit lehagyott az emelkedőn: itt kapcsolta volna be a motort a bringás?

2016.02.01. 14:58

Először kaptak el rejtett motorral csaló kerékpárversenyzőt a hétvégi ciklokrossz-világbajnokságon. Az U23-as nők között tekerő Femke van der Driessche-nél találtak vázba beépített elektromotort, és ezzel együtt megindultak a találgatások is, hogy vajon használta-e már korábban is.

A 19 éves belga lány a mostani vb-n még dobogóra sem tudott állni, de tavaly november 1-jén a Koppenbergcrosson a második lett a felnőttek között. A pálya része volt egy nagyon meredek macskaköves emelkedő is, maga a Koppenberg, ahol Femke van der Driessche simán otthagyta a bolyt. 

Most az erről készült felvételre mutogatnak, hogy a sebességkülönbséget biztosan akkor is motorral érte el. A versenyt nem nyerte meg, csak második lett 58 másodperc hátránnyal a Jolien Verschueren mögött, de most több versenytársa is azt nyilatkozta, nem értették, mitől javult ekkorát Van de Driessche. A holland Maud Kaptheijnsnek a Koppenbergcrosst követő Európa-bajnokságon is gyanús volt a belga vetélytársa. A Sport Wereldnek azt nyilatkozta, hogy a Koppenbergcross előtt két perccel verte, aztán az Eb-n, ahol nagy formában ment, már ő kapott ki tőle 20 másodperccel.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!