Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A Honvédkórházban folytatja a Kardiológiai Intézetből kirúgott szívsebész

2019.01.17. 08:22 Módosítva: 2019.01.17. 13:19
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Honvédkórházban folytatja a Kardiológiai Intézetből kirúgott szívsebész

A kismetszéses szívműtéteket végző Székely László végül nem ment külföldre, írja a Blikk.

2227 · Jan 17, 2019 08:22am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A Honvédkórházban folytatja a munkát Székely László szívsebész, akit tavaly ősszel bocsátottak el a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézetből, írja a Blikk.

A lap úgy tudja: a jó nevű orvos több ajánlatot is kapott, vidékit és külföldit egyaránt, ám ő maradt Budapesten, és január 15-én már munkába is állt a Honvédkórházban.

 

Székely László az országban azon kevesek közé tartozik, aki kismetszéses szívbillentyű-műtéteket tud végezni. Tavaly szeptemberben váratlanul felmondott neki a Kardiológiai Intézet megbízott főigazgatója. Ezután heteken át tartó adok-kapok következett  különböző vádaskodásokkal, vizsgálatokkal, feljelentésekkel.  

Az, hogy Székely László esetleg a Honvédkórházban folytatja, már  korábban felmerült, amikor Nagy Anikó korábbi egészségügyi államtitkár próbált közvetíteni a nyilvánosság előtt zajló konfliktusban.

Ebben a cikkünkben a Népszava írását szemlézve azt írtuk, hogy a Honvédkórházban dolgozó orvosok, ápolók, műtőssegédek, irodai munkások január elsejétől automatikusan honvédelmi alkalmazotti státuszba kerülnek. Ez bérkiegészítéssel is jár, de a dolgozóknak cserébe számos korlátozást is el kell fogadniuk: korlátozzák a véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadságot, és a munkáltató előzetes értesítés nélkül is elrendelheti, hogy a dolgozók bárhol, bármikor teljesítsenek ügyeletet.