Keresés

12 találat az Indexről, és a környékéről.

2022 január 24., 00:06

"Inflációs időszakban is kézenfekvő választás az ingatlanbefektetés” –

Hazánkban az utóbbi időszakban rekordsebességgel nőttek az ingatlanok árai. Ez befektetői szempontból akár pozitív is lehet, de mindenképpen probléma azoknak, akik első lakáshoz szeretnének jutni. Interjúnkban az ingatlanfejlesztési szakértő arra is választ ad, hogy szerinte meddig növekednek még a lakások árai.

2021 december 29., 00:10

A jövő lakása zöld, már csak a számlák miatt is A jövő lakása zöld, már csak a számlák miatt is

Egy ingatlan megvásárlása életünk legfontosabb döntései közé tartozhat, és ha nem is feltétlenül egy életre, de sokszor hosszú évtizedekre szól. Vajon mi fontos, és milyen tényezőkön tudunk felülemelkedni, amikor lakást, házat vásárolunk. Kérdőív-kiértékelő írásunkból mindez kiderül.

2021 december 2., 00:04

Az okosotthon nem űrrakéta, de akár építhet olyat is Az okosotthon nem űrrakéta, de akár építhet olyat is

Néhány éve az intelligens épületek gondolata inkább tűnt sci-fi regényekbe illő érdekes ötletnek, mint valóságos lehetőségnek, manapság viszont más a helyzet. Az okosotthon-rendszerek már figyelik a fogyasztást, optimalizálják a kintről érkező fény mennyiségét, de még a kávéfőzőt is bekapcsolják. Ráadásul ezért nem is kell vagyonokat fizetni. Mutatjuk a legizgalmasabb lehetőségeket!

2021 december 1., 00:08

Nem látja át az energetikai besorolásokat? Segítünk! Nem látja át az energetikai besorolásokat? Segítünk!

2022 júliusától itthon is az EU-s épületenergetikai szabályok lépnek életbe. Cél a közel nulla vagy ennél is kevesebb energiaigényű épületek létrehozása, ami kissé meredeknek tűnhet, ha az ember a számláira gondol. Hogy lesz ezekből nulla? Elmagyarázzuk, pontosan mit is jelent ez a hatósági elvárás, hogy fog kinézni egy ilyen épület és miért van erre szükség.

2021 november 29., 00:02

Mi az az energetikai BB besorolás, és miért fontos nekünk? Mi az az energetikai BB besorolás, és miért fontos nekünk?

Jövő év közepétől változik az újlakásépítés szabályozása: jön a kötelező minimum BB energetikai besorolás, amihez megújuló energiaforrást is biztosítani kell. Mit kell tudni az energetikai besorolásokról, hogy juthat ilyenhez egy új épület, és végső soron milyen előnyökkel jár, ha energiahatékony lakást vásárolnunk?

2021 november 9., 15:05

Környezettudatosak vagyunk vagy csak a szánk jár? Most kiderül! Környezettudatosak vagyunk vagy csak a szánk jár? Most kiderül!

A környezetvédelemmel összefüggő energiahatékonyság mára kulcsfogalommá vált az építkezések terén. A téma kiemeltségét jelzi, hogy az állam kedvezményes hitelekkel igyekszik löketet adni a "zöld" ingatlanoknak. De vajon mennyire fontos számunkra, hogy otthonunk energiafelhasználása kedvezőbb legyen? Töltse ki kérdőívünket, hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz!