Olimpia 2004

Veszélybe került Annus Adrián aranya

2004. 08. 26., 21:50 | Frissítve: 2004. augusztus 27., péntek 00:07

Annus Adrián befejezi pályafutását, mert a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség újra meg kívánja vizsgálni az olimpiai bajnok kalapácsvető vizeletét. Szombathelyen szimpátiatüntetést tartottak az olimpiai aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbert diszkoszvető mellett. A sportoló a doppingellenes ügynökség Gestapót idéző módszereiről beszélt sajtótájékoztatóján, de azt elismerte, hogy hibázott, amikor idő előtt elhagyta a doppinglabort.

Fazekas Róbert először szólalt meg azóta, hogy hazaérkezett az olimpiáról, Annus Adriánt ismét vizsgálnák a doppingellenőrök, Kovács Zoltán súlyemelő két év eltiltást kaphat.

Fakezas: Gestapós módszerek

A sajtótájékozató képei
Ezerfős szimpátiatüntetés mellett zajlott Szombathelyen az olimpiai aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbert diszkoszvető sajtótájékoztatója. A Haladás sportolója szerint a doppingellenőrök "gestapós módszerei miatt" pszichés sokkot kapott, ezért nem tudta teljesíteni az előírt mennyiségű vizeletmintát. Fazekas elismerte, hogy hibázott, mert a szükséges vizeletmennyiség teljesítése nélkül elhagyta a doppinglaboratóriumot, és a jegyzőkönyvben nem tért ki a doppingellenőrök zaklatására. Fazekas Róbert pert indít versenytársa, Lars Riedel ellen, aki azt állította, már korábban értesült a magyar atléta állítólagos csalásairól.
Fazekas gestapós módszerekkel vádolja a doppingellenőröket>>>
Fazekas beperli német vetélytársát>>>

Molnár Zoltán, az athéni magyar csapatvezető arra kéri a NOB orvosi és tudományos bizottságának elnökét, hogy analizálják Fazekas Róbert hiányos vizeletmintáját. A 25 milliliteres vizsgálati anyagról Kamuti Jenő korábban azt nyilatkozta, hogy a verseny után ellenőrizték, és negatívnak találták, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint viszont nem ellenőrizték a mintát.
Mire elég 25 milliliter vizelet?>>>

Olimpiai bajnok egy napig

Fazekas Róbert 70,93 méteres dobásával hétfőn olimpiai bajnok lett. Másnap kiderült, hogy a diszkoszvető önkényesen elhagyta a doppinglaboratóriumot anélkül, hogy elég mintát szolgáltatott volna, ezért elvették az aranyérmét.

Annus Adrián
Az esti eredményhirdetésen már a litván Alekna állt a dobogó legmagasabb fokán, a versenyen harmadik Kővágó Zoltánból ezüstérmes lett. Fazekas és barátja, a vasárnap olimpiai bajnoki címet szerzett Annus Adrián autóval Magyarországra indultak, miután kiderült, hogy a NOB elvette az aranyérmet. A szerdai külföldi sajtó kész tényként közli, hogy Fazekas doppingolt, és idegen vizelettel próbált manipulálni. "Bebizonyosodott, hogy még mindig vannak olyan atléták, akik a húsz éve betiltott szereket használnak" - nyilatkozta Fazekas esetéről szerdán a NOB orvosi bizottságának elnöke.

Elveszik-e Annus Adrián aranyát?
 200
 434
 831
 21
 170

Veszélyben Annus aranya

Annus Adrián Athénból való váratlan távozása után számítani lehetett arra, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség újra meg kívánja vizsgálni Annus Adrián vizeletét. Az olimpiai bajnok kalapácsvető tesztje a verseny után negatív lett. Annus szóvivője útján közölte: befejezi pályafutását. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség előbb csütörtök 12 óráig kívánta megtudni a sportoló tartózkodási helyét, majd a MOB kérésére 17 órára tolta az időpontot. Annus közölte: 23 órától jáki otthonában megtalálják a doppingellenes ügynökség munkatársai.
Annust újra vizsgálnák>>>
Hová tűnt Annus Adrián?>>>
Annus Adrián aranyérmet érő versenye>>>

Kovács sem pisilt eleget, Kecskés fennakadt

Kovács Zoltán
Fazekas Róbert után Kovács Zoltán, az olimpián helyezetlen súlyemelő sem tudott elég mintát adni az athéni doppinglaborban. A versenyét sérülés miatt feladó sportoló az olimpiai falu poliklinikáján később megjelent, de onnan elküldték. Kovácsot a doppingellenőrzés szabályainak be nem tartása miatt az olimpiai faluból kitiltották, akkreditációját visszavonták. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség két évre tilthatja el a sportolót. A pódiumra lépése előtt érték doppingoláson Kecskés Zoltán súlyemelőt. A sportoló tagadta a vádakat.
Kitiltották Kovácsot az olimpiai faluból>>>
Két évre is eltilthatják Kovácsot>>>
A második magyar pisibotrány kirobbanása>>>
Kecskést kizárták>>>
Aján megkérdőjelezi>>>
N;
hirdetés