Ez a poszt a következő Percről percre része:

Mindjárt itt a világvége

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • farmerban a vízben.

  • A Jericho a CBS nagyszabású posztapokaliptikus sorozata úgy kezdődik, hogy a tékozló fiú hazatér a kisvárosba, és ott is ragad, mert egyszer csak gombafelhők tűnnek fel minden nagyváros fölött, és szépen lassan megsemmisül az Egyesült Államok. Ami marad, az a scifi-írók kedvenc toposzainak egyike, a túlélésért leginkább egymással és más csaoportokkal folyamatos küzdelmet folytató emberiség története, és igen, az emberiség alatt tessék nyugodtan az amerikaiakat érteni, albánok, szittyák vagy éppen maják itt nem rúgnak labdába. Az atomvillanásokért először a kínaiakat teszik felelőssé, de a válasz nem ennyire egyértelmű.

    Világvége faktor: tízes, ami cucc van, az elfogy hamar, mindenkinek el kell kezdenie gazdálkodni, és még a sóért is vére menő harcot kell vívni. Mindenki szív.

  • Ma délután hatkor tartotta volna évzáró ünnepségét a Polgári Magyarországért Alapítvány, ahol beszámoltak volna az alapítvány 2012. évi tevékenységéről és átadták volna a Polgári Magyarországért Díjat. Az idei díjazott a Békemenet lenne. A díjazottat Kövér László, az Országgyűlés elnöke méltatná. A díjazottat Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere köszöntené.

    Most TÉNYLEG haragszom a világvégére.

  • Képünk illusztráció
    Képünk illusztráció
  • Hol lehetne stílusosabban tölteni a világvégét, mint World's Endben? A hely egy mindössze 1 négyzetkilométeres park a massachusettsi Hingham egyik félszigetén, úgyhogy sokan nem férnek el rajta, aki közel van, siessen!


    Nagyobb térképre váltás

  • És ha most kezdenének bele a Titanicba, nem is süllyedne el.

  • az utolsó MSZP-s közlemény kiadója büszke címet, Korózs Lajos elnökségi tagnak sikerült rávernie. Korózs Orbán Viktor miniszterelnöknek gratulált, aki ezek szerint a napokban feltalálta a meleg vizet – kár, hogy az új találmányt már alig két órán át élvezhetjük. Orbán azzal vívta ki Korózs haragját, hogy az Idősügyi Tanács minapi ülésén bejelentette az időseknek járó jubileumi juttatást. „Kár, hogy ezt még az előző, szocialista kormány vezette be” – írja Korózs, aki ezek szerint tényleg igazán sajnál valamit.

  • már most festménnyé merevedtek.

  • Szóval így, hogy lezáródik az élettel töltött szakasza a létezésemnek, és számot vetek ezzel-azzal, a mérleg nem kétségbeejtő. Annyi sokkal kellemetlenebb sorsról lehetett olvasni például az újságban.

  • És akkor kezdjünk el lassan a világvégére hangolódni, mindenki tekerje fel a hangerőt, dőljön hátra, most már felesleges kétségbeesve fel-alá rohangálni. Először kezdjük valami igazán lehangolóval, csak hogy lelazuljunk. Itt van a Nine Inch Nails The Day the Whole World Went Away (A nap, amikor az egész világnak vége lett) című száma, ami a Terminátor - Megváltás egyik kulcsjelenetében is elvette már a kedvét mindenkinek az egésztől.

  • Minden idők egyik legjobb scifi-sorozata azzal kezdődik, hogy egy szedett-vedett flotta űrhajóin menekülünk az emberszabású kenyérpirítók, a Cylonok elől, amik olyan robotok, amiket mi csináltunk (mármint mi, emberek, nem mi, magyarok, még mielőtt), és keressük a Földet, az elveszett kolóniát. A robotok nem szeretnek minket, a cél a kiirtásunk, se mi nem hagyjuk magunkat, mert az egész emberiség már csak 47 973 főből áll.

    Világvége faktor: a cylonok széjjelbombázták mind a 12 bolygót, amin élünk, szabotálják az összes kolónia-alapító tervünket, a hajók koszosak és büdösek, de pia legalább van. Nyolc a tízből.

  • hogy a világ utolsó másfél órájában rohamos fejlődésnek induljanak a magyar–albán és a magyar–bosznia-hercegovinai gazdasági kapcsolatok. Erre utal legalábbis, hogy december 21-én, 10 óra 21 perckor, 1 óra 50 perccel a vég előtt Szijjártó Péter miniszterelnökségi államtitkárt nevezték ki a két bilaterális vegyesbizottság magyar tagozatának élére. Szijjártó ezzel együtt már tíz testület munkáját vezeti, jegyzi meg a Fidesz.hu az MTI híradására hivatkozó beszámolója.

  • Akárcsak ma, 1999 júliusában is világvégét vártak, egy Nostradamus jóslat alapján, miszerint „Az 1999. év, hét hónap / Eljő az égből a Terror nagy Királya”. Nos, a terror nagy királya nem jött el, a brókerek nem is számítottak rá: július közepére a hó elejinél majdnem 14 százalékkal magasabban állt a BUX, igaz, hó végére kicsit visszaesett, de így is maradt nagyjából 9 százalékos emelkedésben. Szóval akkor vásároltak a tőzsdén, el is maradt a világvége – kicsit aggasztó, hogy most viszont eladnak.

  • A Coca Cola és a Mentos már kis mennyiségben is furcsa dolgokat művel, nem lehetetlen, hogy ez lesz a vesztünk.

    endoftheworld (1)
  • Moszkvában a Kreml közelében lévő atombunkerben ma bulit tartanak, ezer dolláros belőpjeggyel. Éjfélkor kezdődött, 58 méterrel a föld alatt. Azt hiszik, hogy amíg szórakoznak, addig mi csendben mind meghalunk? És mit várnak, mi lesz ha feljönnek? És a szervezők mit hisznek, a drága jegyek ellenértékéből mit vehetnek, ha itt lesz a Vég?

  • majdnem kisütött a nap.

  • A világvége miatt nyilván Ön sem vett már karácsonyi ajándékot. Mennyit spórolt?

    Mire költi a megspórolt pénzt?

  • Tényleg közeleg a világvége. A vasúttársaság honlapja szerint jelzőprobléma miatt nem működik az irányítás. Éjjel egy rejtélyes tűzben megsérültek az elektromos vezetékek.

  • Külföldi hírességek, akik december 21-én ünneplik születésnapjukat, nyilván utoljára:

    Samuel L. Jackson amerikai színész

    Kiefer Sutherland, szintén

    Jane Fonda, ő is

    Paco de Lucia spanyol gitáros

    Miheil Szaakasvili grúz elnök

    ... és még sokan mások

    Magyarok:

    Schiff András zongorista

    Demjén Ferenc rocksztár

    Für Lajos, volt hadügyminszter

    ...és sokan mások.

  • 1524-re, majd 1624-re is azt várták, hogy hatalmas árvizek pusztítják majd el a földet. A vonatkozó Wikipedia-szócikk szerint „1523 júniusában brit asztrológusok megjósolták, hogy a vég Londonban fog kezdődni, óriási árvízzel [...] Amikor eljött a rettegett dátum, még csak egy aprócska zápor sem volt tapasztalható”. A nagy sikerre való tekintettel az asztrológusok bejelentették, hogy száz évet tévedtek, de ahogy az első, úgy a második világvége is elmaradt a zavaróan nagy szárazság miatt.

  • Kaliforniában tartózkodó kollégánk, Hanula Zsolt írja: „Három napja folyamatosan zuhog az eső, tegnap hajnalban volt egy 3,8-as földrengés, ma meg egy 3,2-es, délben cunamiriadó, szóval minden adott lenne az első osztályú világvége-hangulathoz, de a helyiek nem hajlandók észrevenni a jeleket. Mondjuk az igaz, hogy ha az eső tényleg az özönvíz jele lenne, akkor minden télen vége lenne a világnak Észak-Kaliforniában, a cunamiriadó szirénája itt a déli harangszót helyettesíti, a földrengéseken meg ne csodálkozzon, aki egy törésvonal tetején lakik. A Richter-skála szerinti 4,0 alatt az ember ki sem kel az ágyból, legfeljebb reggel megnézi az usgs.gov-on, hogy tényleg rengett-e, vagy csak álmodta (általában tényleg rengett).

    További nyitott kérdés, hogy a maják a saját időzónájuk szerint számolták-e ki a világvégét, vagy az UTC-hez igazítva, mert az a nyolc óra ide vagy oda azért határozottan nem mindegy. Sőt: mi van akkor, ha huszadikán este kiutazom a Csendes-óceánra a dátumvonalhoz, éjfélkor átlépek rajta nyugati irányban, és hipp-hopp, a 21-i napot átugorva hirtelen december 22-én találom magam, egy nappal a világvége után?”

  • Ennyi idő alatt Messi két gólt szokott lőni

  • a körözöttes meggylekvárt? Valaki azt mondta gyerekkoromban, hogy tényleg fionom, de sose mertem. Aligha lesz már rá lehetőségem, hogy kiderítsem az igazságot. Lehet, hogy mások is becsaptak. Vagy túl gyanakvó vagyok, és ezért lemaradtam életem legizgalmasabb lehetőségeiről?

  • „Ha tudnám, hogy itt a vége, felkeresnék egy repülőteret, próbálnék szerezni egy pilótát, és valóra váltanám utolsó álmom, hogy repülhessek ebben az életben. Szabadon, minden kötöttség nélkül, úgy mint egy madár!” – válaszolta Főnök becenevű olvasónk a kérdésre, hogy mit tenne a világvége előtt. „Tudom, hogy a felhők fölött, egyszer majd elér a végzetem. Nem bántott akit üldözök, akit védek, nem szeretem. Nem törvény, szónok, taps, tömeg, s nem kötelesség mi éltet. Egyszerűen az élvezet az, mi a felhők fölé késztet. Mérlegeltem, mi volt, és mi lesz, és úgy találtam mindegy mi vár. Az egyensúly alapja, puszta életem, és maga a halál” – írta.

  • És akkor hagyjuk abba a nyavalygást, és nézzünk úgy szembe a sorsunkkal, ahogy egy igazi ausztrál rocker tenné. Kőkeményen, kisterpeszben. Az AC/DC Higway To Hell című száma a vidám világvége-várók himnusza, akik a psuztulást látva azért még kinyitnak egy jó hideg sört. Amúgy az 1979-es album az énekes Bon Scott, utolsó stúdiófelvétele az AC/DC-vel, mielőtt 1980-ban meghalt.

  • Két liter vizet, konzervet, konzervnyitót (!), elemlámpát, elsősegélycsomagot és készpénzt tartson mindenki magánál, idézi a Vöröskeresztet az Ottawa Citizen. A készpénz arra az esetre kell, ha nem működnek a bankautomaták, ami világvége idején simán elképzelhető.

  • Már mind halottak vagyunk, de a pokolban van wifi. Ölel: Ausztrália

    44409 10151296126708817 1079639198 n
  • Nagyot tévedett Korózs Lajos, ha azt hitte, hogy a meleg vizes közleményével zavarba tudja hozni Török Zsoltot. A szocialisták a világ utolsó MSZP-s közleménye címéért folyó háziversenyében a szóvivő egy sajtótájékoztató összehívásával visszavette a vezetést. A győzelem azonban még messze nincs Török kezében, főleg mert "Káosz felsőfokon" című tájékoztatóját 1 óra 49 perccel a világvége utánra, délután kettőre hívta össze.