A szerda legfontosabb hírei a koronavírusról egy helyen

Index
2020.04.22. 06:43

Összefoglaló

Újabb 12 fő hunyt el Magyarországon koronavírus-fertőzés miatt, az igazoltan fertőzöttek száma 70 fővel emelkedett.
Újra 10 ezer fölé emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Szingapúrban, ahol egyszer már visszaszorították a járványt.
14 dolgozó és több beteg is koronavírusos a tatabányai Szent Borbála Kórházban.
Az Unió szerint a fesztiválok és koncertek térhetnek vissza utolsóként.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Újabb 70 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma. A gyógyultak száma 8-cal nőtt, így már 295-en vannak, akik gyógyultan távoztak a kórházból, közölte a koronavírusról szóló kormányzati tájékoztató oldal.

    Jelenleg 825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív esetek száma szerda reggelre 1598-ra nőtt.

    Kapcsolódó

    Koronavírus: újabb 12 magyar áldozat

    Az igazolt fertőzöttek száma 2168-ra, a gyógyultaké 295-re nőtt.

  • Jó reggelt kívánok, Budapesten szerdán 19 fok is lehet, csapadék nem várható. A szél helyenként még megélénkülhet, írja az Időkép

    És akkor jöjjenek a keddi hírek: 

    • Kedden 2098 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen.
    • A világban ugyan tovább terjedt az új típusú koronavírus – a fertőzöttek száma meghaladta a 2,5 milliót, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 170 ezret –, de Európa egyes részein, valamint az Egyesült Államok fő gócpontjában, New Yorkban is lassult a megbetegedések üteme.
    • Május elején több országban, így Olaszországban, Ausztriában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is lazítják a kijárási korlátozásokat.
    • Viszont a New York Times cikke szerint jóval több halálos áldozata lehet a járványnak világszerte, mint ami a hivatalos adatokból látszik.
    • A héten embereken tesztelni kezdik Nagy-Britanniában az Oxfordi Egyetemen kifejlesztett oltóanyagot