Vádemelés a melegfelvonulást megdobálók ellen

2007.11.16. 12:21
Több százan tüntettek a nyáron a melegek budapesti felvonulása ellen, többen tojással és más tárgyakkal dobálták meg a menetet. Heten bíróság elé kerülnek garázdaság miatt.

Csoportos garázdaság miatt vádat emelt a VI-VII. kerületi ügyészség hét személy ellen, akik a Meleg Büszkeség Napján, július 7-én rendezett felvonulást megzavarták, és a résztvevőket hangos szidalmazások mellett különféle tárgyakkal és tojásokkal dobálták meg, tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken.

Morvai Attila elmondta, a Szivárvány Egyesület szervezésében megrendezett felvonulás a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős ellentüntetés fogadta a résztvevőket. Az ellentüntetők a felvonulókat tojással, illetve különböző tárgyakkal dobálták meg. A nyomozásban hét személyt azonosítottak.

Július 7-én 11. alkalommal rendezték meg a felvonulást, amelyen szivárványszínű zászlókkal, a másság elfogadását hirdető transzparensekkel mintegy kétezren vettek részt melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzvesztiták. A felvonulást a rendőrség fokozottan biztosította.