Több mint ezer tüntető vonult át a Várból az ÁSZ-hoz

Orbán Viktor évértékelője és az ellenzéki tüntetés ellene

Index
2019.02.10. 15:49
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Végül "hazánk megvédésére és országépítő munkára" hív mindenkit Orbán. Szerinte a legnagyobb győzelmek csak most jönnek. "Szerencsésen állnak együtt a csillagok, rajtunk van a gondviselés áldása". Orbán ezúttal is a "hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok" formulával zárja a beszédét.

  • Orbánnak van egy bejelentése a középiskolásoknak is: "áttörést érthetünk el a fiatalok idegennyelv-oktatásában". Orbán azt ígéri, hogy a kilencedik és tizenegyedik osztályban a nyáron minden tanuló 2-szer két hét külföldi nyelvi tanfolyamon vehet részt, amelynek költségeit a kormány vállalja.

  • Orbán szerint a bevándorlás fegyverletételt jelent, "nekünk nem számok, hanem magyar gyerekek kellenek". A kormányfő szerint nincs megírva az emberiség történetében, hogy a magyarnak lennie kell, a világot ez hidegen hagyja. A kormánynak ezért cselekednie kellett. Szerinte a nemzeti konzultációval "nemzeti egységet" hoztak létre az ügyben, és a politikában ritka az ilyen szilárd talaj.

    Hétpontos családvédelmi akciótervet jelent be:

    1. Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő 10 millió összegű kedvezményes kölcsönben részesül.
    2. Bővitik a csok kedvezményes hitelét. 
    3. A második gyermek születésekor 1, harmadik 4 millió forintot, minden további gyereknél 1-1 millió forintot vállal át a kormány a szülők jelzálog-hiteléből.
    4. Azok az asszonyok, akik legalább négy gyereket szültek, életük végégig mentesülnek az szja fizetése alól.
    5. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. 2 és fél millió vissza nem térítendő támogatást ad a kormány.
    6. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. 21 ezer új férőhelyet ígér 3 év alatt. 2022-ben minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.
    7. Bevezetik a nagyszülői gyed-et.
  • Orbán ismét elővette egyik kifejezését, a "nix ugribugrit".

    Érdemes is ezen a ponton felidézni egy korábbi nagy Nix ugribugri válogatást. 

  • Az európai népe történelmi válaszúthoz érkeztek - mondja Orbán, aki szerint a bevándorlást támogató országok "kevert népességű országot" hoznak létre, és elvesznek. Szerinte nem lesz lassú folyamat, még ő is látni fogja az egykor keresztény országok gyors átalakulását, "retúrjegy pedig nincs".

    A szitán Orbán szerint most már átlátunk, most már csak cselekedni kell. Nemet kell mondani a pénzembereknek, "nem törhetnek át", " a bevándorláspolitikánk szilárd marad, nix ugribugri". 

    Orbán szerint a Soros a bevándorláspárti lista élére egy "Timmermans nevű embert" tett, majd elmondja, hogy a baloldal a migráció támogatója lett.

  • Orbán áttér az EP-választásra. Szerinte egyes erők újra nemzetközivé akarják tenni a világot, jó lenne a béke, de az Internacionáléból tudhatjuk, hogy "sosem nyughatnak, mert ez a harc lesz a végső".

    Az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel, eszköze a bevándorlás. 

    Orbán szerint Brüsszelben tele vannak tervekkel, és mindegyiknek egy a célja: bevándorlókkal akarják benépesíteni Európát. Soros György célja szerinte a migránsok védelme, terítéken van a migránsvízum, "ez meghívó sok millió bevándorló számára", mindehhez feltöltött bankkártyákat adnak. 

    Orbán szerint éppen ezért van súlyos tétje az EP-választásnak. 

  • Öt percre lezárták a rendőrök a Clark Ádám teret, amíg a nagyjából 120 tüntető a Lánchídról átvonul, és a Király lépcsőn felindul a Várba. Ott 16 órától kezdődik az ellenzéki tüntetés.

  • Orbán ezután visszatér a magyar gazdaság teljesítményére. A magyar munkások teljesítményét dicséri. A kormányfő szerint gazdasági dimenzióváltás zajlik, és az ipari termelés mellett a kutatásra épülő ipar részesedése is nő. Ugyanakkor nemcsak fehérköpenyes dolgozó kell, hanem fizikai munkás is mindig kell. 

  • Orbán kitér az ellenzéki képviselők akcióira. Szerinte a köztévé székházában "pókembereset játszottak", kezdő színészek szárnypróbálgatásaiként a földre feküdtek. Emellett a parlamentben szerinte fizikai erőszakot alkalmaztak, "randalíroztak, arcunkba nyomták a kameráikat.

    Talpig úriemberek. Talpig - node onnan fölfelé?

    A közönség hosszan nevet és tapsol. Orbán halkan meg is jegyzi: "hálás téma".

  • Orbán az ellenzékről is ejt szót, őket Soros György fizetett embereinek tartja és bevándorláspárti politikusoknak. De azért beszél róluk, mert megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója. "Maga a politikai pornográfia" - szerinte, majd egy katonaviccel érzékelteti, hogy barátok, mert együtt jönnek.

    Kitér Karácsony Gergely egyik megszólalására, aki relativizálni próbálta Gyöngyösi Márton zsidó-listázós kijelentését a  héten a HírTv-ben. Orbán Karácsonyt nevét ki nem ejtve azt mondta:

    a budapestiek polgármestere akar lenne, ahelyett, hogy elkullogna csendben a kertek alatt. Szégyen. 

  • Orbán Viktor elég erős állítással kezdte idei évértékelő beszédét, ami majdnem megfelel a valóságnak, de igazából nem. A miniszterelnök azt mondta, hogy 

    egy ma született gyerek eséllyel megéli a 22. századot, mert nő a születéskor várható élettartam.

    Az igazság az, hogy biztos lesz olyan. aki ennyire szerencsés, de az adatokat nézve az átlagnak nem lesz ilyen szerencséje. 

    A KSH legfrissebb adatai szerint a születéskor várható élettartam a Budapesten születő fiúknál 74,2 év, lányoknál 80 év. Vagyis egy idén született budapesti fiú várhatóan 2093-ig, egy lány pedig 2099-ig él majd, vagyis pont hogy nem él a 22. századig. A várható élettartam pedig Budapesten a legmagasabb, az ország többi részén egy, két, akár három évvel is alacsonyabb lehet. 

  • A legkeményebb dió Orbán szerint, hogy megnyissák a felemelkedés útját a szegényeknek, akikről mindenki más lemondott rajtuk kívül. Szerinte a baloldal bűne, hogy segéllyel tartották féken őket, "nem vették emberszámba őket", és "elfogadták a megélhetési bűnözést". Orbán szerint ők viszont megfékezték a bűnözést, és akik a gyerekeikből akartak megélni, azokkal nem voltak elnézőek.

    Fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon.

    Orbán ígéri, lesz mindenkinek munkája, lesz mindenkinek otthona, lesz minden gyereknek bölcsőde, óvoda, iskola.

  • Kollégánk szerint Rogán Antal és Trócsányi László is ott ülnek elől. Ott van bent többek között Lázár Vilmos fogathajtó, Mága Zoltán hegedűművész, és Eperjes Károly színész is.

  • Orbán ezután a vállalkozó kedvű magyaroknak üzen. A kormányfő tisztában van vele, hogy ezek a vállalkozók azt várják, hogy ne ütközzenek akadályokba, ne hátráltassa őket az "ostoba adórendszer" és a bürokrácia. A kormány ezt biztosítja, cserébe pedig azt várja, hogy tartsák be a törvényeket, teremtsenek munkahelyet, és "ne vonják befolyásuk alá a kormányzati politikát".

    A sikeres vállalkozóknak emellett az ország területén kívül szerzett profitot haza kell hozniuk, és ki kell egyenlíteni az "országból kivitt profitot". Orbán szerint erre tíz év fog "rámenni".

  • Orbán szerint a nemzet tíz év alatt talpra állt, "visszavette az önrendelkezés jogát", így sikerrel tudja megvívni a rá váró csatákat:

    győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk!

    Orbán szerint nem az jelenti a győzelmet, ha "a pártunk nyer", hanem ha "az országunk nyer". A kormányfő szerint a közössége nemzeti alapon áll, nem divatos eszméket akar szolgálni, hanem a magyarság fennmaradásáért küzd.

  • Tüntetők a Lánchídon : Orbán fél, azért barikádozta el magát

    Megérkeztek a Hősök teréről indult tüntetők, 120 embert számoltam össze. A hídon megálltak, és skandálnak. Arról beszélnek, hogy Orbán fél, azért barikádozta el magát a fekete kordonokkal a Várkert bazárban. A tüntetők a hídon saját évértékelőt tartanak, ahol arról beszélnek, mi a baj a kormánnyal: pl. hogy elüldözték a CEU-t, bedöntötték a lakástakarékokat.

  • Orbán ezután a kormány munkáját dicséri, és konkrét adatokkal támasztja alá, hogy szerinte jó pályán van az ország:

    • egy ma született magyar gyermek úgy számolhat, hogy jó eséllyel meg fogja élni a XXII. századot
    • a házasságok száma növekszik, 
    • a foglalkoztatottságot 55-ről 70 százalékra emeltük,
    • a munkanélküliséget harmadára csökkentettük
    • a minimálbért duplájára emeltük.

    A miniszterelnök úgy foglalja össze, hogy a magyarok ismét hisznek a jövőjükben:

    mi ez, ha nem felemelkedés-történet?

  • Orbán Viktor köszönetet mond a magyaroknak a kemény munkáért, majd a miniszterelnök Wass Albertet idézi: "együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség."

  • Orbán Viktor - a Nekünk Magyarország az első feliratú pulpitushoz lépve - azzal kezdi, mindig meglepi, milyen nagy az érdeklődés az évértékelője iránt. Őt is az a kíváncsiság hajtotta, tud-e újat mondani a miniszterelnök - viccelődik.

    Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt. Harmadszor is kétharmaddal nyertük meg az országgyűlési választásokat. A magyar gazdaság pedig 5 százalékkal növekedett. 

    Orbán szerint van összefüggés a kettő között, és egyik eredményt sem adták ajándékba. 

  • Balog arról beszél, hogy pár nappal ezelőtt részt vehetett az Egyesült Államokban Donald Trump évértékelő beszédén. Ott a házelnök, Nancy Pelosi közelében ülhetett. Itt is a házelnök közelében fog ülni, fontos különbség, hogy itt "nem a házelnök vezeti az ellenzéket. Nem is érdemelnék meg." Nagy nevetés a jutalma.

    Balog felkéri Orbánt, hogy tartsa meg a beszédét.

  • A Lánchídhoz érkeztek a tüntetők
  • A Magyar Polgári Együttműködés Egyesült tiszteletbeli elnöke, Balog Zoltán  köszönt mindenkit, aki befért a terembe. Szerinte ennyien még soha nem akartak bejutni. 

    A végén többen leszünk, mint 10 millió, vagy 15 millió. Mondhatnánk, hogy mind együtt vagyunk, az lenne az igazán szép. 

  • Tapsvihar fogadta a terembe érkező Orbán Viktort
  • A kordonon kívül a DK-s performanszon kívül egyetlen ellentüntető asszony állt O1G-s kézműves plakáttal a kezében.

  • DK-s aktivista vs. valtonosok a Várkert Bazár előtt
  • Tudósítónk, Biró Marianna jelenti a teremből, hogy

    • rengetegen állnak a vendégek közül,
    • Soltész Miklósnak jutott ülőhely, de Hoppál Péter volt államtitkár a jelek szerint állva marad. (Később mégis találtak neki széket.)
    • Kásler Miklós Emmi-miniszter Schmitt Pál feleségével, Makray Katalinnal beszélget.
    • Pintér Sándor is megérkezett.
    • Szájer Józsefet sokan üdvözlik.
    • Schmidt Mária ocelotmintás kabátban libbent be.
    • A Quimby Ajjajjaj című számát játsszák. Halkan.
  • Nem hagyták a biztonságiak, írja a hvg.hu. Feltették máshova, de onnan is letépkedték a biztonságiak azzal a címszóval, hogy magántulajdont rongálnak.

    A DK-s Varga Gergő Facebook-élőjén az is látható volt, hogy a valtonos biztonsági őr az egyik papírt úgy tépte ki a kezéből, hogy azzal meglegyintette az arcát is, a szemüvege is leesett.

  • Olcsóbb a szamarat a kúttal együtt betemetni, mint a mai vészterhes, és migránsverte időkben odakapcsolni Magyarország vasúti kocsiját!

    A miniszterelnök 2007 és 2018 közötti évértékelő bölcsességeiből alkottuk meg a beszédek ékkövét.

    Előre összeraktuk Orbán idei évértékelő beszédét
  • Ismét tüntet Budapesten a "Soros-lista" - így értékelte a vasárnapi demonstrációkat Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója újságíróknak.

    Gyurcsány vezetésével, a szocialistákon át a Momentumig, Hadházy Ákos, Karácsony Gergely kéz a kézben a Jobbikkal adnak elő egy közös színjátékot. 

    A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint valójában ezek a politikusok mind "feliratkoztak a Soros-listára", és mindannyian bevándorláspártiak.