Bernadett
0 °C
4 °C

Tízmilliót kapott félrekezelt bokáájáért

2007.06.04. 09:55
Kapcsolódók (9)
A Pécsi Ítélőtábla jogerősen tízmillió forint kártérítést ítélt meg a napokban egy baranyai fiú és családja számára, miután a gyermek egészséges bokája a kórházi kezelés miatt károsodott - írja hétfői számában az Új Dunántúli Napló.

A Baranya Megyei Bíróság első fokon korábban ötmillió forint nem vagyoni kártérítésről határozott, a beteg azonban kilencmillióra tartott igényt, ebből a táblabíróság döntésével tízmillió lett, közölte a Baranya megyei napilap a család ügyvédjét.

A gyermek 1999-ben, hat évesen leesett egy létráról és eltörött a jobb combcsontja. A fiú Pécsett került kórházba, ahol az orvosok általánosan elfogadott módszert választottak a kezelésére. A törött csontot helyrerakták, majd mindkét lábszárát, szoros kötések használatával, egységesen húzatták.

Arra azonban nem figyeltek fel, hogy ép bokája megduzzadt, vizenyőssé vált és két nap alatt annyira megsérült, hogy műtétre szorult. Szakértők szerint a fiú olyan egészségkárosodást szenvedett, amely életét hosszú távon befolyásolja. A család ezt követően bírósághoz fordult.