Keresés

53 találat az Indexről, és 3 a környékéről.

2022 február 8., 00:16

Mit tenne Karikó Katalin, ha most választana egyetemet? Mit tenne Karikó Katalin, ha most választana egyetemet?

A világhírű tudós, Karikó Katalin nem sűrűn nyilatkozik a privát életét is érintő kérdésekben. Egykori alma matere miatt azonban most kivételt tesz, az egyetemistáknak szánt tanácsit hallgatva kicsit bepillantást nyerhetünk abba is, hogy milyen Karikó Katalin, a magánember.

2020 június 26., 09:30

Az egyetem, amelynek diákjai ingyen végzik a legmenőbb nemzetközi kurzusokat Az egyetem, amelynek diákjai ingyen végzik a legmenőbb nemzetközi kurzusokat

Különleges helyzetben van a Szegedi Tudományegyetem, hiszen ez az első hazai egyetem, amely megállapodást kötött a Coursera oktatási platformmal, ez pedig azt jelenti, hogy több külföldi egyetem kurzusai is elérhetővé váltak a hallgatók számára. Ez azonban nem az egyetlen ok, amiért érdemes megfontolni a jelentkezést a középiskolásoknak.

2019 február 7., 07:37

Tanulni menő, és még fizetnek is érte Tanulni menő, és még fizetnek is érte

Szinte már közhely, hogy az egyetemet csak anyagi segítséggel, keménye munkával és/vagy diákhitellel lehet végigcsinálni. A Szegedi Tudományegyetem példáján keresztül mutatjuk be, hogy ma is várnak remek ösztöndíjak és programok a felvételizőkre és a hallgatókra egyaránt.

2018 január 29., 09:29

Hitel helyett pénztárcabarát egyetemi ötletek Hitel helyett pénztárcabarát egyetemi ötletek

Mi számít jobban: a networking, az ingyenes kurzusok, az ösztöndíj program vagy az albérletárak az egyetem kiválasztásában? Fővárosi és vidéki példákon keresztül segítünk dönteni.

2017 január 3., 17:25

Ha kell, szivaccsal tunkol a hangya Ha kell, szivaccsal tunkol a hangya

Találékony állat a hangya, ha folyékony táplálékot kell szállítani, állapították meg szegedi kutatók, Veszprém és a Balaton környékén előforduló hangyák eszközhasználatát vizsgálva.

2010 december 7., 08:24

Elveszíthetjük a szegedi szuperlézert

A kormány még mindig nem írta alá az ELI kutatóközpont támogatási szerződését, így nem tudtuk elkezdeni a pályázatunkat. A csehek már tavasszal beadták a sajátjukat, a románok is előznek minket. Lemaradhatunk a térség legfontosabb tudományos beruházásáról.

2010 október 7., 19:46

Mi lesz most az iszapos talajjal?

Az első mérési eredmények biztatóak, de korai még örülni. Valószínűleg a legtöbb helyen nem kell majd talajcserét végezni, de sokat számít majd a következő napokban a gyorsaság.