Ez a poszt a következő Percről percre része:

Mindjárt itt a világvége

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A nyár első napja. A helyiek a Copacabana parton köszöntötték a felkelő napot, tudomást sem véve a maják által jövendölt veszélyekről.

  • szóval tényleg, nem panaszkodhatok. Voltak jó napok, meg rosszak, elment ez a 35 év és néhány nap. Sziasztok :)

  • "Gyorsan kiolvasnám a George RR. Martin Sárkányok tánca című könyvét. Pont a közepén járok és nem szeretek semmit sem félbe hagyni. :) " - írta Kitti arra a kérdésünkre, hogy mit tenne meg szíve szerint gyorsan, még a világvége előtt. Kedves Kitti, nem tudjuk, milyen gyorsan olvas, de húzzon bele, mert már másfél óra van csak hátra. Az unalmas részeket, tájleírásokat kihagyhatja, ha az segít.

  • A Naprendszerben röpködő meteorok sebessége általában ugyanakkora, mivel – a Földhöz hasonlóan – azok is a Nap körüli pályán mozognak. A veszélyességüket a méretük határozza meg, és az, hogy hova csapódnak be. Bárhol is zuhan le egy meteor, ha elég nagy méretű, mindenképpen komoly katasztrófát okozhat, így csak egy föld alatti bunkerben lehet túlélni a becsapódást.

    Egy masszív, vízálló építmény, ami extrém felszíni hőmérséklet ellen is véd, kibírhatja a támadást, feltéve, hogy a meteor nem pont oda csapódik be. Az atomtámadással szemben a meteorbecsapódás után nem marad radioaktív sugárzás, de a por miatt lehetetlen lesz lélegezni a felszínen, még akkor is, ha a hőmérséklet már visszaesett. A bunker szellőzőrendszerét emiatt érdemes szűrőberendezéssel ellátni.

  • A romló biztonsági helyzet miatt kivonulnak a japán békefenntartók a Golán-fennsíkról - jelentette be pénteken a japán kormány.

    MOST? Most már minek?

  • "Oroszlánt, tigrist és leopárdot simogatnék" (Borbála)

    "Felkeresnék egy repülőteret, próbálnék szerezni egy pilótát, és valóra váltanám utolsó álmom, hogy repülhessek ebben az életben. Szabadon minden kötöttség nélkül, úgy mint egy madár! " (Balázs)

    "Két üveg jó pálesszel levonulok a borospincébe, és gondolkodok." (Gyula)

    "Nem vettem el a csajom feleségül!" (Richárd)

    "Még mielött elön a világvége, szeretném a dolgozóim értékelését befejezni! 68,68%-on állok! Kinyomtatom, hogy apokalipszis után is meglegyen, és ne dolgozzak az idei utolsó munkanpomon hiába! Szerencsére itt van céges bunker meg minden, úgyhogy én a meteorzáporos világvégét szeretném az összes digitális adat törlődésével, beleértve a két svájcifrank hitelemet is!

    Szép apokalipszist nektek is!" (Bálint)

    "Annak a tucatnyi embernek a csoportjához tartozom, aki nem indult zenei tehetség(?)kutatón. hallottam krisztiánt...talán nekem is meg kellett volna próbálnom." (Jani)

    "Sose tudom már meg, hogy Hancu tényleg az én tudatomnak egy alternatív kivetülése vagy egy tőlem függetlenül létező entitás :-(" (Hancu)

  • Cipruson már elkezdődött a vég

    Van-e rosszabb, mintha egy országot a görögökkel és azzal a Belizével emlegetnek együtt, amiről legfeljebb csak perverz földrajztanárok óráin hallhattunk? Az már csak hab a pusztulás tortáján, hogy Belize legnyugatibb pontja alig negyven kilométerre van a guatemalai maja rezervátumtól.

  • áruhitelt nem kellett volna olyan rendesen törleszteni. Úgyse lesz itt már főzőcskézés.

  • 6127146 700b
  • És akkor jöjjön minden idők leghíresebb világvége dala a Doorstól, ami ugye az Apokalipszis mostban is kiemalt szerepet kapott. Ajánljuk mindenkinek, aki édes-búsan, egy hatalmas trombitával a kezében akarja elbúcsúztatni ezt a szörnyű, értelmetlen, mégis fájdalmasan szép világot.

  • "Én nem hiszek ebben a világvégemarhaságban ugyan, bár a maják nem hiába voltak magyarszármazásúak, nyilván nem beszélnek mindenféle hülyeségeket évezredeken keresztül. Azért biztos, ami biztos, fölvettem az alufóliasisakot, azon állítólag nem jön át a napfoltevékenység maximuma. Ez a vastagabb grillalufólia állítólag tényleg véd. Komoly." - írja egy "cvikli" nevű internetező a Tumblren, és fotóval is illusztrálja a tanácsot. Érdemes megfogadni!

  • A britek kétszer is nekimentek ugyanannak a témának, egyszer a hetvenes években, aztán 2008-ban is, de még így is tudtak újat mutatni a rohadék vírus majdnem kipusztítja az emberiséget témakörben. Maroknyi túlélő, sittes, orvos, mihaszna tini, van itt minden, ami a drámához kell. Az ihletet a SARS- és madárinfulenza-pánik ihlette, és sokkal depressziósabb, mint bármi, amit az amerikaiak letettek az asztalra.

    Világvége faktor: kövér tízes, semmi nem működik, az emberekről meg rövid idő alatt kiderül, mekkora állatok tudnak lenni.

  • A világvége alkalmából a rendszergazdák azon vitatkoznak, hogyan kell helyesen leállítani a számítógépes rendszereket, mielőtt beköszönt a végítélet. Konszenzus még nincs, de abban mindenki egyetért, hogy a Nokia 3310-es ezt is túléli majd.

  • Nem tudni mit akarnak, mindenesetre könyvet ajándékozni órákkal a világvége előtt nem túl okos ötlet.

  • Senki ne felejtse, ha mégsem lenne világvége, Pataki Attila mindenkit vár holnap egy fergetes Edda koncertre a Papp László sportarénába! Mondjuk kérdés, hogy a pénzügyi rendszer teljes megsemmisülését váró énekes most akkor ingyen beenged-e mindenkit, vagy mégis ragaszkodik majd az akkor már értéktelen papírfecnikhez.

  • 2004 telén három egymást követő napon leeresztetted a kocsim kerekét (anyósülésnél lévőt mindig), nyugodtan add most már fel magad. Régóta nem haragszom, tényleg, csak nagyon kíváncsi vagyok.

  • PSY jól megszívta, a Gangnam Style ebben az ütemben sosem éri el az egymilliárd letöltést. Alig több mint egy órával a világvége előtt 998 088 796-letöltésnél tart a videó a YouTube-on, igaz, a másolatokkal, átvételekkel, feldolgozásokkal együtt bőven megvan a milliárd, de az eredeti videót még mindig nem látták elegen. Összejön vajon egy óra alatt a hiányzó kétmillió?

  • De ki kell takarni a rendőr arcát vagy nem?! Mindegy, vilagvége lesz, ez vet a rendőrök megélhetési pereskedéseinek is.

  • Mi lesz, ha nem az ufók, nem is a természeti erők, hanem az emberiség pusztítja ki önmagát? Például egy atomháború formájában? Atomtámadás esetén kiváló védelmet nyújthat a föld alatti atombunker. Budapesten a metróalagutakat érdemes célba venni, ha a támadás előre megjósolható. A fővárosi Rákosi-bunkert 1949-ben kezdték el építeni, amikor a nukleáris csapás réme valóban fenyegetőnek tűnt. Ha van időnk fölkészülni a támadásra, gondoskodjunk a bunker megfelelő szigeteléséről, valamint tartós élelmiszer és ivóvíz fölhalmozásáról.

    Ha nincs időnk védett helyre vonulni, először a csapást kell túlélnünk. Javíthat az esélyeinken, ha egy téglaépület mögött húzódunk meg, ami részleges védelmet nyújthat a lökéshullám, valamint a több száz kilométeres óránkénti sebességgel repkedő üveg- és fémdarabok ellen. Az atomvillanásba semmiképpen ne nézzünk bele, mert a Nap fényének sokszorosával világít, ez pedig pont a kritikus percekben vakíthat el bennünket.

    A radioaktív sugárzás közvetlenül a robbanás után a legerősebb, de az utóhatása akár három hétig is eltarthat. A mentőcsapatok megérkezéséig érdemes biztonságos helyre húzódni; ha mások is vannak ott, alaposan dörgöljük át magunkat szappannal és forró vízzel, hogy ne veszélyeztessük őket az óvóhelyre hurcolt sugárzó anyagokkal. A ruhánkkal ugyanígy járjunk el.

  • Következzen most a tinilányok kedvence, a Muse, akik úgy várják a világvégét, mint az igazi próféták, dühösen, harcosan és a világot ostorozva. Mindezt persze jól belőtt séróval, szomorúan a kamerákba nézve. "This is the end of the world, it's time we saw a miracle / Come on, it's time for something biblical"

  • A filmes franchise sorozatváltozata a harmadik és negyedik rész eseményeit figyelmen kívül hagyva folytatja a második film történetét. Sarah Connor igyekszik embert faragni az emó szelétől megcsapott fiából Johnból, aki majd az emberiséget győztes háborúba vezeti a gépek ellen.Ez nagyjából annyira egyszerű, mint egy macskát megtanítani az Ace of Spades című Motörhead-sláger eldúdolására, de a macska felkészítésében (jó esetben) nem akarja leszakítani a fejünket egy jövőből szalajtott vasember. A sorozatban van időutazás, paradoxon, robotcsaj és sok-sok expozíciós jelenet, de a vége az elháríthatatlan katasztrófa, a gépek győznek, mi meg megyünk a föld alá ellenállni.

    Világvége faktor: a 2007-es Los Angeles elég hervasztó, ráadásul Connoréknak nincs is túl jó dolga, de nem is szűkölködnek, így effektíve nulla, de ott van a háttérben a Skynet és az elkerülhetetlen világégés ami miatt egy tízes simán kijár.

  • Pintér Sándor nem jött. A nevében is köszöntötték a megjelenteket. Méltó ajándék a rendőrök jelképes karácsonyfája alatt. - mondta az államtitkár.

  • Komoly polémia alakult ki a szerkesztőségben arról, mik számítanak világvégés filmnek. Azok, ahol tényleg megmutatják, hogyan lesz vége a világnak, és nem akad sehol egy véres atlétás akcióhős, hogy megmentsen bennünket (ilyen volt a Képlet)? Világvége film egyáltalán az Armageddon, a Deep Impact vagy a Terminátor 2, ahol végül sikeresen elhárítják a világvégét? De ott van páldául a Világok harca meg a Függetlenség napja, ahol nem is tudjuk pontosan, hogy az idegenek totális megsemmisítést akarnak-e vagy csak egy kolonizált bolygót sok szexrabszolgával? És mi a helyzet a rengeteg Mad Max-klónnal, ahol vagy mindig elmondják a bevezetőben, hogy atomrobbanás-zombivírus-űrlényinvázió végzett az emberiséggel, vagy pedig két romhalmazos életkép között emlékszik vissza valaki könnyes szemmel az Ítéletnapra? Olvasóink ötleteit várjuk, mi a Filmvilágban is leközölhető meghatározása az apokalipszisfilmeknek!

  • az sem, ha lenne még néhány év. Vagy hónap. Még hátra. Egy utolsó tavasz mondjuk, langyos napsugarakkal. Vagy legalább januárban elropogtatni a diót a spájzból, és nézni a hótakaró dagadását odakünn.

  • "Egy korábbi világvége 1899-ben volt megjövendölve, akkor egy üstököstől rettegett a világ - hívta fel az eseményre a figyelmet olvasónk, Tibor. - Az akkor 12 éves Karinthy Frigyes így írt róla a naplójában:

    "(1899) November 11-én. Szombat,

    Két nappal a világ vége előt (?). Ugy bizony! Holnapután este fél nyolckor agyő! világ. Az iskolába már annyit beszéltek róla hogy az első pillanatokban bizony hirtelen önkéntelenül arra gondoltam, hátha igazán igaz? persze a fiuk ráczúdták: minden bizonnyal igaz. Aztán magyarázgatták hogy mért ne volna az lehetséges hogy egy eddig ismeretlen törvényü égitest kizökkenve helyéből a másikba ütközne??! És minél többet magyaráztak annál inkább kinevettem őket. Én már el is búcsúztam nagy tragicusan s nekik utolsó kívánságuk csak az volt hogy keddre semmi se legyen feladva. Fucscscs leben! Agyő!..

    November 13. Hétfő.

    1/4 8. - Fél nyolckor kéne szétmenni ennek a sárgolyónak. De nem igen szándékozik mert olyan nyugodtan forog tova mintha semmi baja se volna. Na azér nem volt érdemes annyit beszélni! Hogy most richtig semmi. (Itt a papa! Montag.) Mingyá fél nyocz. A Miczi itt mellettem a világ végéről Titán Laczi verseket ír. Én is irtam egyet. 1/2 8 -- Naaa? Semmi? Abczug mulya üstökös nem mer ős. Agyő."

  • Megszűnt a még 2009 májusában indult eljárás a cukorkartell-ügyben – közölte a Gazdasági Versenyhivatal pénteken. A GVH felidézte a közleményben: 2009. május 12-én az Agrana Magyarország Értékesítési Kft., az Eastern Sugar Cukoripari Zrt. valamint a Mátra Cukor Mátravidéki Cukorgyárak Zrt. ellen indult az eljárás, amibe 2010 áprilisában bevonták a Magyar Cukorgyártó és Forgalmazó Zrt.-t, valamint az Eurosugar S.A.S.-t is. A GVH azt valószínűsítette, hogy a cégek 2003 és 2009 között rendszeres tárgyalásokat folytattak piaci magatartásuk összehangolása érdekében. A feltételezések szerint a tárgyalások és a megállapodások kiterjedtek a cukor árának megállapítására, a vállalkozások ipari és kiskereskedelmi vevőinek egymás közti felosztására, illetve a cégek által értékesített mennyiségekkel kapcsolatos információk megosztására. A beszerzett bizonyítékok alapján végül úgy ítélték meg: nincs kellően alátámasztva a kartellgyanú.

  • Hivatalosan egy olyan helyiség sincs a városban, amelyet jó szívvel (vagy bárhogyan) óvóhelynek lehetne nevezni a tudomány mai állása szerint - írja a SzegedCafé. Igaz, nyolcvannál is több azon pincék száma, amely alkalmas lehet arra, hogy életvédelmi létesítményként szolgáljon veszélyhelyzetek esetén. Ezek többsége közintézmények és régi polgári házak alagsorában található, és talán fénykorukban is csak egy  ezelőtti átlagos bombázást bírtak volna ki. .

  • Az utolsó napon arra kértük önöket, hogy írják meg, mit bántak meg, mit kellett volna még elvégezniük az életben. Jönnek szép számmal a válaszok, Balázs Béla duplakeresztnevű olvasónk írta eddig a legszebbet:

    Felkeresnék egy repülőteret, próbálnék szerezni egy pilótát, és valóra váltanám utolsó álmom, hogy repülhessek ebben az életben. Szabadon, minden kötöttség nélkül, úgy mint egy madár! Tudom, hogy a felhők fölött, egyszer majd elér a végzetem. Nem bántott akit üldözök, akit védek, nem szeretem. Nem törvény, szónok, taps, tömeg, és nem kötelesség mi éltet. Egyszerűen az élvezet az, mi a felhők fölé késztet. Mérlegeltem, mi volt, és mi lesz, és úgy találtam mindegy mi vár. Az egyensúly alapja, puszta életem, és maga a halál.

  • Ki emel, ki emel sírba engemet?
    Kinyitnám a szemem, de már nem lehet....

  • elbúcsúzott katonáitól.