Olimpia 2004

Elszalasztott érmek - a tizenharmadik nap

2004. 08. 27., 01:00 | Frissítve: 2004. augusztus 27., péntek 01:40

A magyar csapat leggyengébb napja volt a csütörtöki. A női kézilabdázók elvesztették a franciák elleni negyeddöntőt, így csak az 5-8. helyért folytathatják. Az éremre is esélyesnek tartott Balogh Gábor öttusázó hiába nyerte meg a lovaglást, csak a tizedik helyen végzett. Gerelyhajítónk és műugrónk is kiesett a versenyből, a kajak-kenu versenyen viszont mind a négy hajónk biztosan jutott a döntőbe. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség fellépése miatt veszélybe került Annus Adrián kalapácsvető aranyérme. Az Index összefoglalója a tizenharmadik napról.

Az Egyesült Államok három, Kína csak egy aranyérmet nyert az olimpia csütörtöki versenynapján. Megszerezte első győzelmét a Dominikai Köztársaság és Üzbegisztán csapata. A női vízilabdázók döntőjét Olaszország, a női futballistákét az Egyesült Államok nyerte Görögország, illetve Brazília ellen.

Nem vágtunk vissza a franciáknak

Klikk a képre!
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Ismét a hajrában veszette el a franciák elleni negyeddöntőt az első félidőben szinte végig vezető magyar női kézilabda-válogatott. Mocsai Lajos szövetségi kapitány ötven másodperccel a mérkőzés vége előtt, kétgólos magyar hátránynál kérte ki utolsó idejét, Görbicz az utolsó öt percben három labdát adott el. Az olimpia előtt az aranyéremre is esélyesnek tartott magyar csapat legfeljebb ötödik lehet az olimpián.
Franciaország-Magyarország 25-23

Elszálltak a férfi öttusázók>>>

Klikk a képre!

Sydney ezüstérmese, Balogh Gábor, ha nem is biztos éremeséllyel, de a favoritok között indult. Az 1999-es világbajnok már a lövészet után is rosszul állt, de a víváson szállt el teljesen. A lovaglás megnyerésével és egy jó futással is csak a nyolcadik lett, a jobban kezdő Kállai a tizennyolcadik helyen végzett.
Balogh ellőtte magát és a vívásban is rontott>>>

Mi okozta a legnagyobb csalódást csütörtökön?
 97
 7
 2
 0
 26

Minden hajó döntős

A kenu egyes ötszáz méteres számában az előzetesen az egyik legkevésbé esélyesnek tartott magyar versenyző, Joób Márton igen laza stílusban másodiknak futott be, így bejutott a döntőbe. A kajak kettesek 500 méteres számában igen meggyőző produkcióval lett döntős a Kammerer Zoltán és Storcz Botond páros. A kenu ketteseknél a Kolonics-Kozmann páros végig vezetett, majd az utolsó méteren a románok eléjük szökkentek. Kajak egyesben Vereckei Ákos különösebb megerőltetés nélkül futott be a második helyre.
Gond nélkül a szombati döntőben a kajak-kenusok>>>

Műugrásban Barta Nóra, gerelyhajításban Horváth Gergely nem került a döntőbe.

Per, kitiltás, Gestapo

Az olimpiai aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbert diszkoszvető szerint a doppingellenőrök "gestapós módszerei miatt" pszichés sokkot kapott, ezért nem tudta teljesíteni az előírt mennyiségű vizeletmintát.

Klikk a képre!
Fazekas Róbert pert indít versenytársa, Lars Riedel ellen, aki azt állította, már korábban értesült a magyar atléta állítólagos csalásairól. Veszélybe került Annus Adrián kalapácsvető olimpiai aranyérme, akinek vizeletét újra meg kívánják vizsgálni a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség munkatársai. A sportoló befejezi pályafutását. Kovács Zoltán súlyemelőt a doppingellenőrzés szabályainak be nem tartása miatt az olimpiai faluból kitiltották, akkreditációját visszavonták.
Fazekas gestapós módszerekkel vádolja a doppingellenőröket>>>
Fazekas beperli német vetélytársát>>>
Annust újra vizsgálnák>>>
Hová tűnt Annus József
Kitiltották Kovácsot az olimpiai faluból>>>
Az Index csütörtöki dopping-összefoglalója>>>

Athéni magyar érmesek és pontszerzők
Aranyérem (4): Nagy Tímea vívó, Igaly Diana sportlövő, Annus Adrián atléta, Majoros István birkózó.
Ezüstérem (6): Nemcsik Zsolt vívó, Gyurta Dániel úszó, Krutzler Eszter súlyemelő, férfi párbajtőrcsapat, Gyurkovics Ferenc súlyemelő, Kővágó Zoltán atléta.
Bronzérem (2): Cseh László úszó, Kővágó Zoltán atléta.
Negyedik hely (7): Risztov Éva úszó, Mincza Ildikó vívó, Kovács Ágnes úszó, Mohamed Aida vívó, Cseh László úszó, Likerecz Gyöngyi, Varga Viktória súlyemelők.
Ötödik hely (4): Kovács Ágnes úszó, férfi kardcsapat, női párbajtőrcsapat, Varga Gábor-Hírling Zsolt evezősök.
Hatodik hely (6): Cseh László úszó, Varga Gabriella vívó, Pars Krisztián atléta, Gál Róbert tornász, női vízilabda-válogatott, Zsivoczky Attila.
N;
hirdetés