Magyar Péter: Zsoldosok vagytok, abból is a legrosszabb fajta

ZS 6079
2024.03.21. 09:24
Ismét üzent Magyar Péter a Facebook-oldalán, ugyanis most az édesanyja ellen követelnek fegyelmi eljárást egy olyan mondat miatt, mely szerint az Országos Bírói Hivatal alelnökeként dolgozó nő segített neki a március 15-ei rendezvény megszervezésében. Magyar szerint a lejáratásgépezet a halott nagyapja után elérte az anyukáját.

Ahogy Pottyondy Edina fogalmazott legutóbbi videójában: Magyar Péter jelenleg az ország első számú celebritása. Nem csoda, hogy a tegnapi ügyészségi meghallgatását is százezrek követték, amelyben azt állította, hogy felvételei vannak arról, hogy a nyomozati anyagokat manipulálták Rogán Antal emberei a Schadl–Völner-ügyben. Mint ahogy az sem meglepő, hogy ezután egyből érkeztek az ellenreakciók az ügyészségtől, a Fidesztől, Schadl Györgytől, és még egy ismert jogász is véleményt alkotott a szerdai eseményekről.

Csütörtök reggel újabb poszttal jelentkezett Facebook-oldalán Magyar Péter, aki ebben az édesanyjáról, az Országos Bírói Hivatal elnökhelyetteséről ír. Elmondása szerint „most ő került a rogáni propagandista zsoldosok célkeresztjébe”, és megpróbálják még a nyári nyugdíjba vonulása előtt meggyalázni a 40 éves bírói függetlenségét és pályafutását.  

Egy újságírói kérdésre annyit mondtam pár napja, hogy anyukám is segített nekem a március 15-i rendezvény előkészítésében

– írja Magyar, aki szerint e miatt a mondat miatt a „Hont András-féle fizetett trollok” már fegyelmi eljárást követelnek az anyja ellen, és megpróbálják lejáratni a nyilvánosság előtt.

Hogy mivel segített nekem anyukám március 15. előtt? Amivel az édesanyák szoktak. Meghallgatott, támogatott, néha megölelt, biztatott, és persze nagyon aggódott. Hogy ez a propagandistáknak ismeretlen érzés? Sajnálom

– fűzte tovább, majd hozzátette, hogy szerinte nem ez veszélyezteti legjobban az igazságszolgáltatás függetlenségét. Szerinte az már sokkal inkább kérdéses, hogy az Országos Bírói Hivatal elnöke a regnáló igazságügyi miniszterrel konyakozik a saját lakásán, és „valószínűleg nem a gyeplabda szabályairól társalognak”, hiszen pont ettől az elnöktől követelik, hogy indítson fegyelmit Magyar édesanyja ellen.

Zsoldosok vagytok. Abból is a legrosszabb fajta

– zárja bejegyzését Magyar Péter. Nem ez az első eset, hogy Varga Judit volt férje ellen vádakat fogalmaznak meg. Az első partizános megszólalása után több tíz milliót költött rá a Megafon, hogy ellehetetlenítsék és hiteltelenítsék a szavait, a március 15-ei zászlóbontás után pedig előkerült egy rendőrségi jelentés, mely szerint állítólag bántalmazta a feleségét. 

(Borítókép: Magyar Péter 2024. március 20-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)