Szilárda
-4 °C
3 °C

Hétvégén lehet kérni távfűtést

2008.09.12. 19:36
Szombattól már kérhetik a távfűtéses lakásban élők, hogy beindítsák a fűtést. Azt viszont, hogy mindez mennyibe fog kerülni még nem tudni, a kormány még mindig nem döntötte el ugyanis, hogyan támogatja majd a távfűtést használókat.

A meteorológusok szerint már csak néhány napig tart a jó idő. A panellakásban élők már szombattól kérhetik a fűtés bekapcsolását. Balog Róbert, a Főtáv Zrt. szóvivője szerint már tavaly is volt rá példa, hogy szeptember elején be kellett fűteni.

A hivatalos fűtési szezon szeptember 15-én indul ugyanis, de lakossági kérésre már korábban is megkezdi a szolgáltatást a Főtáv. Azt még nem lehet tudni, hogy a fűtésért mennyit kell fizetni. A kormány nyár elején azt mondta: valamilyen támogatás biztosan lesz.

A gáz világpiaci árának emelkedése miatt idén már többször drágult a távfűtés, az őszi drágulást pedig mindenképpen mérsékelni fogják - jelentette ki már korábban többször is a kormány.

Budai Bernadett kormányszóvivő az RTL Híradó kérdésére azt mondta: az, hogy akár szombattól lehet fűtést kérni, nem jelenti a fűtési szezon kezdetét. A támogatási javaslatokról még tárgyalnak a szakemberek, döntés a következő hét végére várható. Azt még nem lehet tudni, hogy mindenki kap-e támogatást, vagy csak a rászorulók, mint ahogy azt sem, mennyivel csökkenhetnek majd a számlák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!