Harry herceg igen, Meghan Markle nem lesz ott III. Károly megkoronázásán

GettyImages-1055320350
2023.04.12. 16:51
A Buckingham-palota közlése szerint Harry herceg részt fog venni édesapja májusi koronázásán, viszont Meghan Markle nem jelenik majd meg a jeles eseményen.

Hónapok óta találgatják, hogy a királyi család tagjai között feszülő ellentétek miatt vajon Harry herceg és neje, Meghan Markle a meghívottak között lesz-e III. Károly májusi 6-án esedékes megkoronázásán. Az elmúlt hetekben már kiderült, hogy ugyan a királyi sarj igencsak kihúzta a gyufát önéletrajzi könyvével, illetve a tavaly megjelent netflixes sorozattal, mégis meghívót kaptak az eseményre. A pár szóvivője akkor közölte, a sussexiek esetleges részvételével kapcsolatban nem szeretnének további információkat elárulni.

Úgy tűnik ugyanakkor, hogy a Buckingham-palota ezt másképp vélte, mivel a BBC közlése szerint a palota bejelentette, hogy Harry herceg ott lesz a koronázási ünnepségen, viszont Meghan Markle nem tart vele. A szakértők már korábban is ezt a forgatókönyvet találták a legvalószínűbbnek, mivel a páros és a királyi család között akkora szakadék tátong – illetve a brit sajtó sem kíméli őket –, hogy szinte elképzelhetetlen volt, hogy Harry herceg újabb támadásoknak akarná kitenni nejét a szigetországban

Mivel Harry herceg már nem aktívan dolgozó tagja a királyi családnak, így nem tiszta, hogy milyen szerepet szánnak majd neki a ceremónián. Az előzetes információk szerint nem valószínű, hogy részt vesz majd a szertartás utáni felvonuláson, emellett pedig arra sincs sok esély, hogy a família eminens tagjaival együtt feltűnik a Buckingham-palota erkélyén.

A sussexiek legutóbb, a néhai II. Erzsébet királynő uralkodásának 70. évfordulóját ünneplő eseményt követően sem integethettek a palota erkélyéről, ahogy a kegyvesztetté vált András herceg sem, akitől minden királyi és katonai címét elvették.

(Borítókép: Harry herceg és Meghan Markle 2018. október 30-án. Fotó: Dominic Lipinski / Pool / Getty Images)