Orbán erőből folytatná a rezsicsökkentést

2013.03.22. 08:35 Módosítva: 2013.03.22. 08:40

Ha nem alakul ki együttműködés a kormány és a közműszolgáltatók között, a kabinet erőből folytatja a rezsicsökkentést - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Azt mondta, a kormány szeretne együttműködni a szolgáltatókkal, ennek alapja azonban a további rezsicsökkentés, amelyet a miniszterelnök egész Magyarország sikerének nevezett.

A rezsicsökkentés ügyében zajló aláírásgyűjtésről szólva Orbán Viktor kijelentette: számára az a népszavazás erejével ér fel, mert "olyan erős barátai vannak a nagy nemzetközi szolgáltatóknak", amelyekkel szemben a magyar kabinet egymagában aligha tud a lábán megállni.

A Fidesz az aláírásgyűjtésben azt kéri az emberektől, álljanak a rezsicsökkentés mellé, a kormánypárt szerint ez azért is fontos, mert a szolgáltatók bírósági keresetekkel próbálták megakadályozni a közüzemi díjak mérséklését. Rogán szerint folyamatos belföldi és nemzetközi nyomás tapasztalható a rezsicsökkentés ügyében.

Orbán Viktor korábban a Parlamentben botrányosnak és arcátlannak nevezte a Fővárosi Törvényszék egy ítéletét. A pert energiaszolgáltató cégek indították a Magyar Energia Hivatal (MEH) ármegállapító rendelete miatt, amit a bíróság első fokon jogellenesnek talált, mivel a MEH nem vette figyelembe, hogy a január elsejétől érvényes új terhek (közműadó, tranzakciós illeték, illetve a Robin Hood-adó kulcsának 31 százalékra emelése) indokolt költségnek számítanak.  • Tippek
  • Hírek