Iván
21 °C
39 °C

Keresés

37 találat az Indexről, és a környékéről.

2014. december 2., 07:56

Ennyien adóznak Önöknél

Megnézheti, hogy a településén vagy a kerületében hányan vallanak be egyáltalán szja-t.

2014. október 12., 23:32

A Fidesz valamit elrontott Tolnában

A Fidesz elveszítette Paksot és Siófokot, Tolnában is visszaszorult, de egyértelmű fölénye így is megmarad. A Jobbik két polgármesternek is örülhet. Így választott Délnyugat-Magyarország.

2013. november 1., 12:26

Izlandi település vagy elütés?

Izland nagyon jó helynek tűnik messziről, csak ne lenne az a sok kiejthetetlen nevű település. Kitalálja, hogy melyik létező település, és melyik hülyeség, amit mi írtunk össze?

2011. május 24., 18:36

Nem kell a Budapest-city

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint nincs szükség a kerületek összevonására, csak a feladatokat kell újraosztani.

2011. május 12., 06:28

Budapest, city, újrafelosztás

Három fővárosi kerületre, sok járásra és kifilézett kisvárosokra épül az új önkormányzati rendszer. Az állam egy sor feladatot és pénzosztást vehet át, ugyanakkor Budapesten kívül nem csökkentenék a helyhatóságok számát.

2008. október 1., 08:37

Messze van, mint Csenyéte Budaörstől Messze van, mint Csenyéte Budaörstől

Majdnem négyszer annyi pénzből élhetnek a leggazdagabb magyar település lakói, mint a legszegényebbé egy, a napokban megjelent felmérés szerint. Budaörsön a munkanélküliek, Abaújban, a csereháti dombok között lévő Csenyétén és Szakácsiban a dolgozók aránya 1-2 százalékos. A legszegényebb magyar falut az uzsora és a munkanélküliség köti gúzsba, míg a leggazdagabban arra panaszkodnak, hogy a város már-már élhetetlen. Lakosainak száma mégis egy csenyétényivel nő évente.

2008. október 1., 07:47

Messze van, mint Csenyéte Budaörstől

Zsákfalvak, ahonnan egy út sem vezet kifelé: a Cserehátban segélyekből él a két legszegényebb magyar település szinte minden lakója. Falvak, ahol még kocsma sincs, és a leggazdagabb város, ahol minden húsz lakóra jut egy cég.